30 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 18:57

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Centrale Bank mag info delen met Nederland na toestemming

HomeMediaDolfijnFM | Centrale Bank mag info delen met Nederland na toestemming

De Bank mag informatie over Ennia en de Girobank wel delen met Nederland, omdat die onder curatele staan en feitelijk worden bestuurd door de Centrale Bank.

Willemstad – De Centrale Bank mag informatie over banken, verzekeraars en financiële instellingen aan Nederland geven. Mits die instellingen daar schriftelijk toestemming voor geven. Dat zegt de Raad van Advies.

Nederland eist die informatie als onderdeel van de voorwaarden voor coronasteun. Informatie die niet direct te herleiden is naar specifieke instellingen en algemene informatie mag zonder meer gedeeld worden.

De Bank mag informatie over Ennia en de Girobank wel delen met Nederland, omdat die onder curatele staan en feitelijk worden bestuurd door de Centrale Bank.

Bron: DolfijnFM

4 reacties

 1. Ennia en Girobank zullen dit wel juridisch aanvechten tot aan de Hoge Raad. De kans is dan aanwezig dat in ieder geval de hoogbejaarde hoogste bazen bij beide ondernemingen deze aardkloot inmiddels hebben verlaten.
  Maar er blijven dan nog genoeg “mogelijke (!) brothers in crime” over waar iedereen nieuwsgierig naar is wat hun aandeel is/was in het debacle van hun onderneming.
  De ondernemingen die toestemming moeten geven, zullen die weigeren.

 2. Oh dus heb je het goed begrepen nederland? Je mag alleen info krijgen van de instellingen die blut zijn en nul en geener waarde hebben. En het liefst geld erin stoppen, dat wel. Voor de rest moet je verweg blijven van waar het echte geld.

 3. Ok, laat maar komen:

  De salarissen en bonussen van Eric Garcia, Stephen Capella, de moeder van Stephen Capella en Neysa Isenia bij Girobank. Inclusief wat zij bijverdienden op de payroll van Ctex.

  De salarissen van Ralph Palm en de commissarissen (Ys!) bij Ennia.

  En natuurlijk de vergoedingen die CBCS zelf uit Girobank en Ennia haalde, onder andere om eigen onderdirecteuren forse bonussen te geven.

  O ja, en laat ook even weten wat aan Victor Bergisch (Baker Tilly) en Erik van Eps (EY) betaald werd voor goedkeurende verklaringen bij de Walt Disney jaarrekeningen van Ennia en Girobank.

  Dan weten we wat ze terug moeten betalen als we deze kut flut prut accountants voor de (tucht)rechter dagen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties