Europa.nu | Brussel sleept Nederland voor EU-hof om niet-naleven witwaswet

Nederland heeft regels die instellingen verplichten informatie te geven over wie de echte eigenaar is van bedrijven en juridische vennootschappen zoals brievenbusmaatschappijen onvoldoende in wetgeving omgezet

BRUSSEL (ANP) – De Europese Commissie daagt Nederland voor het Europees Hof van Justitie omdat het een Europese regel tegen witwassen nog altijd niet volledig heeft omgezet in de nationale wetgeving. Brussel vraagt het hof in Luxemburg Nederland een boete op te leggen, maar noemt geen bedrag.

De zogenoemde vierde richtlijn tegen witwassen had in juni 2017 al moeten zijn doorgevoerd. Den Haag kreeg in juli en december van dat jaar al waarschuwingen. In maart vorig jaar volgde een nieuwe aanmaning, waarbij al werd gedreigd met een zaak voor het EU-hof.

Nederland heeft regels die instellingen verplichten informatie te geven over wie de echte eigenaar is van bedrijven en juridische vennootschappen zoals brievenbusmaatschappijen onvoldoende in wetgeving omgezet, aldus het dagelijks EU-bestuur.

Vicevoorzitter Valdis Dombrovskis: “We hebben robuuste EU-regels maar die moeten wel consistent en efficiënt worden toegepast. We zullen zeker stellen dat iedereen in zowel de private als de publieke sector de regels rigoureus toepast.”

De Europese Commissie spant ook een zaak aan tegen België en Oostenrijk. Die landen blijven in gebreke met andere onderdelen van de richtlijn.

Bron: Europa.nu

4 Reacties op “Europa.nu | Brussel sleept Nederland voor EU-hof om niet-naleven witwaswet

  1. Logisch toch dat de Europese Commissie dit doet, want Nederland heeft goedkoop wasmiddel gebruikt en ook wasverzachter van slecht kwaliteit. En daardoor is het geld niet goed wit gewassen. Maar kijk Commissie, Nederland staat in de Ranking op de derde plaats (witwassen en belasting paradijs) en doet haar best om binnenkort op de eerste plaats te komen. Geef haar de tijd Commissie.

  2. Kan de EU zelf geen integriteitsregels op zichzelf toepassen?

  3. Drecho pa bosnan Tur

    Wat vindt dingetje Geertruida van het feit dat haar zo geliefde Nederland een boevennest van witwassers, schoon-boeners, dweildames, afstoffers, etc etc is? Typisch….. Daar horen we de goegemeente natuurlijk met geen woord over reppen.
    En ondertussen maar afgeven op de YDK.
    Schaam je je niet? Blijkbaar niet……

  4. Wat vindt Gianni Mob eh Schob en zijn werkgever EY hiervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *