GeenStijl | Volkskrantbaas verbiedt kritiek op coronabeleid

“Je wil niet dat het beleid ineens niet wordt opgevolgd”

Volkskrantbaas verbiedt kritiek op coronabeleid | Jiri Büller

Pieter Klok is meer iemand van weekendbijlagen en magazines dan van echt nieuws. Laat staan dat ie het lef heeft om kritische vragen te stellen op plekken waar anderen het ook niet durven. Zoals bij regeringsbeleid inzake corona. Bij de eerste lockdown riep hij zijn eigen redactie al via Radio 1 op om niet te kritisch te zijn.

In juni ging ie nog eens de mist in. En vandaag deed-ie het weer, wederom op Radio 1: Hij denkt dat een paar stukjes van Maarten Keulemans of Martin Sommer het hele beleid kunnen ondermijnen. “En voor je het weet is het totale chaos in het land.” We weten dat het intens treurig gesteld is met de controlerende taak van de media in dit land (anders waren we vanmorgen wel zonder kabinet wakker geworden), maar nooit eerder hoorden we de absolute onwil en weerzin om de macht tegen het licht te houden letterlijker verwoord dan door de hoofdredacteur van De Volkskrant. Die stelt liever geen kritische vragen bij het coronabeleid van de overheid, hoe verward, wanhopig of ongericht het dit hele jaar al is, want: “Je wil niet dat het beleid ineens niet wordt opgevolgd.” Zin om een wit pak aan te trekken nu en heel hard te fluiten en op pannen te slaan onder zijn ivoren toren aan de Bontiusplaats.

 

Bron: GeenStijl.nl

3 Reacties op “GeenStijl | Volkskrantbaas verbiedt kritiek op coronabeleid

  1. Dit is niet ‘links’ maar ‘Snot-links’.

  2. Volgens de code hoort een journalist onafhankelijk en objectief zaken te berichten, na hoor en wederhoor gepleegd te hebben. Het journaille in Nederland is dat al een poosje geleden vergeten. Het nieuws dat de inwoners voorgespiegeld krijgen is al jaren gekleurd en zeker niet kritisch vergaard.
    Ons kent ons immers.

  3. Heeft ie van Facebook en Twitter afgekeken in de US, die denken het morele – linkse – geweten van de maatschappij te zijn.
    Waar blijft de OBJECTIEVE en ONAFHANKELIJKE journalestiek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *