28 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 18:09

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Politie treedt harder op

• Meer controles op de weg • Hulp van Defensie | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De politie zal vanaf nu harder optreden tegen mensen die de huidige voorzorgsmaatregelen overtreden. De controles worden verscherpt en het korps krijgt steun van de militairen van Defensie Caribisch Gebied.

Dat heeft de leiding van het Korps Politie Curaçao toegelicht in een persconferentie. ,,De komende weken zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat het aantal coronabesmettingen afneemt en daarmee de opnames in het ziekenhuis”, zegt Raymond Ellis, interim-hoofd KPC. Ellis zegt dat een groep ‘bewust de spot drijft met het systeem en de politieagenten uitdaagt’. ,,Dat zullen wij niet langer tolereren.”

De controles op de weg worden geïntensiveerd, onder andere met ‘veel meer’ road-blocks. Dat gebeurt met hulp van de leden van het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en van de lokale militairen van de Curaçaose Militie (Curmil). ,,We hebben ook steun gevraagd van Defensie”, zegt Ellis.

De politie kan ook harder ingrijpen. Wie op een andere dag met de auto op de weg is dan is toegestaan volgens zijn kentekennummer, Plachi di Dia, moet er rekening mee houden dat het voertuig in beslag wordt genomen.

- Advertentie -

Op het zich niet houden aan de Plachi Di Dia staat een boete van 750 gulden. Wie op de autoloze zondag zonder ontheffing de weg opgaat, krijgt een bekeuring van 1.000 gulden. Ook op het overtreden van de avondklok, die nu ingaat om 19.00 uur, volgt een proces-verbaal en een boete van 1.000 gulden.

Jules Ilario, interim-hoofd geüniformeerde diensten, wijst erop dat de Plachi di Dia geen vrijbrief is ‘voor een uitje met de hele familie’. ,,De regel is dat er één persoon in een auto de weg op gaat en dan alleen voor dringende en noodzakelijke zaken.”

Dat is bijvoorbeeld een bezoek aan de supermarkt, benzinepomp of botika. Wie om anderen redenen op een andere dag en om andere redenen op de weg is dan toegestaan, moet kunnen bewijzen dat daarvoor een noodzaak is. Dat kan bijvoorbeeld zijn een vitale functie, een afspraak om te vaccineren of een schoolexamen.

Uitgangspunt van het huidige beleid om vele besmettingen af te remmen is ‘keda kas’, thuis blijven.

- Advertisement -

De overheid heeft flink het mes gezet in de lijst met vitale functies en processen. Vandaag werd bekendgemaakt welke functies en processen tot in ieder geval 16 april niet langer als vitaal worden aangemerkt. Het gaat dan onder andere om: verkoop van bouwmaterialen, autoverhuurbedrijven, schoonmaakdiensten voor particulieren en bedrijven, voertuigreparatie en verkoop van onderdelen. Voor deze functies en diensten wordt dus geen ontheffing meer verleend.

Ellis: ,,Daarmee is het aantal ontheffingen met ongeveer 20.000 verminderd.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Op zich prima dat er nu stevig wordt gehandhaafd. Had voor de lockdown ook moeten gebeuren.

    Maar… zijn het niet alweer loze woorden?

    Brian Mariano en Cicely van der Dijs lopen nog steeds vrij rond. Brian Mariano zelfs al bijna 10 jaar!

  2. Het was weer als vanouds, 4 politie mannen in de hoogste salaris schaal op een persconferentie en er kwam geen zinnig woord uit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -