Eerbetoon aan Wiels

Eerbetoon aan WielsWILLEMSTAD — Op het strand van Marie Pampoen groeit provisorisch het eerbetoon aan de zondag vermoorde PS-leider Helmin Wiels met de dag. Lag er gisteren op het strand nog maar een bosje bloemen, rond het middaguur bleek dat nog verschillende mensen een bloem bij de bewuste plek hadden neergelegd. Ook op een van de provisorische tafels, gemaakt van lege kabelhaspels en nu behorend tot het eerbetoon aan het vermoorde Statenlid, zijn er bloemen, enkele lokale vruchten (makapruim), kaarsen en foto’s geplaatst om de gevallen PS-leider te eren.
In het partijgebouw van de PS bij Palu Blanku is er deze dagen volop gelegenheid om een condoléanceregister voor Wiels te ondertekenen.
Eerbetoon aan Wiels-2Vanuit Soberano City, het hoofdkwartier van de PS, kwam gisteren ook de allereerste aflevering van Konsenshi Sivíl, het dagelijkse radioprogramma dat Helmin Wiels bijna tien jaar heeft verzorgd, sinds de moord op de PS-leider.
In het programma werd uitgebreid stilgestaan bij de strijd van Wiels en zijn streven om het Curaçaose volk er bewuster van te maken dat het zijn eigen zaken moet regelen.
Diverse partijprominenten kwamen tijdens het programma aan het woord.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *