30 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024 19:28

Murray op Curaçao

WillemstadJames Murray is gistermiddag op Curaçao aangekomen. De Arubaanse moordenaar is op verzoek van de rechter op het eiland om een psychiatrisch onderzoek te ondergaan dat nodig is voor zijn zaak die in september voorkomt.

Murray die met veel beveiliging werd getransporteerd zal gedurende zijn verblijf op het eiland in de gevangenis verblijven. Eerst was het de bedoeling dat Murray in de Capriles Kliniek zou verblijven, maar na een protestactie van het personeel is hiervan afgeweken. Murray zit op Aruba een levenslange straf uit voor de moord op de toen zesjarige Darly Lai.

De Arubaan was in de jaren zeventig bevriend met de tante van de zesjarige Darley, toen deze erachter kwam dat Murray eerder terecht had gestaan voor verkrachting van een minderjarige. De tante verbrak alle contact met Murray.

Uit wraak vermoorde Murray op koelbloedige wijze de zesjarige Darley en liet haar levenloze lichaam achter op een verlaten terrein (Mundi Hato).

Volgens het nieuwe Wetboek van Strafrecht heeft Murray ondanks zijn levenslange celstraf recht op een evaluatie van zijn straf en eventuele voorwaardelijke vrijheid.

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties