29 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DMO wil meer blauw op straat

HomeNieuwsDMO wil meer blauw op straat

Willemstad – Downtown Management Organization (DMO) wil meer blauw op straat. Volgens de directeur van DMO, Raygen Zuiverloon, is het met de overval op de juwelierszaak op klaarlichte dag duidelijk dat de binnenstad ‘een favoriet doelwit is voor criminaliteit’.

,,Zolang er geen preventiemaatregelen worden genomen zoals het inzetten van meer blauw op straat zullen misdadigers geen enkel respect hebben voor particuliere beveiligingsinitiatieven. Wat er nu leeft bij de ondernemers is niet óf het weer gaat gebeuren maar wanneer!”, schrijft hij in een ( Zie hieronder) ingezonden brief.

Volgens de directeur is het excuus van budgettekorten ‘onacceptabel’. Hij stelt dat het belastinggeld in ‘ieder geval niet aan essentiële zaken zoals veiligheid wordt gespendeerd’.

Ingezonden : DMO: meer blauw

Hoeveel overvallen moeten er nog plaatsvinden in de binnenstad voordat er echt actie ondernomen wordt? Wanneer er een dode valt?

Afgelopen zaterdag 2 juni 2012 is er de zoveelste keer op klaarlichte dag een juwelierszaak beroofd door zwaarbewapende overvallers. Het is nu wel overduidelijk dat de binnenstad een favoriet doelwit is voor criminaliteit. Zolang er geen preventiemaatregelen worden genomen zoals het inzetten van meer blauw op straat zullen misdadigers geen enkel respect hebben voor particuliere beveiligingsinitiatieven.

Wat er nu leeft bij de ondernemers is niet of het weer gaat gebeuren maar wanneer!

Meer blauw op straat dient als preventiemaatregel voor georganiseerde overvallen, maar ook vandalisme, berovingen en andere vormen van wanorde die plaatsvinden gedurende de dag en ook in de avonduren.

De DMO en andere binnenstadstakeholders hebben door de golf van criminaliteit van vorig jaar meerdere keren aan de overheid aangeven, dat er politiepresentie op straat nodig is, maar jammer genoeg is er tot nu toe geen concrete aanpak voor de beveiliging van de binnenstad gerealiseerd. Gelukkig kan de binnenstad wel rekenen op meer blauw op straat tijdens het cruiseseizoen en dit blijkt gelukkig te werken, aangezien er dan weinig meldingen zijn van criminaliteit.

Als politiepresentie werkt tijdens cruiseschipbezoek, waarom dan niet het gehele jaar door aangezien ons eiland meer dan 300.000 verblijftoeristen jaarlijks ontvangt. Toerisme is de belangrijkste en snelst groeiende economische sector van Curaçao en aangezien Willemstad, die dit jaar 15 jaar op de Unesco werelderfgoed staat, onze belangrijkste toeristische trekpleister is, is de aanwezigheid van de politie in de binnenstad en omgeving een vereiste en dan ‘24/7’.

De binnenstad heeft al te kampen met een negatieve spiraal van economische crisis die de koopkracht van zowel lokalen als toeristen aantast, politieke onrust en onduidelijke visie die het vertrouwen schaad van investeerders tot de bereikbaarheid en parkeerproblematiek van de binnenstad. Al deze punten komen op de tweede plaats als de stadsbezoekers, werknemers en investeerders zich niet veilig kunnen voelen.

Het excuus dat er niet voldoende blauw op straat is door budgettekorten is daardoor onacceptabel. Hoe belangrijk is de binnenstad voor de economie van Curaçao? Waar gaan al de belastingengelden die in de binnenstad worden gegenereerd heen? We kunnen in ieder geval vaststellen dat dit niet aan essentiële zaken zoals de veiligheid wordt gespendeerd.

Raygen Zuiverloon,

directeur DMO,

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties