DolfijnFM | Centrale Bank mag info delen met Nederland na toestemming

De Bank mag informatie over Ennia en de Girobank wel delen met Nederland, omdat die onder curatele staan en feitelijk worden bestuurd door de Centrale Bank.

Willemstad – De Centrale Bank mag informatie over banken, verzekeraars en financiële instellingen aan Nederland geven. Mits die instellingen daar schriftelijk toestemming voor geven. Dat zegt de Raad van Advies.

Nederland eist die informatie als onderdeel van de voorwaarden voor coronasteun. Informatie die niet direct te herleiden is naar specifieke instellingen en algemene informatie mag zonder meer gedeeld worden.

De Bank mag informatie over Ennia en de Girobank wel delen met Nederland, omdat die onder curatele staan en feitelijk worden bestuurd door de Centrale Bank.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Centrale Bank mag info delen met Nederland na toestemming

 1. Ennia en Girobank zullen dit wel juridisch aanvechten tot aan de Hoge Raad. De kans is dan aanwezig dat in ieder geval de hoogbejaarde hoogste bazen bij beide ondernemingen deze aardkloot inmiddels hebben verlaten.
  Maar er blijven dan nog genoeg “mogelijke (!) brothers in crime” over waar iedereen nieuwsgierig naar is wat hun aandeel is/was in het debacle van hun onderneming.
  De ondernemingen die toestemming moeten geven, zullen die weigeren.

 2. Simpel toch, geen info ?? Geen hulp !!

 3. Oh dus heb je het goed begrepen nederland? Je mag alleen info krijgen van de instellingen die blut zijn en nul en geener waarde hebben. En het liefst geld erin stoppen, dat wel. Voor de rest moet je verweg blijven van waar het echte geld.

 4. Ok, laat maar komen:

  De salarissen en bonussen van Eric Garcia, Stephen Capella, de moeder van Stephen Capella en Neysa Isenia bij Girobank. Inclusief wat zij bijverdienden op de payroll van Ctex.

  De salarissen van Ralph Palm en de commissarissen (Ys!) bij Ennia.

  En natuurlijk de vergoedingen die CBCS zelf uit Girobank en Ennia haalde, onder andere om eigen onderdirecteuren forse bonussen te geven.

  O ja, en laat ook even weten wat aan Victor Bergisch (Baker Tilly) en Erik van Eps (EY) betaald werd voor goedkeurende verklaringen bij de Walt Disney jaarrekeningen van Ennia en Girobank.

  Dan weten we wat ze terug moeten betalen als we deze kut flut prut accountants voor de (tucht)rechter dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *