28 C
Willemstad
• woensdag 17 augustus 2022

Laatste reacties

NRC | Nederland stuurt versneld 30.000 coronavaccins naar Curaçao

De eerste prikken met het coronavaccin in Willemstad vorige week. Er wordt begonnen met 60-plussers en mensen die werkzaam zijn in de zorgsector | Prince Victor/ANP

Nederland stuurt vrijdag coronavaccins naar Curaçao vanwege het hoge aantal besmettingen op dat eiland. Dat meldt een woordvoerder van staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS, ChistenUnie) donderdag aan ANP. Het gaat om 30.000 vaccins die ook bestemd zijn voor Aruba.

Op de eilanden wonen opgeteld meer dan 260.000 mensen.

Het ministerie gaat ook medisch personeel werven via Amerikaanse uitzendbureaus en kijken of er in Nederland zorgpersoneel bereid is af te reizen. Volgende week staat opnieuw een lading vaccins gepland voor de eilanden. De regering wil „het vaccineren maximaal versnellen”, zegt een woordvoerder van Blokhuis tegen ANP.

Premier Eugene Rhuggenaath zei woensdag dat de situatie „heel ernstig” is. Nagenoeg alle IC-bedden op het eiland zijn bezet en Curaçao had afgelopen week het hoogste percentage nieuwe besmettingen ter wereld. Pas 15.000 mensen op het eiland hebben een vaccinatieprik gehad.

Bron: NRC Handelsblad

Artikel delen

6 reacties

 1. Gelukkig is Jacinta Constantia geen minister van Gezondheid meer (hoe is het mogelijk dat deze oerdomme criminele bitch dat ooit – met goedvinden van Pik ‘lolo van Soto’ Pisas – heeft kunnen worden)?

  Dan waren er tonnen betaald voor het vaccin dat nooit zou zijn aangekomen.

 2. Men had het regelen van het vaccinebeleid nooit aan Zita moeten geven. Dat mens verknoeit en verpest alles maar alles wat ze aanrakt.
  Een echte knoeier is ze.
  Misschein hadden wij veel beter kunnen voorstaan vwb het vaccineren.

 3. @Lapas: waarom deze ongefundeerde roeptoeterij.
  AstraZeneca wordt hier niet gebruikt en AstraZeneca veroorzaakt geen bloedproppen in de hersenen.
  AstraZeneca heeft als zeer zeldzame bijwerking een tekort aan rode bloedplaatjes en trombose.
  De kans hierop is 1 op 20 miljoen.
  Bron: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vaccins/astrazeneca

  Stel een prik halen duurt een uur en de gemiddelde levensverwachting is 80 jaar. De kans dat je dan op welke manier de pijp uit gaat is ongeveer 1 op 700.000.
  Je hebt dus ongeveer 30 keer meer kans om tijden het halen van een prik op een normale manier de poijp uit te gaan, dan last te krijgen van “bijwerkingen”.

 4. 30.000 vaccins die ook voor Aruba bestemd zijn zegt niet veel natuurlijk. Hoeveel hiervan is voor Curaçao en gaat het hier om AstraZeneca vaccin dat bloedproppen in de hersenen veroorzaakt?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...