31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 14:44

Laatste reacties

- Advertentie -

Goede krijgt ruim vier ton

Willemstad – Het onrechtmatige ontslag van Miguel Goede, ex-rector magnificus (RM) en ex-wetenschappelijk medewerker van de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA), kost de universiteit ruim 441.000 gulden. Dat is afgelopen week zo door het gerecht bepaald.

Inmiddels heeft accountant Terry Hernandez de rechter ervan beschuldigd zich op onwaarheden te baseren. Ook de UNA kroop in de pen en stelde zelf ook slachtoffer te zijn omdat de schaarse middelen aan schadevergoedingen betaald moeten worden.

Niet alleen aan Goede, maar ook aan anderen die in het verleden hun onrechtmatig ontslag aanvochten, zoals onder anderen de inmiddels ex-wetenschappelijk medewerkers Gilbert Cijntje en Carl Camelia van de Sociaal Economische Faculteit (SEF).

Goede heeft recht op de som geld vanwege geleden inkomensschade en overige schade. Ten eerste krijgt hij nog zes maanden salaris uitbetaald. Want, zo oordeelt het gerecht:

- Advertentie -

,,Goede’s aanstelling als RM zou weliswaar tot augustus 2014 duren, doch in de overeenkomst is voorzien in de mogelijkheid van een tussentijdse opzegging met een opzegtermijn van zes maanden.”

Hij krijgt daarom zes keer het brutosalaris uitbetaald dat neerkomt op een bedrag van ruim 59.000 gulden.

De rechter oordeelt ook dat het ontslag als wetenschappelijk hoofdmedewerker ‘bijzonder ongerechtvaardigd’ was. In de overeenkomst bij de aanstelling van Goede tot RM is namelijk vastgelegd dat een eventueel ontslag als RM geen gevolgen zou hebben voor zijn aanstelling van wetenschappelijk hoofdmedewerker.

,,Wanneer bovendien de duur van het dienstverband (10 jaar), de leeftijd van Goede (50 jaar), en de kansen op een vergelijkbare betrekking – die op Curaçao gering zullen zijn – in aanmerking worden genomen, zal het gerecht de schade in redelijkheid schatten op een bruto bedrag van 250.000 gulden”, zo staat in het vonnis.

- Advertisement -

Voor de geleden pensioenschade wordt er nog eens een bedrag van 50.000 gulden bij opgeteld. Ditzelfde bedrag komt erbij voor de juridische bijstand die Goede gedwongen was in te schakelen.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Ingezonden | Homofobe kerken

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...
- Advertentie -