Aantal besmettingen SXM blijft toenemen | Antilliaans Dagblad

Aantal besmettingen SXM blijft toenemen

Philipsburg – Sinds dinsdag heeft Sint Maarten er weer zes nieuwe gevallen van Covid-19 bij. Dit brengt het totaalaantal vastgestelde besmettingen in het land op 156 en het totaalaantal huidige actieve gevallen op 76.

Dat heeft minister van Volksgezondheid Richard Panneflek dinsdagavond bekendgemaakt. Van de actieve gevallen zitten 73 thuis in isolatie, zijn twee personen in het ziekenhuis opgenomen en is één patiënt geïsoleerd.

Het totaalaantal patiënten dat op Sint Maarten aan het virus is bezweken is 16 en inmiddels zijn 64 personen genezen. 111 Personen zitten in quarantaine en worden in de gaten gehouden. Zij zijn mogelijk in contact geweest met een van de bevestigde gevallen.

Ondertussen blijft gezondheidsautoriteit CPS tests uitvoeren. Tot dinsdagavond waren er 261 personen getest op de Princess Juliana International Airport en 839 personen binnen de gemeenschap. De minister deed wederom een beroep op de gehele gemeenschap om thuis te blijven bij griepverschijnselen en contact op te nemen met de huisarts. Om verdere verspreiding van het virus te beperken, wordt een dringend beroep gedaan op iedereen om een mondkapje te dragen, fysieke afstand te nemen en de handen regelmatig en grondig te wassen met zeep.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *