31 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 12:30

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | Curaçao ontvangt Nederlandse hulp vanwege zware coronagolf

Ruim zestienduizend personen zijn inmiddels gevaccineerd. Ⓒ Hollandse Hoogte / ANP

Nederland stuurt vrijdag 30.000 extra vaccins tegen COVID-19 naar Curaçao om de volle ziekenhuizen en het stijgende aantal coronabesmettingen op het eiland tegen te gaan.

Een deel van de vaccins is bestemd voor Aruba. Daarnaast verleent het ministerie bijstand in de vorm van het werven van medisch personeel. Hoeveel mensen er precies nodig zijn, is niet bekend.

Door een stijging van het aantal coronabesmettingen neemt de druk op de zorg op Curaçao enorm toe. Minister-president Eugene Rhuggenaath noemde de situatie woensdag “heel ernstig”. Aanleiding voor Nederland om bij te springen, laat een woordvoerder van demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) donderdag weten.

- Advertentie -

De versnelde levering van vaccins is bedoeld om “het vaccineren maximaal te versnellen”, aldus de woordvoerder. “Zodat vaccins niet meer een remmende factor zijn.”

Vanaf maandag 5 april kan iedereen van boven de achttien jaar op Curaçao zich registreren voor een vaccin. Ruim zestienduizend personen zijn inmiddels gevaccineerd. Het eiland telt zo’n 125.000 mensen van achttien jaar of ouder. Het totale aantal besmettingen lag op woensdag op 3.102 en premier Rhuggengaat liet daarbij weten dat het ziekenhuis vol ligt.

Bron: NU.nl

Artikel delen

19 reacties

 1. @Toeske: Sorry voor de typo. “maanden” is “malen”.

  Wie heeft gezegd dat ik nog een heleboel andere dingen kan doen?
  Dat kun jij niet, zo snel als ik. Dan moet je immers alles bijna 5 keer zo snel doen.
  Je kunt dit tempo al niet bijhouden.

 2. @Sate Batata
  1 april 2021 – 15:35
  Citaat
  “Tja en waarom verbaasd dat me niet?”

  Maak je niet ongerust. Net als de meeste mensen bezoek ik kennissen verschillende keren per jaar. Toevallig is zij een psychiater. Soms bepreken wij ook de probleemgevallen die zich op/in de KKC manifesteren. Dat is meestal wel lachen geblazen. <– Dit is geen grap.

  @LaStiwz
  citaat
  “Meerdere maanden per week”

  Zoals je weet ben ik een beetje dom, dus graag uitleg, zodat ik ook, net als jij, 30 dagen of meer per week alle KKC berichten kan doornemen en tegelijkertijd nog een heleboel andere dingen kan doen. Bij voorbaat dank.

 3. @Sate Batata: dat @Toeske meerdere malen per jaar een psychiater bezoekt bevreemd mij zeker wel.
  Meerdere malen per jaar. Wat een gelul.
  Meerdere maanden per week. Dat bevreemd mij niet.

 4. @John van der Heuvel
  Besmette toeristen? Wat kraam jij nu weer voor onzin uit en waar haal je deze incorrecte informatie vandaan vraag je je af. Misschien toch even de dagelijkse cijfers en categorieën bekijken en begrijpend lezen? Het gaat hier voornamelijk om lokale besmettingen.

  Deze toename van besmettingen is geen verrassing. Is o.a. een gevolg van bijeenkomsten i.h.k.v. verkiezingscampagnes van sommige politieke partijen vóór de verkiezingen en stiekem georganiseerde overwinnings “afterparty’s” na de verkiezingen.

 5. @Lars
  Jouw advies is al door meerdere mensen gegeven. Dat S zich niet wil laten vaccineren is prima, maar dat ze geen psychiater wil consulteren is tekenend. Ik bezoek een psychiater meerdere malen per jaar en kan je verzekeren dat het geen ‘pijn’ doet, zoals een prik.

 6. @Sandra: volgens mij heb ik zojuist, met relevante sites, aangetoond dat je zit te zwetsen m.b.t. Brazilië, Zweden en Japan.
  Tuurlijk vind jij dit gemanipuleerde cijfers, anders klopt je verhaal niet.

  Ik wil iedereen geloven, maar onderbouw je stellingen met cijfers.
  Laat mij jouw bronnen eens zien.

  Als je een beetje verstand van statistiek hebt, weet je dat het vaccin werkt.
  Maar die cijfers zullen ook wel weer gemanipuleerd zijn.

 7. Hi Toeske,
  Schijnbaar wil jij niet meer leven in een wereld waar nog vrijheid van meningsuiting is toegestaan, en kun jij ook alleen nog maar beledigend reageren op mensen die een tegen geluid geven. ****

 8. Hi LaStiwz,
  Misschien wordt het tijd dat je je eigen stof eens uit je ogen gaat halen, zodat je helder gaat zien, als jij zo overtuigd bent van het vaccin laat het je zetten en dan kun je alsnog met je bekpamper op je hok blijven zitten en blijf vooral naar de bedrieglijke gemanipuleerde cijfers kijken zodat de angst er goed in blijft zitten. Ik ben nergens bang voor, angst is de slechtste raadgever. Ik handel naar eigen intuïtie die liegt nooit.
  Veel mensen zien niet eens in dat het volk met opzet in tweeën gesplitst word.
  Verdeel en heers is hun strategie.
  Ik zou voor iedereen wensen dat ik ongelijk heb.
  Maar de waarheid zal zegevieren.

 9. @Sandra
  Zoals ik al eerder voorstelde, verkondig jouw mening op het platform de “Ware Wereld (wordpress.com). Daar zal je veel bijval krijgen.
  Tevens adviseer ik om een addendum op de ‘Sprookjes van Grimm’ te publiceren.

  Inmiddels heb je promotie gemaakt en behoor je tot het elite clubje van ‘Spuit Elfen’ die modder spuiten in/op de KKC. Mijn laptop moet ik daardoor regelmatig schoonmaken.

 10. Vakuneren is thfe answer. Houd afstand, tapa boka en vaccineren. Doen! En wie dat doet, mag wél naar de baai, mag reizen zonder pcr test en mag eten in een restaurant. Overheid, wake up! Stimuleren en afstraffen. Doen!

 11. @Sandra: het aantal besmettingen loopt inderdaad sterk op.
  Het aantal besmettingen onder gevaccineerden neemt sterk af.

  Vaccineren heeft dus zin.
  Wat snap jij daar niet aan?

  Zet je alu hoedje eens af en kijk eens zonder vooringenomenheid naar de cijfers.

  En reageer eens een keer op een weerwoord op jouw posts. Je gooit hier wat ongefundeerde bagger neer en bent dan verdwenen. Waarom? Bang dat je je pngelijk moet toegeven?

 12. Jazeker blijft het aantal besmettingen oplopen, hoe meer mensen zich de gifspuit laten zetten hoe meer mensen besmet worden en hoe meer mensen ziek zullen worden en sterven!
  Laat jullie toch niet belazeren!
  Covid is een leugen!
  De regering liegt tegen ons en de liegende media is hun verlengstuk
  Ruik, voel en herken de DICTATUUR DIE HIER achter schuilt!

 13. Op zich wel goed de hul van Nederland maar als het CMC medewerkers ontslaan voor het meenemen van een half gevulde pak jus do range, wat zijn we mee bezig eigenlijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -