30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 17:48

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Regering mag korten op ambtenarensalarissen zonder overleg en met terugwerkende kracht

Ook zonder dat dit in het ambtenarenoverleg wordt besproken.

Willemstad – De regering mag korten op ambtenarensalarissen vanwege Corona. Ook met terugwerkende kracht. Dat zegt de Raad van Advies.

Volgens de Raad is er sprake van een buitengewone omstandigheid en voorziet de wet er in om dan maatregelen te nemen in het algemeen belang. Ook zonder dat dit in het ambtenarenoverleg wordt besproken.

De Raad van Advies spreekt zich niet uit over de manier waarop de regering ambtenarensalarissen wil korten.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. Moe rojer zal wel brallen. Met z’n klets iedereen moet water krijgen etc , maar niet van hem, janken geblazen wanneer hij moet inleveren, notabene met niets doen geld innen. Trouwens z’n vriend-crimineel g schotte heeft van aqualectra ook ‘n zooitje gemaakt. Corruptie.

 2. Heb weinig respect voor Raad van Advies die ik helemaal niet heb gehoord toen de dure salarisregelingen zijn uitgedeeld en waarschijnlijk vol politieke / of commerciele vrienden zitten.

  Net zoals ik weinig tespect voor veel Raden van Commissarissen , die vol met vazallen, vriendjes of figurenzitten die zelf graag willen vissen binen het net(werk)…

  Is Curaçao nou zoveel vorrupter dannandere landen?
  Ik geloof het niet.
  We zijnneen klein dorp waar dit soort zaken inherent zijn, die ons kent ons politiek.

  Helaas zijn we/ onze politici ook uitzonderlijk egoïstisch.

  Zeker Voor een land dat het altijd over de uitbuiting van anderen heeft!
  YDK Politici / gezagsdragers hier denken eerst aan zichzelf.

  Of niet Hazel, Tromp, Hasselmeyer, Zus, Tilly, Jourdain, ….Gijsbertha! Martinas, Albertos, Lastens., Osepas, Etc etc etc …jullie zorgen goed voor jezelf!!!

 3. Ik kan me herinneren dat Forensic Services ook een negatief advies had gegeven inzake ene Franklin Chebu Sluis, als CEO voor een Staats NV.

  Het is gewoon in de wind geslagen, of niet Suzy?
  Onze dignitarios hebben lak aan goed fatsoen en gaan over lijken, om hun personal targets te bereiken! Zie Martina, Suzy, en Walle, die alleen maar op reis was!! Niets minister van onderwijs, minister van snoepreis!

  Vergeet niet Minister Cova!! Die het record snoepreizen nog steeds op zijn naam heeft staan.

  Mè De Jongh , die haar neef Ricardo een goede autoleasedeal gaf! En ook een aantal spelregels voor apothekers heeft versoepeld !!

  Dan hebben we ons heilige boontje Osepa, die een client 5000 in rekening bracht voor een fututu consult!! En de pueblo kas nog eens voor 60K lichtte via Minister Jamaloodin, die hem dat heeft kwijtgescholden, nou ja, de pueblo heeft er voor gebloed.. jamaloodin was gewoon een grabber.

  Een Minister op Curaçao is allereerst een alleeheerser/dictator, die niet gediend is van tegengas!! daarna een nepotist en als derde een pensioerechtenstapelaar!

  Autonomia is een grote pantomina op dit eiland.
  Ik hoop dat de politici zich goed ergeren aan deze comments, dat is een heel goed teken.!!!

 4. “De regering mag korten op ambtenarensalarissen vanwege Corona. Ook met terugwerkende kracht. Dat zegt de Raad van Advies.”
  De Raad van Advies kan zoveel zeggen als ze willen maar of onze “regeerders” zich daaraan storen is de vraag. Een “advies” hoeft toch niet opgevolgd te worden?
  Wassen neus dus.

 5. Het ‘werkvolk’ mag geplukt worden maar gelukkig krijgen de ‘bazen’ nog wel een salarisverhoging. In Nederland gaat het ook niet geweldig maar gelukkig krijgt de koning er 5,2% bij.

 6. Goed nieuws voor overheid en maatschappij; eindelijk gaan onze ambtenaren en veelverdieners van de ONV’s, CBCS enz. dan ook wat bijdragen. Solidarteit in de praktijk gebracht; de lasten wat meer verdelen voor het weer op gang brengen van onze economie en het helpen bestrijden van armoede. Met terugwerkende kracht betekent hier vanaf eind maart toen de crisis en lockdown begonnen. Graag actie! Het Land heeft het nodig, heel erg nodig.

 7. Dat wordt voor Tilly Pikerie met terugwerkende kracht 10 jaar Netflix abonnement opzeggen.

  Kunnen we bij Philip Martis en Franklin Sluis met de korting terugggaan tot hun indiensttreding?

  Philp Martis verdient al dertig (!) jaar een miljoen per jaar bij SVB.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -