DolfijnFM | Coronatoelage politie kost drie miljoen

De calamiteitentoelage is ooit afgesproken met de vakbonden en kan niet zomaar opzij gezet worden, aldus Girigorie | Antilliaans Dagblad

De Corona-toelage en overuren van de politie gaat de schatkist het komende half jaar naar schatting drie miljoen gulden extra kosten.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad op basis van gesprekken met minister Girigorie. De minister van Justitie zegt dat dat niet is begroot. Hij denkt dat het geld moet komen uit nog niet bestaand calamiteitenfonds.

Hoe die dan wordt gefinancierd is niet duidelijk. De calamiteitentoelage is ooit afgesproken met de vakbonden en kan niet zomaar opzij gezet worden, aldus Girigorie.

Bron: DolfijnFM

13 Reacties op “DolfijnFM | Coronatoelage politie kost drie miljoen

 1. Sate Batata

  @macamba

  Een tip:
  het gebuik maken van een nickname als ‘macamba’ werkt averechts,, want je geeft het een vooroordeel ongeacht wat je zegt. Maar je omoet het zelf weten natuurlijk.

 2. Calamiteit vergoeding dit is iets wat we kennen van dictatoriale staten als China, Noord Korea en Venezuela. De militairen krijgen een extra vergoeding om demonstraties uit elkaar te slaan.

  Blijkbaar had de regering verwacht dat de bevolking massaal de straat op zou gaan en aan plunderen slaan maar dit pas niet bij de Curaçaose bevolking die liggen liever thuis en wachten op een voedselpakket.

 3. Geld uittgeven maar nog niet weten uit welk potje het moet komen!
  En je vraagt je nog steeds af waarom we een afgdkeurde jaarrekening hebben?

  Kort Antwoord: Domme Bananenrepubliek Ministers zoals deze Girigorie.

  Lang Antwoord: Vieze “Sushi” Ministers die het een worst zal wezen of de bevolking te eten heeft of niet. Als er nood aan de man is weet deze Sushi Minister dat Nederland de hete kastanjes uit het vuur zal halen. Nadat zij alle krenten uit de troebele pap hebben gevist.

  Egoïstische Bestuurs mores hebben we op dit eiland. Het spijt me dat ik het moet zeggen!

 4. ‘Hij denkt dat het geld moet komen uit nog niet bestaand calamiteitenfonds.’

  Wat een waanzin. Net zo’n fonds als waaruit Tilly Pikerie betaald wordt zeker

 5. Kunnen we niet Girigory opzij zetten, als hij dat niet kan .
  Zet mij of iemand anders daar maar neer ,scheur de afspraak op papier zo door.
  In landsbelang.

 6. Publiceer die afspraken dan eens.
  Wat is de definitie van calamiteit dan.
  Een zelf ingestelde quarantaine is dat niet.

 7. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 8. Waar zijn nu de moralisten die een brief hebben geschreven aan de 2 e kamer in Nederland.
  Nu zwijgen ze in alle talen
  Komt het nu door gebrek aan respect voor de armen op Curacao of hebben ze geen eigen waarde ?
  Wijzen en kritiek op andere zonder zelfreflectie is te gemakkelijk.
  We krijgen de rekening gepresenteerd daar hoef je niet bang voor te zijn en dan kunnen de moralisten weer hun gang gaan

 9. Het zijn dus afspraken geweest zonder beschikbare middelen. Typisch voorbeeld van onbehoorlijk bestuur.
  Simpele oplossing, de 3 miljoen wordt betaald door de bonden zelf want het was hun wens. Ze hebben afgelopen jaren voor 10tallen miljoenen gegraaid dus kan makkelijk uit hun eigen zak.

 10. Politici en vakbonden, twee handen op één buik. 50 gulden per uur bonus. Bedongen door de bonden goedgekeurd door de minister. En in deze tijd zegt de minister er niet onderuit te kunnen. Door de bonden. Maar wie heeft de macht? Bonden of regering?
  De realiteit is dat de bonden gewoon een verlengstuk zijn van de regering. Elke beslissing die “politiek riskant” is is een prooi voor de vakbond. Of het nu verhoging van efficiency, Papiamentu bai schol, of ambtenaren bonussen zijn. Als het eigenlijk niet te verkopen is worden de bonden opgetrommeld. En het lijkt er op dat het in het voordeel is van de leden. Let wel LIJKT de bonden zijn zich terdege bewust dat het vaak ten koste gaat van de belasting betalers (ook dus hun leden) het is een delicaat balans spel waar bijde handen goed moeten samenwerken en elkaar de schuld kunnen geven. En zolang de bevolking (en dus ook hun leden) dom gehouden kunnen worden zijn het altijd de zelfde winnaars.

 11. De ministers likken zich goed in bij de politie, met belastinggeld van de burgers.

 12. Abraham Mossel

  @ Bert, te idioot! zeg maar gerust of Girigorie door de ratten is besnuffeld, hij dekt zich zeker vast in als de pluris uit breekt en er een volks opstand komt en het halve politiekorps hem en zijn mede ministers aan een veilig heen komen moet brengen. Het zal wel een vlucht worden in het NARREN SCHIP ( zie schilderij het narren schip )

 13. Te idioot voor woorden.

  De politie doet gewoon hun werk maar gedraagt zich als een stelletje marikus.

  50 gulden toelage PER UUR! Leg dat maar eens uit aan de cassieres en de vulploeg in de supermarkt die veel meer risico lopen dan de politie en het minimumloon zijn blijven verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *