32 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | NL: vrijwillige ontslagen ambtenaren

HomeMediaParadiseFM | NL: vrijwillige ontslagen ambtenaren
Vrijwillig ontslag van ambtenaren is een duurzame manier om de kosten van de overheid naar beneden te brengen | Antilliaans Dagblad

De EXTRA opent vandaag met het bericht dat Nederland financiële hulp zou willen geven voor een plan waarbij ambtenaren vrijwillig afscheid nemen van hun baan.

Vrijwillig ontslag van ambtenaren is een duurzame manier om de kosten van de overheid naar beneden te brengen.

In het kader van de coronacrisis is de overheid bezig met bezuinigingen in het overheidsapparaat.

Bron: ParadiseFM

13 reacties

 1. Het grote probleem is dat veel van onze ambtenaren te veel verdienen en niets uitvoeren.. 90 procent zit er dankzij politieke connecties.

 2. Dus Nederland heeft 1 ambtenaar op 19 burgers
  Curaçao heeft 1ambtenaar op 39 inwoners. Dus beduidend minder volgens de cijfers van Ambulant.

  Big but; Curaçao heeft geen defensie, het zijn Nederlandse militairen, inclusief Marechaussee, en geen buitenlandse zaken. En dan nog wat active ondersteuning. Als je die er bij zou zetten komt het plaatje er anders uit te zien.

  Dan nog het volgende in een land met, “relatief” kleine bevolking, is het “normaal” om steun te kopen door middel van banen. De overheid geeft een baan waardoor de kiezer voor zijn inkomsten afhankelijk wordt van de overheid en dat levert gemiddeld 5 stemmen op. Nu zit er een grens aan de banen die verstrekt kunnen worden, maar hier hebben we nog mama Nederland dat om fondsen gevraagd kan worden. Nederland vraagt om meer efficiëntie en nu komen de bonden. Er komt een “arbeidsconflict” waar efficiency en werkdruk verhoging van de hand worden gewezen met als resultaat dat een overbezet, overbetaald en inefficiënt aparaat ontstaat die veel stemmen opleveren en waar de regering tegen Nederland kan zeggen dat het niet efficiënt kan. Iedereen gelukkig. De ambtenaar/werknemer krijgt, relatief, veel voor weinig werk met werk garantie, en heeft als persoon geen klagen. De voorwaarden is wel dat hij mee gaat doen in niet efficiënt zijn. En zie daar de arbeidsethos zoals hij op het eiland heerst.

 3. Het probleem is dat ambtenaren over het algemeen snel vastgeroest aan hun baan raken. Ambtenaren zijn graag geziene debiteuren bij banken voor het lenen van geld voor auto’s en hoge hypotheken. Meestal zitten ze tot hun nek in de schulden.

  Met een werkeloosheid dat wellicht tot 40% kan oplopen zal een ambtenaar wel gek zijn om in deze tijd vrijwillig ontslag te nemen.

  Nu de grenzen voorlopig dicht blijven, hebben we niet meer aan de douane misschien een idee om die dienst op te doeken.

 4. Nl heeft veel ambtenaren 915.000
  Op 17.400.000 bewoners
  Curacao heeft rond de 4000 ambtenaren op 158.000 inwoners.
  Het verschil is zij hebben een begrotings overschot. De rijkste pensioenfondsen ter wereld. Een export overschot en een lage staats schuld. En een hele sterke economie gebouwd op heel veel punten, punten die tot de beste ter wereld horen.
  Curacao. Heeft alleen toerisme een hele slechte dienstbaarheid mentaliteit en is volslagen failliet. Leeggestolen.
  Zij hebben politici die op op elk dubbeltje door de pers gecontroleerd worden.
  En direct ter verantwoording worden geroepen.
  Voor zover ik weet is er nooit een senator of minister in de gevangenis gezet.
  Een eerste minister nooit.
  https://www.parlement.com/id/vki1hryiv1z4/politici_veroordeeld_tot_gevangenisstraf
  Curacao.
  Tja. Curacao…
  Bijna allemaal hebben een probleem
  2 minister presidenten met een gevangenis straf…. Recent
  Nl op de corruptie scale 1 en 2 met zwitserland.
  Curacao…
  Curacao is geen nederland. Nee.
  Totaal niet. En de meeste mensen in nl hebben geen flauw idee waar het ligt.
  Ter grote van texel met een bevolking als dordrecht met een paar randgemeenten.
  Er wonen bijna meer antillianen daar dan op de antillen.
  Verwende egocentrische kinderen met een rijke moeder.
  We mogen god op onze knieen danken voor het nl passpoort.
  Dat we het zelf kunnen. Op de zelfde manier
  Ik denk t niet.
  Kunnen we gelijkwaardig zijn met andere landen om ons heen.
  Zonder nederlandse rechtspraak.
  Ook dat niet.
  Heeft dat iets te maken met geschiedenis of discriminatie of kleur.
  Niks.
  Mensen die dat denken stelen van zich zelf.
  En discriminatie hier is vele malen erger dan in nl. Tolerantie.. Nul.
  Minderwaardigheids complex 100
  Dat los je alleen op door scholing.
  Scholing in papiamentu.. Veloren zaak.
  Spaans engels chinees nederlands. Hindi
  Is nl blank.
  Nou ik dacht t niet. 30% komt ergens anders vandaan.
  En als wij niet oppassen dan spreken we of spaans of chinees binnenkort.

  Heeft t iets te maken met dat talentvolle studenten en integere opgeleide arbeiders die daarheen gaan niet meer terug komen.
  Alles.

  Dus als je om je land geeft dan moet je iets doen en ophouden iemand anders de schuld te geven.

 5. Niet doen NL,maak mij hooft van een knokploeg die ambtenaren gaat controleren of zij wel echt aan het werk zijn en of het werk wel nodig is, zo niet direct een ontslag aanvraag in werking zetten en bij onrechtmatig thuis zitten, het ontvangen salaris terug vorderen, bij geen terug betaling, het gevang in, moet je kijken hou snel curecrim weer boven Jan is.

 6. Wat een onzinnige opstelling weer vanuit Nederland. In Nederland zelf komen er momenteel meer ambtenaren bij of men huurt hele dure zzpers in die zwaar boven de balkenende norm verdienen en dat ver over het maximale van maximaal 3 jaar ingehuurd bij wet gesteld. Ook de minimaal 3 opdrachtgevers komen ze nooit aan toe. Maar nee, Curacao moet en zal minder ambtenaren hebben. Want we moeten bewijzwn dat ze het niet zelfstandig kunnen.

  Ik denk dat Curacao, als men vanuit Nederland zo staat op zulke onmogenlijke eisen dat we dan beter kunnen kiezen om als Boneiru een gemeente te worden maar dan met dezelfde mogelijkheden en onmogelijkheden als mensen in Nedeeland. Zelfde inkomens zelfde pensioenen zelfde sociale mogelijkheden. Niet meer alleen als het Nederland uitkomt schreeuwen om eenduidigheid en als het niet uitkomt met het verhaal komen dat Curacao het zelf uit moet zoeken en dat het leven op Curacao anders is. Ik zou dan sowieso beginnen met al die Venezolanen een enkele reis te geven naar Bonaire of nog beter elke week een volle 380 vol Venezolanen naar Nedeeland opsturen. Laat Nederland maar eens zien hoe ze het probleem oplossen in plaats van te zeggen dat Curacao een probleem op moet lossen waar Nederland ook debet aan is.

 7. Vrijwillig afscheid nemen van een luizenbaan. Krijg ik dan ook een dikke oprotpremie mee en wachtgeld voor 10 jaar? Als het antwoord daarop nee is dan vergeet het maar, ik blijf wel

 8. Dus opeens omdat er een crisis (Corona) is en blijkbaar de salarissen a la Aruba niet meer gewaarborgd kunnen worden, gaat Curaçao overwegen om ambtenaren te ontslaan? Maar wel betaalt door Nederland! Is het niet onredelijk van Nederland om dit te gaan vragen, herinnert me veel aan de tijdperk van Miguel Prourier (PAR), voorwaarde NL was mensen ontslaan en als tegenprestatie een betaalde sociale plan, die trouwens nooit betaalt werd. Vraag me af of de geschiedenis zich niet gaat herhalen. Want Rhuggenaath(ook PAR) denkt nog steeds dat Nederland ons aan het hart heeft. Korten op de salarissen (de befaamde Solidariteitsheffing) kan een beter alternatief zijn voor de lange termijn. Want, alleen mensen met een inkomen kunnen de economie draaiende houden!

 9. Ja krijgen ze dan ook een vlieg ticket. Naar nl of zo.
  Want in de toeristen sector gaan ze echt niet werken. Dus wat gaan ze dan doen.
  Salaris verlaging en pensioenen om laag.
  Laten we per direct net als in aruba daar mee beginnen.
  Want als t volk niks verdient hoe ga je die ambtenaren dan betalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties