28 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 04:20

Laatste reacties

- Advertentie -

Extra | Marvelyne Wiels ontving 66.000 gulden voor ‘stage’ bij SSC

De alom in opspraak geraakte voormalige Gevolmachtigde minister van Curacao Marvelyne Wiels (PS) zou ‘trainingen’ voor SSC hebben verzorgd | Persbureau Curacao

Tijdens het kort geding dat de directeur van de SSC heeft aangespnnen tegen de raad van Commissarissen van de SSC om haar schorsing ongedaan te maken, heeft advocaat mr. Achim Henriquez als vertegenwoordiger van het Instituut diverse zaken naar voren gebracht.

Volgens de advocaat is de reden voor de schorsing van de directeur onder andere gebaseerd op wanbeleid bij de administratie, het schenden van bepaalde ambtsgeheimen alsmede het plegen van intimidatie tegen het personeel.

Volgens de advocaat zou mevr. Marvelyne Wiels in een periode 2012/2013 op Curaçao een “stage”hebben gevolgd bij de SSC ; na afloop hiervan zou zij een tegemoetkoming hebben ontvangen 66 duizend gulden. Dit alles, in lijn met het beleid van mw. De Freitas.

- Advertentie -

De advocate van mw. De Freitas, mr. Nagelmakers verklaarde dat mw. Wiels uitstekend werk had geleverd voor de SSC door trainingen te verzorgen voor de studenten en dat het bedrag van de tegemoetkoming geaccordeerd was door de raad van commissarissen en dat dit geen geheim was.

Ook bracht advocaat Henriquez naar voren dat er een project voor de ontwikkeling van bepaalde software was opgestart ter verbetering van de onderlinge communicatie van de studenten, dat 70.000 heeft gekost, dat plotseling weer werd stopgezet.

Voorts bracht de advocaat naar voren dat het project “Devolving Funds”speciaal bedoeld was voor het genereren van inkomsten voor bekostiging van studies en niet voor het doen van “leuke dingen”.

Volgens de advocaat bedragen de personeelskosten 325.000 per maand, mede door de enorme toename van personeelsleden tijdens het bewind van mw.De Freitas.

- Advertisement -

De advocaat vermeldde ook dat er een bedrag van 400.000 wordt overgemaakt voor coaches en begeleiders van studenten in de V.S.

Wat betreft de telefoon en de computer, stelde de advocaat dat deze niet teruggegeven hoeven te worden aan mevr. De Freitas, daar het eigendommen zijn van de SSC.

Volgens de advocaat is de aanwezigheid van mevr. De Freitas ongewenst bij de SSC in deze periode.

Bron: Extra met vertaling van een trouwe lezer waarvoor onze hartelijke dank.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Is het OM al bezig met strafrechtelijke zaak? Een choler van de straat die voor 100 gulden aan belkaarten steelt krijgt 2 jaar cel en personen zoals Wiels stelen tienduizenden guldens van het volk.

  2. De YDK zelf is de voortgang`s grootste vijand. Het graaigedrag en het bevoordelen van vriendjes is zo ongeveer het enige wat met een zekere continuïteit wordt toegepast. Al het andere is niet belangrijk. Onvoorstelbaar hoe men overal maar dan ook zo goed als overal de zaak besodemietert.

  3. Het moet toch heel eenvoudig zijn om studenten? te vinden die van het fraudelyne wonder viswijf Wiels? training hebben gehad in verduistering cq vervalsing rapporten, betalings facturen en administratie’s.?

  4. Viswijf de Freitas (salaris ANG 24,000 per maand?) verschuilt zich achter instemming van de Raad van Commissarissen met haar ‘beleid’.

    In die Raad zat echter de hoog bejaarde en volgens mij zwaar dementerende Remfis Booi, die nog geen debet van credit kan onderscheiden en om die kwaliteit ook als commissaris was neergezet. De arme man zou nog akkoord gegaan zijn met een voorstel van de Freitas om de zon iedere dag 2 uur eerder te laten opkomen.

    En hoe kan een eenvoudige toko als deze stichting, niet meer dan een doorgeefluik van belastingmiddelen, ineens van 30 naar 60 medewerkers gegroeid zijn? Om nog niet te spreken van de waanzinnige bedragen die aan (ongetwijfeld bevriende) consultants zijn betaald.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -