DolfijnFM | Centrale Bank brengt herdenkingsmunt uit

Morgen komt-ie in omloop.

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten brengt een speciale herdenkingsmunt uit ter gelegenheid van 10 jaar 10-10-10.

De munt van vijf gulden gaat gewoon gelden als betaalmiddel. Opvallend zijn de gekleurde vlaggen van Curaçao en Sint-Maarten op de achterkant van de munt.

Koning Willem Alexander ontbreekt. De voorzijde is gelijk aan de huidige munt, dus nog steeds met de vlag en aanduiding van de Nederlandse Antillen. Van deze munt zijn 100.000 exemplaren geslagen. Morgen komt-ie in omloop.

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Centrale Bank brengt herdenkingsmunt uit

 1. Drechi pa bosnan Tur

  A la “Queen of Saba”????
  Ook toen een MAN corifee ……….. Hmmmm

 2. wladimiro matos

  Pecunia non olet.
  Ta plaka ta konta.

 3. Wie zijn allemaal die boevenlui/ zogenaamde investeerders/ zakenlui die allemaal ongedekte leningen hebben gekregen van de Girobank en met het geld ervandoor zijn gegaan. Of leningen hebben gehad op onderpand die behoolijk overgewaardeeed waren? Bijvoorbeeld het vandervalk hotel lening 27 miljoen, en in de veiling 6 miljoen opgebracht? Ik vind dat ze hun namen best mogen publiciren een soort “lettre de cachet.

 4. Misschien kunnen ze een munt drukken met de koppen van de voormalige boevenbende kliek directeuren

  Die met de kop van Chos Romero er op kun je bij de Heeren inruilen voor een bierje, of Bapi pangan bij de indonees

  Met die van de kop van Tromp kun je tegen een pagatinu kaartje inruilen…

  Die met de kop van Leila lasten , kun je gratis mee tanken bij Curoil, of bij de Gaming Board inruilen tegen speelautomaat fishes..

  Die van Jerry Hasselmeyer….ja wat kun je daarmee doen? Niets eigenlijk..voor spek en bonen spelen…

 5. Na alle negatieve publiciteit rondom de Centrale Bank zoals het Girobankschaal, de corrupte ‘ladron di pueblo’ ex-CEO Tromp (inmiddels verworden tot schrijver van gefrustreerde ingezonden stukjes), Ennia-debacle en exorbitante salarissen van verschillende (pro Tromp) managers, laat de Bank nu eindelijk van zich horen; een speciale munt ter gelegenheid van 10 jaar 10-10-10. Prachtig! Daar zitten wij burgers nu echt op te wachten; ha ha! Galgenhumor met een vleugje arrogantie van de overbetaalde naieve witte boorden en pinguin-trutjes die kennelijk geen besef hebben hoe ridicuul dit overkomt. Is er dan iets te vieren? Wel, misschien dat Schotte nog steeds vast zicht en Jamalodin is veroordeeld. Maar die 10 jaren nieuwe bestuur hebben echt niet opgeleverd wat het volk had verwacht. Met een wel heel slecht begin, waarbij de democratie wankelde en slechts rechtop bleef staan door ingrijpen van de Gouverneur (autonomie…je moet er niet aan dénken). Logisch dat W.A. zijn tronie niet op de munt wil hebben staan. Stel voor dat ze op de andere zijde de boeventronie van Schotte plaatsen,ha!

 6. Een munt met een zwart randje of heeft de elite gekozen voor een gouden rand ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *