28.9 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 11:17

Telegraaf | Bonaire gaat op geel: reizen weer toegestaan

AMSTERDAM - Reizen naar Bonaire wordt weer toegestaan. Vanaf 19 mei verandert het reisadvies voor het eiland, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Vooralsnog staat de hele wereld...

PBC | Charetti America-Francisca is nieuwe voorzitter van de Staten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Charetti America-Francisca is sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de Staten. Zij werd voorgedragen door de grootste partij in het nieuwe parlement, de MFK....

PBC | Steekpartij in de SDKK

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De SDKK-gevangenis is opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident. In blok 7 werd gisterochtend een gevangene door een medegevangene in zijn linkerbeen gestoken. De steekpartij...

PBC | Twaalf partijen willen meedoen aan Arubaanse verkiezingen

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Twaalf politieke partijen hebben officieel laten weten mee te willen doen aan de statenverkiezingen van 25 juni op Aruba. Ze hebben hun kandidatenlijsten ingediend...

PBC | Bonaire gaat testen op de luchthaven

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Bonaire is van plan om eind van de maand coronatesten uit de voeren voor aankomende reizigers op de luchthaven. Het gaat dan om een...

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidIngezonden | 'Als je geen voedselpasje krijgt, omdat je niet geregistreerd bent...'

Ingezonden | ‘Als je geen voedselpasje krijgt, omdat je niet geregistreerd bent…’

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Daily Meal Program aan het woord.

Daily Meal Program luidt de noodklok!

“Als je geen fornuis hebt, maar wel honger…”

“Als je geen voedselpasje krijgt, omdat je niet geregistreerd bent…”

“Als je gasfles leeg is en je geen nieuwe kunt halen of betalen…”

Door de huidige omstandigheden zijn al onze plannen opeens gewijzigd.

Als gevolg van het toenemende aantal coronapatiënten werd Curaçao gedwongen om opnieuw in een lockdown te gaan. Van de ene op de andere dag veranderde de hulpvraag en is het Daily Meal Program plotseling weer terug bij fase 1.

Mensen met de laagste inkomens of zonder vaste baan, zijn degenen die direct weer slachtoffer worden van deze situatie. Dat zijn de mensen die honger lijden!

Daily Meal Program stopte met dagelijkse warme maaltijden en ging verder met ‘zelf koken in en voor de buurt’ | Archief Manon Hoefman – Picture This!

Daily Meal Program | Archief Manon Hoefman – Picture This!

Daily Meal Program | Archief Manon Hoefman – Picture This!

Daily Meal Program | Archief Manon Hoefman – Picture This!

Daily Meal Program (DMP) koks | Archief Manon Hoefman-Picture This

De maaltijden werden bereid in de grote keukens van onder andere Het Avila en Baoase Resort en verspreid onder mensen die geen eten hebben en dat ook niet klaar kunnen maken | Archief Manon Hoefman-Picture This

Wij willen graag helpen en wij kunnen ook helpen, maar we hebben momenteel niet de financiële middelen om dit te doen. We hebben NU donaties nodig om de draad weer op te pakken en hulp te bieden aan diegene die honger hebben!

Kunt u ons helpen om te helpen?

http://www.dailymealprogram.com/en/doneer/

Dat kan al met een klein bedrag: 2 gulden / 1 euro = 1 maaltijd

Elke gift, groot of klein, wordt enorm gewaardeerd! Samen streven we naar een veilig en stabiel Curaçao, dat zo snel mogelijk terug kan naar ‘business as usual’. Uw hulp kan het verschil maken!

Samen zijn we Sterker ❤

Daily Meal Program Curaçao

Website: www.dailymealprogram.com
Facebook: www.facebook.com/DailyMealProgram
Instagram:
 www.instagram.com/dailymealprogramcuracao
E-mail:
[email protected]

7 reacties

 1. @ Rudy, helemaal gelijk. Ik heb gedoneerd wat ik kon missen en al mijn kennissen gevraagd om de boodschap te helpen te verspreiden en waar mogelijk wat centjes te storten.

  @ Ericlapas, het zou kunnen dat u gelijk heeft, ik weet het niet. Maar als iemand nu voorheen een baantje had en deze is weggevallen? Moet hij elke dag met een rammelend maagje door de dag gaan omdat er anders een risico is dat die persoon het werken verleerd?

 2. Henk, wat weet jij over die man? Ik ken iemand die ook zo een kapsel heeft en heel goed is met werken met werken met zijn handen. Hij heeft de capaciteiten niet om strak in pak en met een keurige coiffure op kantoor te werken. Maar dat zegt verder niks over hem. We moeten eens stoppen met die ongein om iemand te gaan beoordelen op niet ter zake doende ongein. Kijk hoeveel keurig geknipte figuren de boel belazeren. Ik neem aan dat u inmiddels uw bijdrage heeft overgemaakt of wat te eten heeft langsgebracht daar?

 3. @Henk, deze Cobb’s zijn gesponsord door Kooyman (de bouwmarkt). Bij aankoop van iedere Cobb doneerde zij er eentje aan het Daily Meal Programma.

  @Eric, je hebt gelijk, solidariteit is een lastig woord gebleken in de afgelopen periode. Echter; door te wijzen naar anderen wordt het Daily Meal Programma niet (verder) geholpen.

  Beide heren en anderen; doneer wat je kan missen. Geef iedereen een kans om menswaardig door deze shit storm heen te komen.

  Fijn paasweekend!

 4. Ik kan met mijn verstand niet bij, wij vragen om te doneren en we laten toe dat Chebu Sluis en anderen van gemeenschapsgeld miljonair worden.

 5. Ik denk dat als de man rechts in de rij op de tweede foto eens naar de kapper ging, hij zijn kansen op een baan met 10,000 procent zou vergroten.

  Bijvoorbeeld bij het CMC, want daar doen ze niet aan backgroundchecks (Karina de Freitas Bras, Elvis Thode, Martina, Germain Gibb, Eric Garcia, Stephen Capella).

 6. Het wordt straks moeilijk om de mensen weer aan hun verstand te brengen dat ze moeten werken om te kunnen eten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties