26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 09:16

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRadio Dolfijn FMDolfijnFM | Regering mag korten op ambtenarensalarissen zonder overleg en met terugwerkende...

DolfijnFM | Regering mag korten op ambtenarensalarissen zonder overleg en met terugwerkende kracht

Ook zonder dat dit in het ambtenarenoverleg wordt besproken.

Willemstad – De regering mag korten op ambtenarensalarissen vanwege Corona. Ook met terugwerkende kracht. Dat zegt de Raad van Advies.

Volgens de Raad is er sprake van een buitengewone omstandigheid en voorziet de wet er in om dan maatregelen te nemen in het algemeen belang. Ook zonder dat dit in het ambtenarenoverleg wordt besproken.

De Raad van Advies spreekt zich niet uit over de manier waarop de regering ambtenarensalarissen wil korten.

Bron: DolfijnFM

12 reacties

 1. Moe rojer zal wel brallen. Met z’n klets iedereen moet water krijgen etc , maar niet van hem, janken geblazen wanneer hij moet inleveren, notabene met niets doen geld innen. Trouwens z’n vriend-crimineel g schotte heeft van aqualectra ook ‘n zooitje gemaakt. Corruptie.

 2. Heb weinig respect voor Raad van Advies die ik helemaal niet heb gehoord toen de dure salarisregelingen zijn uitgedeeld en waarschijnlijk vol politieke / of commerciele vrienden zitten.

  Net zoals ik weinig tespect voor veel Raden van Commissarissen , die vol met vazallen, vriendjes of figurenzitten die zelf graag willen vissen binen het net(werk)…

  Is Curaçao nou zoveel vorrupter dannandere landen?
  Ik geloof het niet.
  We zijnneen klein dorp waar dit soort zaken inherent zijn, die ons kent ons politiek.

  Helaas zijn we/ onze politici ook uitzonderlijk egoïstisch.

  Zeker Voor een land dat het altijd over de uitbuiting van anderen heeft!
  YDK Politici / gezagsdragers hier denken eerst aan zichzelf.

  Of niet Hazel, Tromp, Hasselmeyer, Zus, Tilly, Jourdain, ….Gijsbertha! Martinas, Albertos, Lastens., Osepas, Etc etc etc …jullie zorgen goed voor jezelf!!!

 3. Ik kan me herinneren dat Forensic Services ook een negatief advies had gegeven inzake ene Franklin Chebu Sluis, als CEO voor een Staats NV.

  Het is gewoon in de wind geslagen, of niet Suzy?
  Onze dignitarios hebben lak aan goed fatsoen en gaan over lijken, om hun personal targets te bereiken! Zie Martina, Suzy, en Walle, die alleen maar op reis was!! Niets minister van onderwijs, minister van snoepreis!

  Vergeet niet Minister Cova!! Die het record snoepreizen nog steeds op zijn naam heeft staan.

  Mè De Jongh , die haar neef Ricardo een goede autoleasedeal gaf! En ook een aantal spelregels voor apothekers heeft versoepeld !!

  Dan hebben we ons heilige boontje Osepa, die een client 5000 in rekening bracht voor een fututu consult!! En de pueblo kas nog eens voor 60K lichtte via Minister Jamaloodin, die hem dat heeft kwijtgescholden, nou ja, de pueblo heeft er voor gebloed.. jamaloodin was gewoon een grabber.

  Een Minister op Curaçao is allereerst een alleeheerser/dictator, die niet gediend is van tegengas!! daarna een nepotist en als derde een pensioerechtenstapelaar!

  Autonomia is een grote pantomina op dit eiland.
  Ik hoop dat de politici zich goed ergeren aan deze comments, dat is een heel goed teken.!!!

 4. “De regering mag korten op ambtenarensalarissen vanwege Corona. Ook met terugwerkende kracht. Dat zegt de Raad van Advies.”
  De Raad van Advies kan zoveel zeggen als ze willen maar of onze “regeerders” zich daaraan storen is de vraag. Een “advies” hoeft toch niet opgevolgd te worden?
  Wassen neus dus.

 5. Het ‘werkvolk’ mag geplukt worden maar gelukkig krijgen de ‘bazen’ nog wel een salarisverhoging. In Nederland gaat het ook niet geweldig maar gelukkig krijgt de koning er 5,2% bij.

 6. Goed nieuws voor overheid en maatschappij; eindelijk gaan onze ambtenaren en veelverdieners van de ONV’s, CBCS enz. dan ook wat bijdragen. Solidarteit in de praktijk gebracht; de lasten wat meer verdelen voor het weer op gang brengen van onze economie en het helpen bestrijden van armoede. Met terugwerkende kracht betekent hier vanaf eind maart toen de crisis en lockdown begonnen. Graag actie! Het Land heeft het nodig, heel erg nodig.

 7. Dat wordt voor Tilly Pikerie met terugwerkende kracht 10 jaar Netflix abonnement opzeggen.

  Kunnen we bij Philip Martis en Franklin Sluis met de korting terugggaan tot hun indiensttreding?

  Philp Martis verdient al dertig (!) jaar een miljoen per jaar bij SVB.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties