Emerce | Ronald Prins (Fox-IT) in adviesraad Kansspelautoriteit

Fox-IT en Forensic Services Caribbean waren in 2011 medeverantwoordelijk voor Schotte en Wilsoe’s verduistering van de informatie bij Veiligheidsdienst Curacao (VDC)

Ronald Prins is de nieuwe voorzitter van de adviesraad van de Kansspelautoriteit (Ksa). Prins, specialist in digitale beveiliging en bekend van Fox-IT, is de opvolger van Arthur Docters van Leeuwen, oud-voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Hij legt zijn lidmaatschap van de adviesraad neer.

De Ksa, de toezichthouder op de markt voor kansspelen, kent sinds 2014 een adviesraad. De taak van de leden van die raad is de Ksa gevraagd, maar ook ongevraagd te adviseren. In de adviesraad zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd die op de een of andere manier raakvlakken vertonen met kansspelen.

Ronald Prins werd een bekende Nederlander doordat hij in 2015 het mede door hem opgerichte Fox-IT, gespecialiseerd in digitale beveiliging, verkocht. Hij bekleedt momenteel ook functies bij de Kiesraad en de Onderzoeksraad voor Veiligheid en is lid van de toetsingscommissie voor de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

De overige leden van de Ksa-adviesraad zijn Theo Schuyt (hoogleraar Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam), Han Moraal (lid namens Nederland van Eurojust), Dike van de Mheen (directeur Tranzo, wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences, Tilburg University) en Peter Kuipers (voorzitter KRO-NCRV).

Bron: Emerce

Naschrift KKC

Voor nadere details voor de grootste dataroof in de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden: bij de Veiligheidsdienst Curacao (VDC) onder verantwoordelijkheid van de toenmalige minister president Gerrit Schotte, de minister van Justitie Elmer Wilsoe en minister van Financien George Jamaloodin. De verduistering vond plaats onder leiding van de toenmalige interim hoofd Micheal Romer, met ondersteuning van Fox-IT en Forensic Services Caribbean. Verwezen naar de volgende links:

  1. AD | Aangifte wegens landverraad
  2. AD | Aangifte ‘landverraad’ – VDC Hoofd moest weg (deel 1)
  3. AD | Aangifte ‘landverraad’ – Zogenaamd sporenonderzoek (deel 2)
  4. AD | Aangifte ‘landverraad’ – Shut down VDC (deel 3, slot)
  5. OM | Verklaring OM aangifte 30 bezorgde burgers inzake ‘landverraad’
  6. AvC | Waarom het OM Schotte en Jamaloodin niet vervolgt voor landverraad
  7. Volledig dossier VDC

 

2016 Xx Xx – Aangifte Landverraad Veiligheidsdienst Curacao VDC by Black Lion on Scribd

2016 02 26 – Aangifte Landverraad Veiligheidsdienst Curacao VDC-bijlages by Black Lion on Scribd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *