27.5 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 11:42

Laatste reacties

- Advertentie -

NRC | Nederland stuurt versneld 30.000 coronavaccins naar Curaçao

De eerste prikken met het coronavaccin in Willemstad vorige week. Er wordt begonnen met 60-plussers en mensen die werkzaam zijn in de zorgsector | Prince Victor/ANP

Nederland stuurt vrijdag coronavaccins naar Curaçao vanwege het hoge aantal besmettingen op dat eiland. Dat meldt een woordvoerder van staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS, ChistenUnie) donderdag aan ANP. Het gaat om 30.000 vaccins die ook bestemd zijn voor Aruba.

Op de eilanden wonen opgeteld meer dan 260.000 mensen.

Het ministerie gaat ook medisch personeel werven via Amerikaanse uitzendbureaus en kijken of er in Nederland zorgpersoneel bereid is af te reizen. Volgende week staat opnieuw een lading vaccins gepland voor de eilanden. De regering wil „het vaccineren maximaal versnellen”, zegt een woordvoerder van Blokhuis tegen ANP.

- Advertentie -

Premier Eugene Rhuggenaath zei woensdag dat de situatie „heel ernstig” is. Nagenoeg alle IC-bedden op het eiland zijn bezet en Curaçao had afgelopen week het hoogste percentage nieuwe besmettingen ter wereld. Pas 15.000 mensen op het eiland hebben een vaccinatieprik gehad.

Bron: NRC Handelsblad

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Gelukkig is Jacinta Constantia geen minister van Gezondheid meer (hoe is het mogelijk dat deze oerdomme criminele bitch dat ooit – met goedvinden van Pik ‘lolo van Soto’ Pisas – heeft kunnen worden)?

  Dan waren er tonnen betaald voor het vaccin dat nooit zou zijn aangekomen.

 2. Men had het regelen van het vaccinebeleid nooit aan Zita moeten geven. Dat mens verknoeit en verpest alles maar alles wat ze aanrakt.
  Een echte knoeier is ze.
  Misschein hadden wij veel beter kunnen voorstaan vwb het vaccineren.

 3. @Lapas: waarom deze ongefundeerde roeptoeterij.
  AstraZeneca wordt hier niet gebruikt en AstraZeneca veroorzaakt geen bloedproppen in de hersenen.
  AstraZeneca heeft als zeer zeldzame bijwerking een tekort aan rode bloedplaatjes en trombose.
  De kans hierop is 1 op 20 miljoen.
  Bron: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vaccins/astrazeneca

  Stel een prik halen duurt een uur en de gemiddelde levensverwachting is 80 jaar. De kans dat je dan op welke manier de pijp uit gaat is ongeveer 1 op 700.000.
  Je hebt dus ongeveer 30 keer meer kans om tijden het halen van een prik op een normale manier de poijp uit te gaan, dan last te krijgen van “bijwerkingen”.

 4. 30.000 vaccins die ook voor Aruba bestemd zijn zegt niet veel natuurlijk. Hoeveel hiervan is voor Curaçao en gaat het hier om AstraZeneca vaccin dat bloedproppen in de hersenen veroorzaakt?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | SVB diep in de min

De vooruitzichten van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn somber en het jaar 2020 is afgesloten met een verlies van 53,5 miljoen gulden (2019: -19,1 miljoen). Dat blijkt uit het onlangs aangeboden jaarverslag 2020.

AntilliaansDagblad | Geld Karibe Hulanda is op

Omdat het geld van Karibe Hulanda bv - exploitant van beide Kura Hulanda-hotels - op is en de uitkering van de NOW-loonsubsidie over mei en juni uitbleef, kunnen de 47 werknemers voor hun verrichte werkzaamheden in juli niet worden uitbetaald.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Geld Karibe Hulanda is op

Omdat het geld van Karibe Hulanda bv - exploitant van beide Kura Hulanda-hotels - op is en de uitkering van de NOW-loonsubsidie over mei en juni uitbleef, kunnen de 47 werknemers voor hun verrichte werkzaamheden in juli niet worden uitbetaald.

PBC | Expeditie naar de Saba Bank om Tijgerhaai

Persbureau Curacao   Komende maand augustus gaat een team onderzoekers naar de Saba Bank om de levenscyclus van de tijgerhaai te onderzoeken. De onderzoekers zullen de migratieroutes van de...

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...
- Advertentie -