FD | Lufthansa schort tijdelijk vluchten naar Venezuela op

lufthansa

Lufthansa schort tijdelijk vluchten naar Venezuela op

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil met ingang van volgende maand tijdelijk de vluchten op Venezuela opschorten. Dat heeft Lufthansa zaterdag bekendgemaakt.

Het olierijke Venezuela kampt met een gigantische economische crisis als gevolg van de lage olieprijzen. De inflatie rijst de pan uit, de criminaliteit is torenhoog en de linkse regering en de rechtse oppositie staan frontaal tegenover elkaar

De stap van Venezuela houdt ook verband met valutaproblemen en de sterk teruglopende vraag van reizigers naar vluchten naar de hoofdstad Caracas. De verminderde interesse om naar het Zuid-Amerikaanse te reizen gold voor geheel 2015, maar die trend zet zich ook in de eerste maanden van 2016 voort.

Lufthansa heeft volgens persbureau Reuters nog geen plannen om het kantoor in de hoofdstad Caracas te sluiten. Vanwege valutacontroles hebben internationale luchtvaartbedrijven grote problemen dollars uit het land te krijgen. Ze eisen ook dat tickets in Venezuela in dollars moeten worden betaald vanwege de inflatie. De meeste Venezolanen kunnen niet aan die eis voldoen. Venezuela is een van de landen met de hoogste inflatie in de wereld.

Bron: FinancieelDagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *