Bonaire.nu | Afvalverwerkingsbedrijven van de eilanden Aruba, Bonaire en Curacao (ABC) gaan samenwerken

Op uitnodiging van de Arubaanse minister van milieu zijn de directeuren van de Serlimar (Aruba), de Selibon (Bonaire) en de Selikor (Curacao) op Aruba bijeengekomen

Kralendijk – Op dinsdag 27 maart hebben ze een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, waardoor deze samenwerking op in principe vier gebieden geformaliseerd wordt.

Op uitnodiging van de Arubaanse minister van milieu zijn de directeuren van de Serlimar (Aruba), de Selibon (Bonaire) en de Selikor (Curacao) deze week op Aruba bijeengekomen.

De directeur van de Selibon, Rudsel Leito, heeft uitgelegd dat al sinds 20 jaar geleden contacten werden gelegd tussen deze drie bedrijven om de mogelijkheid te verkennen om gezamenlijk tot een samenwerkingsovereenkomst te komen. De punten die neergelegd zijn in de zgn. ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) die op Aruba ondertekend werd, omvatten samenwerking op de volgende gebieden: 1. Logistiek; 2. Expertise; 3. Afvalbeleid; 4. Recycling-aangelegenheden.

Voor de Serlimar ondertekende Henley Davelaar, voor de Selibon Rudsel Leito en voor de Selikor Wesley Kook.

Rudsel Leito van de Selibon toonde zich tevreden met de overeenkomst die tussen de drie eilanden ondertekend werd. Het idee is logischerwijs om zo spoedig mogelijk ‘follow-up’ te geven aan de samenwerkingspunten die in de MoU overeengekomen zijn.

Leito: ‘Met behulp van deze overeenkomst kan elk eiland hun afvalbeleid gaan verbeteren, door middel van onderlinge uitwisseling van kennis en expertise. Ik kan vertellen dat medio de maand mei a.s. de Nederlandse staatssecretaris van milieu op Bonaire zal zijn, waarbij wij gaan proberen de milieu-ministers van respectievelijk Curacao en Aruba samen te brengen om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen om gezamenlijk projecten te realiseren, met als centraal punt het ‘Waste to Energy (W2E)’-concept, gericht dus op het omzetten van afval in energie.’

Bron: Bonaire.nu

7 Reacties op “Bonaire.nu | Afvalverwerkingsbedrijven van de eilanden Aruba, Bonaire en Curacao (ABC) gaan samenwerken

 1. Johanna Duinker

  Gewoon een goed idee.

 2. We gaan vooruit. In plaats van 30 jaar achterlopen, is het nu nog maar 20 jaar.

 3. Na twintig jaar al een MoU? Het schiet wel op voor onze begrippen dus.

 4. En met hun brillen op tafel, La Stiwz 🙂

 5. Knap, ze kunnen alle drie schrijven zonder op het papier te kijken.

 6. Abraham Mossel

  Drie vol gevreten afval vreters, maar dan wel biefstuken etctra etcetra

 7. “Afvalverwerkingsbedrijven van de eilanden Aruba, Bonaire en Curacao (ABC) gaan samenwerken”. Het schijnt dat bijna elke Haïtiaan hier zijn eigen afval bedrijf heeft.. Blijkbaar zijn er ook negers die niet alleen in airconditioning willen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *