27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 05:45

Laatste reacties

- Advertentie -

DS | Trump: ‘Komende week wordt de zwaarste, met vele doden’

De Standaard.be

Donald Trump | REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde zaterdag tijdens zijn dagelijkse briefing dat ‘de komende twee weken de zwaarste zullen worden, met vele doden’. Hij wil het leger inschakelen om de staten te helpen de epidemie te bestrijden.

De Verenigde Staten zijn al zwaar getroffen door het nieuwe coronavirus, maar Trump bereidt zich voor op nog zwaardere cijfers. ‘Er komt helaas een zeer, zeer dodelijke periode. De situatie ziet er niet goed uit’, zei Trump zaterdag. Hij vergeleek het aantal slachtoffers met die van een wereldoorlog, zonder specifieke cijfers te geven.

- Advertentie -

Maar de president is ook hoopvol dat het malariamedicijn hydroxychloroquine velen zal kunnen helpen. Dat is erg gedurfd, want het is nog lang niet zeker dat het medicijn effectief is tegen covid-19-symptomen. Volgens Trump heeft de federale regering toegang tot 29 miljoen dosissen van het medicijn en wordt er nog elke dag voorraad toegevoegd. De FDA heeft met spoed een autorisatie uitgevaardigd zodat dokters het medicijn kunnen voorschrijven aan gehospitaliseerde covid-19-patiënten.

‘Ik zou de raad van mijn dokters vragen, maar ik zou het medicijn nemen als het moet’, zei Trump, die volgens het Witte Huis zelf al twee keer werd getest, maar beide stalen waren negatief. Dat er nog niet voldoende data zijn om de effectiviteit van het medicijn te onderschrijven, vindt Trump geen probleem. ‘We hebben al heel wat positieve verhalen gehoord en we blijven data verzamelen.’

In de Verenigde Staten werden nu al 300.915 besmettingen gerapporteerd, terwijl al 8.162 mensen omkwamen aan de gevolgen van covid-19. De staat New York is het zwaarst getroffen, met alleen daar al 113.000 besmettingen en 3.600 doden. In miljoenenstad New York City kwamen al 1.905 mensen om het leven. Burgemeester Bill de Blasio lanceerde eerder op de dag nog een oproep tot mobilisatie aan het medisch personeel.

Op de persconferentie kondigde Trump aan dat een duizendtal militairen naar New York worden gezonden. Het gaat volgens Amerikaanse media om medisch personeel.

‘Voldoende beademingsmachines’

- Advertisement -

Daarnaast haalde Trump uit naar staten die volgens hem ‘meer beademingsmachines vragen dan ze werkelijk nodig hebben’. Volgens de president zijn er meer dan 10.000 machines beschikbaar.

Lof was er wel voor staten met een Republikeinse gouverneur die hun bevolking níet hebben opgedragen om binnen te blijven. In de federale richtlijnen om de verspreiding van het virus aan te pakken, wordt social distancing niet genoemd. Wel worden mensen aangeraden om voldoende hun handen te wassen en groepen groter dan tien te vermijden.

Bron: De Standaard.be

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Ja inderdaad hoe heeft deze klojo president kunnen worden, wat denk je van murderer g schotte en p pisas. 500 mljn zoizo achterovergedrukt en ‘t restje. Mavo3 , copieerbediende. Reisjes china 200 onnodige banen. Ga maar verder.

 2. NB
  NY heeft inmiddels 122,031 cases, vandaag +7256 nieuwe gevallen en +594 doden.
  Dus ja, schijnbaar gaat het “goed”.

  Calif. gaat redelijk “slechts” +356 en 3 doden vandaag. Mijn ouders wonen in SF en is het nog te behappen daar.
  Niettemin blijft de situatie erg zorgwekkend.

 3. New York gaat slecht! De mensen vallen bij bosjes, de lijkenzakken zijn niet aan te slepen. De lange rijen bij de meeste ziekenhuizen zijn een schande.
  Misschien de US media even volgen? Vooral de NY times!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -