27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 10:36

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Vaccineren in overdrive

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Vaccineren in overdrive

‘Streven 10.000 vaccinaties per dag’ | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De overheid wil naast winkelcentrum Sambil nog drie tot vier grote locaties geschikt maken voor het massaal vaccineren van de Curaçaose bevolking. Het streven is 10.000 vaccinaties per dag.

Dat heeft Jerry Semper, huisarts en medisch coördinator in het team van het vaccinatieprogramma, vandaag gezegd tijdens een persconferentie. Semper ziet een drastische opschaling van het vaccinatietempo als ‘een klein lichtpuntje aan het einde van de tunnel’.

De huisarts benadrukt, evenals eerder bijvoorbeeld epidemioloog Izzy Gerstenbluth en immunoloog professor Ashley Duits, dat vaccineren de enige uitweg is om weer terug te kunnen naar een normaler leven.

Vanaf maandag kunnen alle mensen van 18 jaar en ouder zich laten registreren voor een vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Als mensen gevaccineerd zijn, en daarmee beschermd tegen het coronavirus, zal het aantal besmettingen afnemen en ook het aantal ziekenhuisopnames.

Vandaag konden mensen voor het eerst worden ingeënt bij winkelcentrum Sambil. Op sociale media is een lange rij wachtende te zien. Dat komt mede doordat mensen niet tien minuten, maar veel eerder voor de tijd van hun afspraak komen. ,,In de eerste twee uur hebben we 450 mensen gevaccineerd”, zegt Semper. ,,We kunnen daar gemakkelijk 2.000 vaccins per dag toedienen en dan nog eens 600 bij de poli in het voormalig ziekenhuis Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) in Otrobanda.”

Maar dat is niet voldoende. Semper: ,,Dat blijkt uit de cijfers. We moeten nog sneller veel meer mensen vaccineren.” Dus wordt gezocht naar nog drie tot vier grote locaties. ,,Dan komen we aan 10.000 mensen per dag”, zegt Semper.

Vaccins zijn er voldoende, benadrukt de huisarts. Vorige week woensdag kwam een derde zending met 18.720 vaccins uit Nederland en vrijdag volgt een lading van nog eens 15.000 vaccins extra. Bottleneck is ook hier weer personeel.

Semper: ,,We hebben Nederland ook op dat punt om hulp gevraagd. Morgen komen de eerste verplegers en een arts al op het eiland aan.” Om zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk te kunnen vaccineren, is besloten om de afspraak voor de tweede dosis niet na drie weken maar na zes weken te maken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. @ Ericlapas,

  Leren prikken is niet echt lastig, zeker wanneer je het ooit al in je opleiding hebt gehad. Ook niet verpleegkundigen kun je het vrij eenvoudig leren, dus daar ligt het probleem niet.
  Je hoeft ook geen viroloog te zijn om een vaccinatieprogramma op touw te zetten, het is meer een logistieke kwestie om alles in goede banen te leiden.

  Dus jouw commentaar, hoe leuk ook bedoeld, raakt kant noch wal.

 2. Beflapas, Jerry Semper had een uitstekend verhaal en bracht dat voortreffelijk.

  Curacao is een corrupt boevennest met een niet door enige intelligentie of integriteit gehinderde bevolking, daarom is het goed om uitzonderingen daarop als Semper te zien. Al vraag ik me af wat hij bij het SVB declareert als ik zijn auto zie.

  Van dezelfde dealer als het vliegdekschip van Lindomar Scoop (KPMG) waarschijnlijk.

  Jerry Semper zorgt er altijd voor dat hij vooraan bij het stoplicht staat. Dat is de enige manier om met het achterste stuk van zijn bolide niet door rood te rijden als het voorste stuk groen heeft.

  Wellicht rijdt hij zo’n grote wagen omdat het gerucht gaat dat hij nog meer bysides heeft dan Philip Martis (SVB). Of niet, Marsha Illidge (BDO)?

  On topic: de presentatie van Jerry Semper was prima en Curacao verdient een compliment voor de aanpak van de vaccinaties. Hoopgevend.

 3. “Jerry Semper, huisarts en medisch coördinator in het team van het vaccinatieprogramma.” Ook in een tijd van crisis worden politieke vrienden niet vergeten. Jerry Semper is geen viroloog en weet niets van vaccineren maar mag zijn uurtjes tegen een consultant fee declareren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties