27.4 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 01:12

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Centrale Bank mag info delen met Nederland na toestemming

De Bank mag informatie over Ennia en de Girobank wel delen met Nederland, omdat die onder curatele staan en feitelijk worden bestuurd door de Centrale Bank.

Willemstad – De Centrale Bank mag informatie over banken, verzekeraars en financiële instellingen aan Nederland geven. Mits die instellingen daar schriftelijk toestemming voor geven. Dat zegt de Raad van Advies.

Nederland eist die informatie als onderdeel van de voorwaarden voor coronasteun. Informatie die niet direct te herleiden is naar specifieke instellingen en algemene informatie mag zonder meer gedeeld worden.

De Bank mag informatie over Ennia en de Girobank wel delen met Nederland, omdat die onder curatele staan en feitelijk worden bestuurd door de Centrale Bank.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. Ennia en Girobank zullen dit wel juridisch aanvechten tot aan de Hoge Raad. De kans is dan aanwezig dat in ieder geval de hoogbejaarde hoogste bazen bij beide ondernemingen deze aardkloot inmiddels hebben verlaten.
  Maar er blijven dan nog genoeg “mogelijke (!) brothers in crime” over waar iedereen nieuwsgierig naar is wat hun aandeel is/was in het debacle van hun onderneming.
  De ondernemingen die toestemming moeten geven, zullen die weigeren.

 2. Oh dus heb je het goed begrepen nederland? Je mag alleen info krijgen van de instellingen die blut zijn en nul en geener waarde hebben. En het liefst geld erin stoppen, dat wel. Voor de rest moet je verweg blijven van waar het echte geld.

 3. Ok, laat maar komen:

  De salarissen en bonussen van Eric Garcia, Stephen Capella, de moeder van Stephen Capella en Neysa Isenia bij Girobank. Inclusief wat zij bijverdienden op de payroll van Ctex.

  De salarissen van Ralph Palm en de commissarissen (Ys!) bij Ennia.

  En natuurlijk de vergoedingen die CBCS zelf uit Girobank en Ennia haalde, onder andere om eigen onderdirecteuren forse bonussen te geven.

  O ja, en laat ook even weten wat aan Victor Bergisch (Baker Tilly) en Erik van Eps (EY) betaald werd voor goedkeurende verklaringen bij de Walt Disney jaarrekeningen van Ennia en Girobank.

  Dan weten we wat ze terug moeten betalen als we deze kut flut prut accountants voor de (tucht)rechter dagen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -