DolfijnFM | Cinelandia mag van rechter voorlopig niet gesloopt

Volgens de rechter is het niet aannemelijk dat het oude openluchttheater in de binnenstad voor die tijd gaat instorten | Arturo Braam

Cinelandia mag voorlopig niet gesloopt worden. In ieder geval niet voor het kort geding dat monumentenorganisaties hebben aangespannen tegen de overheid.

Volgens de rechter is het niet aannemelijk dat het oude openluchttheater in de binnenstad voor die tijd gaat instorten.

Dat was wel de reden voor minister Zita Jesus-Leito om een noodbevel uit te schrijven tegen de eigenaar van Cinelandia. Die zou direct – binnen een maand – over moeten gaan tot sloop.

Bron: DolfijnFM

7 Reacties op “DolfijnFM | Cinelandia mag van rechter voorlopig niet gesloopt

 1. Zita Hesus Leitu- delete haar!
  Uit het politieke spectrum
  Onkruid moet je verdelgen!

 2. Joep Meloen

  @ Dislect

  Er is geen verdienmodel. Da Costa Gomez heeft nog veel meer van dit soort bouwvallen en alles wordt verwaarloosd. Wie het kopen wil moet echter wel de hoofdprijs betalen, wat dus niet lukt en zo blijft alles leeg.

  De man heeft meer dan genoeg inkomsten ieder jaar via zijn andere belangen, dan praat je over enige miljoenen. Dan zijn deze pandjes slechts speeltjes, de grond wordt er niet minder waard door en uiteindelijk is er altijd een gek die het bedrag wil neerleggen.

  Een anti-leegstandswet zou een oplossing bieden oftewel gewoon iedere maand een boete betalen als je panden onnodig leeg laat staan.

 3. Goede beslissing van het gerecht, want die hadden het deze keer wel door. Opportunisme wordt niet altijd beloond.

 4. Haha Zita, plannetje mislukt

 5. 20 jaar leegstand en verval, op de één of andere manier is deze leegstand en verval toch rendabel. Zou kunnen zijn dat de eigenaar een zeer lucratieve lening heeft met het gebouw als onderpand, of dat hij aandeel heeft in het advocatenkantoor. Maar het is schijnbaar zo lucratief om het in deze toestand, inclusief de procedures die er bij horen te houden dat hij nog geen afstand wil doen. En blijkbaar is de bouwval nog niet uitgemolken.
  Zou interessant zijn om:
  A het verdien model te ontrafelen
  B te zien hoe de geldstromen lopen.

 6. De Rechtsstaat

  Vrouwtje Zita kan zelfs geen geluk kopen.

  Tja, wat moeten wij met zo een gezagdrager?

 7. Zo vlak voor de verkiezingen iets regelen.. Zita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *