CuracaoNieuws | Taakstraf voor terugpakken auto belastingdienst

Persbureau Curacao

Het is strafbaar als men een inbeslag genomen goed onttrekt, verbergt, vernielt, beschadigt, onbruikbaar maakt | Persbureau Curacao

Een 44-jarige man moet 80 uur voor de gemeenschap werken en krijgt een maand voorwaardelijke celstraf na diefstal van zijn eigen auto.

Die stond gestald bij de belastingdienst omdat de auto in beslag was genomen. Nadat hij die terug had gepakt heeft-ie de auto verkocht. Daarmee maakte de man zich schuldig aan overtreding van artikel 204 Strafrecht BES, waar een gevangenisstraf van maximaal vier jaar op staat. Het is namelijk strafbaar als men een inbeslag genomen goed onttrekt, verbergt, vernielt, beschadigt, onbruikbaar maakt.

Het Openbaar Ministerie eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 dag en een taakstraf van 100 uren. De rechter heeft verdachte veroordeeld tot 1 maand gevangenisstraf voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en 60 uur taakstraf.

Bron: CuracaoNieuws

4 Reacties op “CuracaoNieuws | Taakstraf voor terugpakken auto belastingdienst

 1. Irma Lips strikes again?

  Zelfde als veroordeelde drugsdealer Brian Mariano die nooit 1 dag heeft gezeten, Constantia zit nog steeds niet, Nelson dos Santos kan 3 mensen doodrijden voor 6 maanden..

  en dan is het wanbeleid bij de overheids NVs… voldoende bewijs maar OM doet niets.. Miljoenenfraude bij MTDP.. OM doet niets

 2. Met dit soort strafjes komt men dus overal makkelijk mee weg is langzamerhand de gedachte toch wel.

 3. Wanneer worden Stephen Capella en zijn moeder belast en vervolgd voor het halen van 200,000 dollar van de Girobank, storten op een rekening in Panama en omschrijven als ‘levering computerdiensten’?

  Of staat de Zuurzak patser Capella boven de wet?

  Neem zijn peperdure auto eens in beslag, belastingdienst!

 4. Er staat een straf van maximaal 4 jaar op het onttrekken van in beslag genomen goederen en deze man krijgt één maand voorwaardelijk daarvoor.

  Wellicht is het realistischer om de maximale straf op dit delict te verlagen van maximaal 4 jaar naar maximaal 2 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *