30 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 17:41

PBC | Ex-covidpatiënten die nog steeds positief testen mogen Curaçao binnen

Persbureau Curacao Mensen die voorheen covid hebben gehad en om die reden nog steeds positief reageren op een PCR test, kunnen toch naar Curaçao afreizen. Voorwaarde is dat deze...

PBC | Drie patiënten overleden in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao zijn gisteren drie mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Alle drie de patiënten overleden in het ziekenhuis. Het totaal aantal coronapatiënten dat...

Column Youp | Sober uitvaren

Slim van Queen Elizabeth dat ze de familie heeft opgedragen dat de koninklijke verkleedkisten vandaag dicht blijven en iedereen in zijn gewone doordeweekse kloffie naar het afscheid...

DH | Letter clarifying UN petition approved with stiff opposition from several MPs

PHILIPSBURG--A draft letter from Chairperson of Parliament Rolando Brison, clarifying the legislature’s petition to the United Nations (UN) was approved by a majority in Parliament on Thursday...

Ingezonden | Welk schip bestuurt de MAN?

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Regering Sint Maarten toegewijd aan herstel airport

Philipsburg - De regering van Sint Maarten blijft zich inzetten voor de continuïteit van het Airport Terminal Reconstruction Project. De interne veranderingen binnen het managementpersoneel van de...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidPBC | Opnieuw coronadode op Aruba

PBC | Opnieuw coronadode op Aruba

Persbureau Curacao

Het gaat om de tachtigste persoon die is overleden aan Covid-19.

Op Aruba is wederom iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het gaat om de tachtigste persoon die is overleden aan Covid-19. Er zijn daarnaast 61 nieuwe positieve testen geregistreerd op het eiland.

Aruba telt nu 308 actieve coronabesmettingen.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @ William

  De Britse variant kan zich sneller verspreiden omdat deze variant dusdanig is dat het virus zich gemakkelijker kan nestelen in de luchtwegen dan bv het virus van vorig jaar maart / april.
  De dodelijkheid is nog idem, daar is niet veel aan veranderd, maar door de aanpassing waardoor het zich makkelijker kan hechten is het dus nog besmettelijker.
  Waarom lopen de besmettingen nu ineens zo op ?
  Wanneer ik zo om me heen kijk dan zijn er grote groepen die alle maatregelen aan hun laars lappen. Afstand houden is er niet meer bij, mondkapjes heeft men op veel plekken (bv bij een snek) al niet meer op en we hebben allemaal de foto’s gezien van grote groepen mensen bij Madero, Jan Thiel, zelfs dansfeesten en familiefeesten thuis. Dan heb je er maar 1 nodig die besmet is en je hebt meteen een superspread event.

  Om de een of andere reden denkt een grote groep dat het virus zo ongeveer is uitgewerkt, onder het mom van: ‘het is er al een jaar, is wel genoeg zo, we gaan weer over tot de orde van de dag’. Alleen werkt het helaas niet zo.

  De enige manier voor de gehele wereld om uit deze vicieuze cirkel te komen is middels vaccinatie en op lange termijn een medicijn. Daarom is het juist zo vreemd dat juist de club, die tegen de maatregelen is, ook de club is die tegen de enige oplossing voor de coronacrisis is. En het meest aparte is dat ze dat zelf niet schijnen te willen begrijpen.

  Ik ben blij dat ik mijn eerste injectie heb gehaald. Heb de prik niet eens gevoeld en heb totaal geen enkele bijwerking gehad. Nu ben ik bijna een week verder en heb ik in ieder geval genoeg weerstand opgebouwd dat, mocht ik nu corona krijgen, ik er in ieder geval niet aan kom te overlijden en waarschijnlijk alleen zeer milde klachten zal hebben (als ik al klachten zou krijgen). Dat is toch een veel beter vooruitzicht dan vol in de risicogroep zitten en eigenlijk al weten dat de kans op overleven niet groot is of dat ik met blijvende schade zou komen te zitten.

 2. Ik wilde eigenlijk zeggen dat het coronavirus zich wel zeer snel verspreid. Dat blijkt ook de afgelopen weken hier en elders.

  Is dat de virus of omdat mensen zich niet aan de regels houden?

 3. Overigens niet mis te verstaan dat ik voor vaccinatie ben. Mocht ik me verkeerd hebben uitgedrukt mijn excuses.
  Ik wilde eigenlijk zeggen dat het coronavirus zich wel zeer snel verspreid. Dat blijkt ook de afgelopen weken hier en elders.

 4. Gelukkig muteert het corona virus veel minder snel dan bv het griep virus.

  Vaccineren lijkt toch de enige optie. Al de lockdowns hebben een te grote economische invloed.

 5. Hoe oud?
  Onderliggende ziektes?

  Nogmaals, ben GEEN anti vaccer, maar deze twee summiere regeltjes, is letterlijk angst aanjagen.
  Maar ja, de MSM is nieuwsgaring en fatsoenlijke verslaggeving allang voorbij.
  Propaganda-arm van de hoogst betalende.

 6. @William: nog ff, want met dit tempo is vaccineren niet mee4 nodig.
  Heeft iedereen het al gehad voordat ze een spuitje krijgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties