31 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | De roep om politiële, Justitiële en VDC hygiëne op Curacao.

HomeNieuwsIngezonden | De roep om politiële, Justitiële en VDC hygiëne op Curacao.
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” Curiel & Sharma Investigations ” aan het woord…………..

De roep om politiële, Justitiële en VDC hygiëne op Curaçao

Hulde aan Fundashon Akshon Sivil (FAS). FAS en Ruben Suriel verzochten het OM een civiele enquête te starten over het beleid en de gang van zaken bij Integrated Utility Holding NV, Curaçao Oil NV en Curoil Gas NV en Refineria di Kòrsou NV. Zie http://www.versgeperst.com/nieuws/195855/om-dient-enqueteverzoek-overheids-nvs-in.html.

Eveneens hulde aan het OM en de ministeries van Financiën en Justitie, voor hun moed om de afgelopen corrupties van enorme omvang op een dergelijke schaal aan te pakken.

Hulde ook aan mr. Wouter Tielkemeijer (voormalig OvJ) voor het feit dat hij de handelswijze van politie en justitie openlijk aan de kaak stelt in het algemeen belang en in het belang van eenieder, die ooit terecht of onterecht met deze instanties te maken krijgt.
Zie oa.: http://www.versgeperst.com/nieuws/195997/tielkemeijer-politie-en-justitie-onprofessioneel.html.
Iedereen hier kent wel een verhaal van frusterend onrechtvaardig politieoptreden, waarbij de meerderheid van de ‘good cops’ in naam en eer worden aangetast door een paar ‘bad cops’

FAS is ons inziens zeer succesvol geweest draagvlak te krijgen en te houden de vorige corrupte regering Schotte omver te krijgen.
Tielkemeijer houdt een scherp oog op politiële en Justitiële hygiëne.
Minister van Justitie mr. Nelson Navarro lijkt ook uiterst gemotiveerd.
Ook Curiel & Sharma Investigations (CSI) ijvert al langere tijd voor een daadkrachtiger OM.
We kunnen rustig stellen dat 2011 en 2012 wordt gekenmerkt door een totale afwezigheid van het OM.
Misschien werden er wat bolletjesslikkers en dieven gepakt, maar weinig tot geen witte boorden. Het is in het belang van de samenleving signalen van stabiliteit af te geven dat niet alleen de onderlaag wordt opgepakt maar ook de personen die een gemeenschap horen te dragen, worden aangepakt.
We voelen momenteel allemaal de gevolgen van hoe een kleine crimineel het ongestraft en zonder enige belemmering van de justitiële autoriteiten, het zover heeft weten te schoppen dat hij en de zijnen, Curaçao voor 600+ Miljoen hebben weten leeg te roven.
Het blijft uitermate teleurstellend dat justitie geen ingebrekestelling kan worden opgelegd.

Gelukkig lijkt daar een kentering te komen met de enquête, e.e.a. geïnitieerd door FAS, gesteund door Justitie en Financiën. Maar daar waar aanpak wordt verstevigd, wordt het ook tijd voor verdere politiële en Justitiële hygiëne. Tielkemeijer breekt hiervoor een lans, vele advocaten zullen ongetwijfeld volgen. Ook Curiel & Sharma Investigations legt de niet aflatende stroom informatie omtrent de handel en wandel van diverse Curaçaose politici, oplichters, fraudeurs en witteboorden-criminelen onder de loep om vervolgens conclusies te trekken waar justitie en politie steken hebben laten vallen in procedures en onderzoek.

Curiel Sharma wil hieraan toevoegen de kwestie VDC.

Curiel en SharmaIn de knipselkrant vindt de geïnteresseerde een tijdslijnen dossier wat hier is gebeurd (http://knipselkrant-curacao.com//dossiers/dossier-veiliheids-dienst-curacao-vdc/).
Het laatste nieuws uit Amerika over deze kwestie, dateert slechts van 9 februari jl.. In een communiqué stellen Amerikaanse autoriteiten dat Curaçao selectief onderzoek doet en steken laat vallen.
De Verenigde Staten suggereren o.m. dat er documenten zijn vervalst door justitie op Curaçao.

Deze verdenkingen zijn de wet van oorzaak en gevolg.
Het vertrouwen van de Amerikanen in de Curaçaose autoriteiten, is op z’n zachts uitgedrukt, ernstig geschaad en men heeft nog vers in het geheugen dat de screening van de toenmalige kandidaat-ministers van Curaçao op een waar fiasco is uitgelopen.
Misschien hier een cover-up, maar de Amerikanen zullen ongetwijfeld niet zijn vergeten dat door toedoen van de toenmalige regering van Curaçao, de inlichtingenadministratie van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) werd vervreemd en de leiding van deze dienst alsmede haar medewerkers, buiten spel werden gezet wegens een screening met een te hoog waarheidsgehalte.
En wij hier op Curaçao dienen met z’n allen te beseffen dat VDC Hoofd – Ed Gumbs – ondanks 3 gewonnen rechtszaken nog steeds niet is gerehabiliteerd en werkeloos thuis zit.

Evenals ca. 15 “te” mondige VDC medewerkers, die sinds mei 2012 betaald, doch werkeloos op de bank zitten en evenmin zijn gerehabiliteerd.
En die vooral niet weten wat hen in de toekomst te wachten staat.
De gevolgen van het vervangen van de toenmalige leiding en zijn 15 medewerkers door Schotte’s goede vriend VDC crisismanager tevens onbemind oud-agent Michael Römer, is tot op de dag van vandaag niet ongedaan gemaakt.
Dit en talloze andere kwesties zal Amerika wat betreft het gebrek aan geloofwaardigheid van de toenmalige regering, op scherp hebben gezet.

Doch, de onderzoeksenquête naar Aqualectra, Curoil en gas en RdK mbt laat zien dat Justitie een begin maakt de zaken weer op te pakken is een positieve stap in de goede richting. Net als de publicatie van mr. Tielkemeijer. About time. Ook de VDC kwestie verdient de hoogste prioriteit van het OM alswel van het ZM (zittende magistratuur). Want op dit moment hebben geen Veiligheidsdienst meer. Wat we overhouden is een Schotte-vazal en een enkele, stilzwijgende personeelslid. Curaçao heeft behoefte aan niet te intimideren crimefighters, niet aan politieke salamanders. We wensen het OM, FAS en mr. Tielkemeijer veel moed en sterkte.

Hoogachtend,

Curiel & Sharma Investigations

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties