28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

Enorme stijging besmettingen op Aruba | Antilliaans Dagblad

De Arubaanse minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) is bezorgd. ,,De nieuwe besmettingen zijn allemaal binnen Aruba zelf.

Oranjestad – De oproep van de regering aan mensen die de Gusto Night Club, de Lola/Craft Bar/restaurant en night club en de Muscles and Lungs Gym op Aruba in de afgelopen twee weken hebben bezocht, heeft geleid tot een run op de testcentra.

In een dag tijd werden 39 personen positief getest op Covid-19.

De Arubaanse minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) is bezorgd. ,,De nieuwe besmettingen zijn allemaal binnen Aruba zelf. Het is een signaal dat onze mensen zich niet aan de anderhalve meter-regel houden.”

Nachtclubs, bars en rumshops moeten hun deuren sluiten, zo maakte de premier gisteravond bekend. Huisfeesten zijn ook niet toegestaan en in het openbaar moet men een mondkapje dragen.

,,We dat een groot deel van de nieuwe besmettingen personen zijn die zijn gaan feesten. Het is een hoge prijs.” De premier maakte ook bekend dat het merendeel van de nieuwe besmettingen jonge mensen betreft. ,,De meeste zijn nog geen veertig jaar. Door hun gedrag raken anderen nu in paniek en komen kwetsbare mensen in gevaar.”

Om alle mogelijk besmette personen te kunnen testen, zijn nieuwe testcentra ingericht. Wie mogelijk in contact is geweest met een besmette persoon moet zich melden bij de huisarts. Die kan indien nodig de patiënt doorverwijzen naar het diagnostisch centrum. Wie zonder verwijsbriefje een test laat doen, moet daarvoor betalen.

Het diagnostisch centrum in Oranjestad kreeg gisteren meer dan 200 aanvragen te verwerken. Tot voor kort werd nog overwogen het centrum te sluiten vanwege het geringe aantal testaanvragen.

Het bedrijfsleven en de overheidskantoren nemen maatregelen om verder verspreiding van Covid-19 te voorkomen. Banken, Directie Wetgeving en de bibliotheek hebben laten weten dat alle bezoekers een mondkapje moeten dragen.

Ten aanzien van sporten geldt dat binnensport voorlopig niet mag, evenals contactsporten. Sportclubs mogen wel open, maar moeten het voor hen geldende protocol strikt naleven.

In restaurants en nachtclubs moeten de tafels anderhalve meter uit elkaar staan en mogen er niet meer dan vier mensen aan een tafeltje zitten, kinderen uitgezonderd. Bezoekers mogen niet aan de bar hangen en moeten verplicht aan een tafeltje zitten. Muziekvertoningen en danspartijen zijn verboden.

Het samenscholingsverbod houdt in dat er maximaal vier mensen bij elkaar mogen zijn in de openbare ruimte. Alleen bij een bruiloft in de buitenlucht mogen meer mensen aanwezig zijn. Het samenscholingsverbod geldt niet voor hoteltuinen, want die worden niet beschouwd als openbare ruimte. Voor bijeenkomsten in kerken gelden de protocollen die al waren afgesproken. Bij uitvaarten mogen niet meer dan 25 mensen aanwezig zijn.

De teller van Directie Volksgezondheid (DVG) staat op 171 vastgestelde besmettingen. 112 Mensen zijn inmiddels virusvrij verklaard. Drie mensen overleden aan corona.

Er zijn nu dus 56 mensen besmet. Van hen zijn 52 mensen inwoners van Aruba en vier zijn toerist.

DVG heeft tot nu toe 8.557 coronatests uitgevoerd, waarvan 5.490 op Luchthaven Reina Beatrix. Daarvan bleken er 8.386 negatief en 171 positief.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...