26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 01:56

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidPBC | ‘Coho moet’

PBC | ‘Coho moet’

Persbureau Curacao

Grupo 15: ook is het nodig om de armoede en werkloosheid terug te dringen | Extra

De Coho moet blijven bestaan, ongeacht wat de uitslag is van de verkiezingen. Die dringende oproep doet Grupo 15, volgens het Antilliaans Dagblad.

De groep van vijftien belangenvereningen uit het bedrijfsleven vinden de Coho noodzakelijk om de economie te reactiveren en te laten groeien.

Ook is het nodig om de armoede en werkloosheid terug te dringen, het onderwijs te verbeteren en te investeren in sociale programma’s, zegt Grupo 15.

Bron: Persbureau Curacao

12 reacties

 1. @Joep
  Thanks for the clarification and giving me a bit more insight/understanding in the way of thinking of mr. DpbT.

  Dus eigenlijk heeft het geen enkele zin om te reageren op zijn commentaren. Prima, bespaart onze kostbare tijd.

 2. @ Toeske,

  Hij is tegen de huidige regering en ziet de fouten van Ruggenaath en consorten goed in, dus daarmee kan ik hem de hand schudden, die regering mag van mij ook meteen opstappen.
  Echter, hij dweept met de MFK en weigert in te zien dat dit een verzameling criminelen is, die de naam MFK gebruiken voor al hun duistere praktijken. Hij weigert dat kritisch te bekijken.
  Hij haat Nederland en alles wat daar voor staat. Vindt zelfs dat het heel normaal is dat Nederland voor alle kosten momenteel opdraait, immers dat zijn ze Curacao verschuldigd. Dat Nederland de afgelopen decennia een klein 10 miljard gulden aan de eilanden heeft gegeven wenst hij maar snel te vergeten.
  Schotte en alle andere MFK leden zijn veroordeeld terwijl ze niet schuldig waren en al waren ze schuldig, het zijn YdK, dus is het hen vergeven.
  PS idem dito en de familie Wiels, ondanks de gestolen miljoenen, kan geen fout bij hem doen.

  Dat is zo ongeveer Drechi in een nutshell.

 3. “Het blijkt dat jullie nimmer aflatend “advies” aan Knops om “zijn poot vooral stijf te houden tegen Curacao” tot zetelverlies heeft geleid.”
  alsof de nederlandse kiezer zijn stem voornamelijk laat afhangen wat er in Curacao gebeurd of welke houding knops neemt.

  @Drechi: wat is dan het alternatief van Coho? Wie gaat er de enorme staatsschuld van Curacao dan financieren?

 4. @Drechi, Je mening geven mag maar het is wel aan te bevelen dat je eerst goed nadenkt of dat je mening ook echt klopt. In veel gevallen merken we dat dat niet zo is. We stellen voor dat je eerst wat onderzoek doet.

 5. Ja fijn Dames!!
  Wat JULLIE ervan vinden zal me een zorg zijn hoor. Ik heb niets geanaliseerd. Ik heb gewoon mijn mening gegeven. En als mijn mening jullie niet zint, of jullie willen WEL aan het analyseren slaan: Ga je gang!
  Aan Knops: op de plaats rust.
  Als we je nodig hebben als “vulling” dan hoor je het wel.
  Tot dan: Ray: STAY!!! Ronald: AF! Brinkman: KOEST!

 6. @Joep Meloen
  “Ergo, jouw [Drechi pa bosnan Tur] analyse zit er volledig naast.”

  Dit zijn we van DpbT (klinkt als een nieuwe polieke partij) gewend.
  Ik ben betrekkelijk nieuw, daarom mijn vraag aan KaKaCeeërs die al langer op dit forum zitten: Is er wel eens een goede analyse door hem gegeven?

 7. @ Drechi,

  Ik had je slimmer ingeschat, maar ik begrijp dat ik daar fout zat.

  De opstelling van Knops is geen persoonlijke opstelling, hij verwoord de positie van het kabinet. Die opstelling is door de verkiezingsuitslag niet gewijzigd, sterker nog, ik denk dat die eerder nog harder zal worden.
  De linkse partijen hebben fors verloren en op de rechterkant is veel winst geboekt (FvD, JA21), dus wanneer je mocht denken dat Nederland zich nu soepeler op gaat stellen dan kun je dat gevoegelijk vergeten.

  Wat voor kabinet gaat er komen in Nederland ? Ik denk dat je kunt rekenen op VVD, D’66, CDA en waarschijnlijk JA21. Dan zit je op 79 zetels en dat is ruim voldoende. Dus Knops blijft gewoon zitten waar hij zit, doet goed werk en gezien de hoeveelheid geld welke Nederland in de eilanden gaat steken zal men continuïteit willen.

  Ergo, jouw analyse zit er volledig naast.

 8. Ha ha Drechi. CDA en verlies Knops heeft weinig te maken met hoe hij met Curacao omgaat. We zijn niet interessant voor de Nederlanders.
  Verlies heeft te maken met de interne strijd binnen het CDA en verkeerde verkiezingscampagne.

  Denk je nu echt dat wij zo belangrijk zijn.. ha ha ha

 9. Ziezo…
  Het blijkt dat jullie nimmer aflatend “advies” aan Knops om “zijn poot vooral stijf te houden tegen Curacao” tot zetelverlies heeft geleid. Het heeft hoofdzakelijk enkel tot pijnlijke kramp geleid, zou ik zeggen. Arrogantie loont ook in Nederland niet.
  Het CDA (lees R. Knops) moet nu een toontje lager gaan zingen, en gewoon zijn beurt afwachten om “gewogen” te worden.

  Secundo: Ook de partij van ons aller van Raak heeft het danig moeten ontgelden.
  Zo zie je maar weer: alles is wederkerig…..
  Ik zal sluiten met een stevige Drechi pa bosnan Tur.
  Whuahauahahahaaaaaaa

 10. Zonder voorwaarden , ik zou zeggen probeer dat bij de bank .
  Te stom om een vuilnisbak buiten te zetten .
  Blijf maar dromen .
  Van dit soort volk kom , je niet gauw er vanaf .
  Nos dushi hendenan , nos bon yunan di korsou .

 11. Zien de grootgraaiers en werkweigeraars dit ook, hun pueblo, hun hende, hun volk. Ja, maar die zitten en zaten liever in. ‘t casino en campo. En dan wordt er gezegd door ‘n p pisas, Ned moet gewoon geld geven zonder voorwaarden. Dit is géén apeneiland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties