25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 06:31

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode op Aruba

Persbureau Curacao

Het gaat om de tachtigste persoon die is overleden aan Covid-19.

Op Aruba is wederom iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het gaat om de tachtigste persoon die is overleden aan Covid-19. Er zijn daarnaast 61 nieuwe positieve testen geregistreerd op het eiland.

Aruba telt nu 308 actieve coronabesmettingen.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @ William

  De Britse variant kan zich sneller verspreiden omdat deze variant dusdanig is dat het virus zich gemakkelijker kan nestelen in de luchtwegen dan bv het virus van vorig jaar maart / april.
  De dodelijkheid is nog idem, daar is niet veel aan veranderd, maar door de aanpassing waardoor het zich makkelijker kan hechten is het dus nog besmettelijker.
  Waarom lopen de besmettingen nu ineens zo op ?
  Wanneer ik zo om me heen kijk dan zijn er grote groepen die alle maatregelen aan hun laars lappen. Afstand houden is er niet meer bij, mondkapjes heeft men op veel plekken (bv bij een snek) al niet meer op en we hebben allemaal de foto’s gezien van grote groepen mensen bij Madero, Jan Thiel, zelfs dansfeesten en familiefeesten thuis. Dan heb je er maar 1 nodig die besmet is en je hebt meteen een superspread event.

  Om de een of andere reden denkt een grote groep dat het virus zo ongeveer is uitgewerkt, onder het mom van: ‘het is er al een jaar, is wel genoeg zo, we gaan weer over tot de orde van de dag’. Alleen werkt het helaas niet zo.

  De enige manier voor de gehele wereld om uit deze vicieuze cirkel te komen is middels vaccinatie en op lange termijn een medicijn. Daarom is het juist zo vreemd dat juist de club, die tegen de maatregelen is, ook de club is die tegen de enige oplossing voor de coronacrisis is. En het meest aparte is dat ze dat zelf niet schijnen te willen begrijpen.

  Ik ben blij dat ik mijn eerste injectie heb gehaald. Heb de prik niet eens gevoeld en heb totaal geen enkele bijwerking gehad. Nu ben ik bijna een week verder en heb ik in ieder geval genoeg weerstand opgebouwd dat, mocht ik nu corona krijgen, ik er in ieder geval niet aan kom te overlijden en waarschijnlijk alleen zeer milde klachten zal hebben (als ik al klachten zou krijgen). Dat is toch een veel beter vooruitzicht dan vol in de risicogroep zitten en eigenlijk al weten dat de kans op overleven niet groot is of dat ik met blijvende schade zou komen te zitten.

 2. Ik wilde eigenlijk zeggen dat het coronavirus zich wel zeer snel verspreid. Dat blijkt ook de afgelopen weken hier en elders.

  Is dat de virus of omdat mensen zich niet aan de regels houden?

 3. Overigens niet mis te verstaan dat ik voor vaccinatie ben. Mocht ik me verkeerd hebben uitgedrukt mijn excuses.
  Ik wilde eigenlijk zeggen dat het coronavirus zich wel zeer snel verspreid. Dat blijkt ook de afgelopen weken hier en elders.

 4. Gelukkig muteert het corona virus veel minder snel dan bv het griep virus.

  Vaccineren lijkt toch de enige optie. Al de lockdowns hebben een te grote economische invloed.

 5. Hoe oud?
  Onderliggende ziektes?

  Nogmaals, ben GEEN anti vaccer, maar deze twee summiere regeltjes, is letterlijk angst aanjagen.
  Maar ja, de MSM is nieuwsgaring en fatsoenlijke verslaggeving allang voorbij.
  Propaganda-arm van de hoogst betalende.

 6. @William: nog ff, want met dit tempo is vaccineren niet mee4 nodig.
  Heeft iedereen het al gehad voordat ze een spuitje krijgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -