DolfijnFM | Regering mag korten op ambtenarensalarissen zonder overleg en met terugwerkende kracht

Ook zonder dat dit in het ambtenarenoverleg wordt besproken.

Willemstad – De regering mag korten op ambtenarensalarissen vanwege Corona. Ook met terugwerkende kracht. Dat zegt de Raad van Advies.

Volgens de Raad is er sprake van een buitengewone omstandigheid en voorziet de wet er in om dan maatregelen te nemen in het algemeen belang. Ook zonder dat dit in het ambtenarenoverleg wordt besproken.

De Raad van Advies spreekt zich niet uit over de manier waarop de regering ambtenarensalarissen wil korten.

Bron: DolfijnFM

12 Reacties op “DolfijnFM | Regering mag korten op ambtenarensalarissen zonder overleg en met terugwerkende kracht

 1. Moe rojer zal wel brallen. Met z’n klets iedereen moet water krijgen etc , maar niet van hem, janken geblazen wanneer hij moet inleveren, notabene met niets doen geld innen. Trouwens z’n vriend-crimineel g schotte heeft van aqualectra ook ‘n zooitje gemaakt. Corruptie.

 2. Heb weinig respect voor Raad van Advies die ik helemaal niet heb gehoord toen de dure salarisregelingen zijn uitgedeeld en waarschijnlijk vol politieke / of commerciele vrienden zitten.

  Net zoals ik weinig tespect voor veel Raden van Commissarissen , die vol met vazallen, vriendjes of figurenzitten die zelf graag willen vissen binen het net(werk)…

  Is Curaçao nou zoveel vorrupter dannandere landen?
  Ik geloof het niet.
  We zijnneen klein dorp waar dit soort zaken inherent zijn, die ons kent ons politiek.

  Helaas zijn we/ onze politici ook uitzonderlijk egoïstisch.

  Zeker Voor een land dat het altijd over de uitbuiting van anderen heeft!
  YDK Politici / gezagsdragers hier denken eerst aan zichzelf.

  Of niet Hazel, Tromp, Hasselmeyer, Zus, Tilly, Jourdain, ….Gijsbertha! Martinas, Albertos, Lastens., Osepas, Etc etc etc …jullie zorgen goed voor jezelf!!!

 3. Is dit dezelfde raad van advies die geen bezwaar had met de verhoging van de salarissen van ministers en parlementariers?

 4. Ik kan me herinneren dat Forensic Services ook een negatief advies had gegeven inzake ene Franklin Chebu Sluis, als CEO voor een Staats NV.

  Het is gewoon in de wind geslagen, of niet Suzy?
  Onze dignitarios hebben lak aan goed fatsoen en gaan over lijken, om hun personal targets te bereiken! Zie Martina, Suzy, en Walle, die alleen maar op reis was!! Niets minister van onderwijs, minister van snoepreis!

  Vergeet niet Minister Cova!! Die het record snoepreizen nog steeds op zijn naam heeft staan.

  Mè De Jongh , die haar neef Ricardo een goede autoleasedeal gaf! En ook een aantal spelregels voor apothekers heeft versoepeld !!

  Dan hebben we ons heilige boontje Osepa, die een client 5000 in rekening bracht voor een fututu consult!! En de pueblo kas nog eens voor 60K lichtte via Minister Jamaloodin, die hem dat heeft kwijtgescholden, nou ja, de pueblo heeft er voor gebloed.. jamaloodin was gewoon een grabber.

  Een Minister op Curaçao is allereerst een alleeheerser/dictator, die niet gediend is van tegengas!! daarna een nepotist en als derde een pensioerechtenstapelaar!

  Autonomia is een grote pantomina op dit eiland.
  Ik hoop dat de politici zich goed ergeren aan deze comments, dat is een heel goed teken.!!!

 5. “De regering mag korten op ambtenarensalarissen vanwege Corona. Ook met terugwerkende kracht. Dat zegt de Raad van Advies.”
  De Raad van Advies kan zoveel zeggen als ze willen maar of onze “regeerders” zich daaraan storen is de vraag. Een “advies” hoeft toch niet opgevolgd te worden?
  Wassen neus dus.

 6. @Xavier: looneis van de vakbonden voor komend jaar zijn 5%. Wat zit je nu te lullen.

  https://www.nu.nl/economie/6077358/vakbond-fnv-houdt-vast-aan-looneis-van-5-procent.html

 7. Het ‘werkvolk’ mag geplukt worden maar gelukkig krijgen de ‘bazen’ nog wel een salarisverhoging. In Nederland gaat het ook niet geweldig maar gelukkig krijgt de koning er 5,2% bij.

 8. Ook de nep-banen, die pisas cadeau heeft gedaan eruit gooien, en dat waren er velen, ruilhandel voor stemmen trekken.

 9. Goed nieuws voor overheid en maatschappij; eindelijk gaan onze ambtenaren en veelverdieners van de ONV’s, CBCS enz. dan ook wat bijdragen. Solidarteit in de praktijk gebracht; de lasten wat meer verdelen voor het weer op gang brengen van onze economie en het helpen bestrijden van armoede. Met terugwerkende kracht betekent hier vanaf eind maart toen de crisis en lockdown begonnen. Graag actie! Het Land heeft het nodig, heel erg nodig.

 10. Nou nog de ministers.

 11. Frred Schiedam

  Nou, probleem opgelost: nu even tempo maken ……

 12. Dat wordt voor Tilly Pikerie met terugwerkende kracht 10 jaar Netflix abonnement opzeggen.

  Kunnen we bij Philip Martis en Franklin Sluis met de korting terugggaan tot hun indiensttreding?

  Philp Martis verdient al dertig (!) jaar een miljoen per jaar bij SVB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *