27 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 00:04

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidDolfijnFM | Coronadode op Curacao, veel ziekenhuisopnames Bonaire

DolfijnFM | Coronadode op Curacao, veel ziekenhuisopnames Bonaire

Er liggen nu negen personen in het Curacao Medical Centre, van wie vier op de intensive care.

Er is op Curaçao iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om de 23e Gisteren werden er 140 personen positief getest.

In totaal werden 633 coronatesten afgenomen. Een testratio van 22,1 procent. Er liggen nu negen personen in het Curacao Medical Centre, van wie vier op de intensive care. Het aantal actieve cases op Curaçao is nu 736. Op Bonaire werden gisteren nog eens drie personen opgenomen in het ziekenhuis.

Daarnaast zijn er vier personen verplaatst naar de intensive care. In het ziekenhuis op Bonaire liggen nu 12 personen. Er zijn gisteren op Bonaire 119 personen getest en het resultaat van 40 personen is positief. Bonaire heeft nu 359 actieve gevallen van Covid-19.

Bron: Dolfijn FM

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Soto : vrijdagavond 20,30 uur. Een paar honderd mensen bij elkaar op de openbare weg en daarnaast. Veelal met een biertje in de hand. Midden op de weg een politiewagen met de zwaailampen aan. Ik kom langzaam aangereden, denk aan een ernstig ongeluk of zo. Nee hoor, ik mag de politiewagen voorbij om naar huis te gaan. Praktisch geen mondkapjes gezien, de afstand onderling was wel 40 centimeter! Op de politiewagen staat zoiets als ” Protecta ” ? , maar mijn Papiaments is niet zo best. Ik weet het.

 2. @LuMa: als ik Dr Thorsten Wieth even google vind ik enkel de site:
  https://www.ninefornews.nl/verontrustend-sterftecijfers-exploderen-na-coronavaccinaties/

  Een site die het heeft over: Bewustzijn, Buitenaards, Chemtrails, Graancirkels, Het Complot, Kruidenvrouw, New Reality, Paranormaal, Spiritueel, Straling, UFO en Vrije Energie.
  Verder kan ik op de eerste 3 google pagina’s niets over hem vinden.

  Ik denk (weet zeker) dat het hier fake news betreft. Denk je nu werkelijk dat hij de enige zou zijn die zoiets opmerkt?

 3. Ik wil niet veel zeggen maar luister naar de echte experts;
  Sterftecijfers stijgen met vaccinatie
  Dr Thorsten Wieth heeft de statistieken nader bekeken en komt tot een beangstigende conclusie: in de groep landen met meer dan 10 vaccindoses per 100 inwoners is het sterftecijfer gestegen tot 144%, terwijl het aantal gevallen is gedaald tot 61%. Wieth vraagt zich terecht af: “Hoe komt het dat het Covid-sterftecijfer het meest stijgt in landen waar meer dan 10 doses per bevolking zijn geïnjecteerd?” Met dit verslag kunnen we hier ook het een en ander verwachten.

 4. Elke dode is er een te veel, maar om dat op konto te schrijven van onze huidige (of toekomstige) regering is ridicuul. We mogen blij zijn, heel blij, dat het aantal doden zeer beperkt is gebleven. Overigens veelal tot patienten met onderliggende klachten en overgewicht. Het aantal doden dit jaar is tot vandaag slechts 2 en dat op een bevolking van 165.000. Er wordt alles aan gedaan om het aantal laag te houden , hulde aan de velen die zich daar voor inzetten. En ook dank aan Nederland voor de hulp en de vaccins. Binnenkort ook voor anderen dan alleen 60+. Ban dilanti, ban buska bo vakuna. Gebruik je verstand, zet je angst aan de kant en denk aan ons Land! Willen we weer naar een normaal leven dan zullen we toch echt moeten gaan vaccineren. Beter voor U én voor Curacao

 5. @ Ericlapas,

  Deze dode komt niet op conto van de regering. Zelfs wanneer je alle vaccins hier zou hebben kun je nog steeds niet iedereen in 1 dag inenten, dat is ondoenlijk.

  Deze dode komt gewoon op conto van de personen die de regels aan hun laars lappen. Iedereen zou nu toch wel moeten weten dat corona dodelijk kan zijn, dus moet je voorkomen dat je het oploopt. De enige manier om het op te lopen is door te dicht bij iemand in de buurt te komen die het heeft. Nee, dat staat niet op iemands voorhoofd geschreven, maar er zijn er legio die weten dat ze besmet zijn, maar die desondanks besluiten om toch maar gewoon de straat op te gaan.
  Ook zijn er velen die nog naar de happy hours gaan, bij de snek rondhangen of nergens afstand houden. Sterker nog, wanneer je mensen in de supermarkt attent maakt op het afstand houden dan worden ze zelfs kwaad.

  Ergo, het aantal besmettingen zal nog verder op gaan lopen, tot het punt dat we gaan beseffen dat de maatregelen er niet voor niets zijn. In dit tempo zullen we weer snel op strengere maatregelen zitten oftewel sluiting van horeca etc.
  Daarmee treffen we weer de horeca die zich wel aan de regels houdt, maar er zijn genoeg bedrijven die maling hebben aan de regels. Omundo is zo’n bedrijf, zit regelmatig ramvol, zonder afstand en de eigenaar zal het een worst wezen. Madero hebben we allemaal de foto’s van mogen zien, bij Zanzibar was het precies eender, maar zag gisteren bij Grand café Mahaai dat het business as usual was. Afgeladen vol, niemand hield afstand, dus ja, dan vraag je er ook om.

 6. Eric: Volg de Nederlandse kranten en je zult ontdekken dat ook daar niet ontvangen wordt van wat besteld is.
  Zelfs het zorgpersoneel is daar tot op heden nog maar minimaal ingeënt.
  En zelf de rekening betalen? Waarvan? Van hetzelfde geld dat Nederland in Curaçao pompt voor de voetselpakketten?
  Even realistisch blijven.

 7. Deze dode mag op rekening van de regering. Het is toch ongelooflijk dat Nederland miljoenen vaccins besteld heeft en geen van die randdebielen in de regering zoiets hadden van laten we via Nederland gelijk genoeg vaccins voor de hele bevolking bestellen desnoods betalen we de rekening zelf.

  Ongelooflijk dat de bevolking vanochtend in geel en blauw de straat op gaat om te gaan stemmen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties