27 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 06:47

Laatste reacties

- Advertentie -

Grote interesse voor condoléanceregister

condolanceregisterDEN HAAG — Tientallen mensen hebben inmiddels het condoléanceregister getekend in het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Den Haag.
Het Curaçaohuis wil ook inwoners van Nederland hiermee de mogelijkheid geven om hun steun te betuigen.
Begin volgende week zal in Rotterdam ook een oecumenische dienst worden gehouden op dezelfde dag als de begrafenis van Wiels, maar de precieze datum is nog niet bekend.

door onze correspondent

Otti Thomas

 “De eerste reactie van de regering op Curaçao was dat ik ook aanwezig zou zijn bij de begrafenis op Curaçao zodat dan alle ministers aanwezig zijn, maar Curaçaoënaars in Nederland moeten ook op een gepaste manier afscheid kunnen nemen. Daar wil ik dan wel bij aanwezig zijn”

, zei gevolmachtigde minister Roderick Pieters.

- Advertentie -

Onder de personen die het condoléanceregister tekenden zijn onder meer afgevaardigden van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba, PvdA-Tweede Kamerlid Pierre Heijnen en minister Ronald Plasterk, maar ook mensen die het Curaçaohuis nooit eerder bezochten.

De gevolmachtigde minister was net in zijn auto onderweg terug van de bevrijdingsdagviering in Amsterdam, toen hij het nieuws hoorde.

“Tien minuten nadat ik tegen mijn vrouw zei dat het drukke maar mooie dagen waren, kreeg ik het eerste telefoontje van Curaçao, dat Helmin was doodgeschoten.
We hebben op Curaçao nog nooit een politicus gehad die zelfs maar is bedreigd met een mes, want de houding is dat je van parlementariërs afblijft.
Als er dan zoiets gebeurt, zo duidelijk gericht op een persoon, dan is de schok extra groot”

, aldus Pieters, die het bericht gisteravond in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur omschreef als ‘een mokerslag’.
Pieters belde na het nieuws meteen Marvelyne Wiels, de in Nederland wonende zus van de vermoorde politicus en daarna premier Daniel Hodge, Justitie-minister Nelson Navarro, Curaçaose Statenleden, minister Ronald Plasterk en premier Mark Rutte.

“Bij de eerste reacties werd ook meteen gezegd dat we heel snel de daders moeten vinden om te voorkomen dat de situatie verergert door speculaties en roddels.”

Pieters, die door Pueblo Soberano als gevolmachtigde minister naar voren werd geschoven, noemde Wiels een man met heldere boodschap en een duidelijke politieke wens voor onafhankelijkheid op het moment dat de bevolking er klaar voor is, maar ook met een sociale agenda met als speerpunten de armoedebestrijding en het jeugdbeleid.

“Op de radio praatte hij echt voor het volk, maar als je hem persoonlijk sprak, viel op hoe onderlegd en goed geïnformeerd hij was. Een markante man.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -