WNL | Minister Hoekstra niet blij met actie Europarlementariër Paul Tang

Door Bauke Schram

Minister van Financien Wopke Hoekstra (CDA): ‘Ik vind zo’n stempel (belastingparadijs, red.) niet gelukkig en je doet Nederland er ook geen plezier mee,’ © ANP

Nederlandse Europarlementariërs die zich in Brussel actief inzetten om Nederland te bestempelen als belastingparadijs proberen ons land op het schavot te hijsen. Dat zegt minister van Financiën Wopke Hoekstra in WNL Op Zondag op NPO1.

‘Ik vind het erg merkwaardig dat Nederlandse politici Nederland op het schavot proberen te hijsen in Europa,’ zegt Hoekstra over Paul Tang, Europarlementariër namens de PvdA. Tang diende in het Europees Parlement een motie in om Nederland tot ‘belastingparadijs’ te benoemen. Ook plaatste Tang een ludieke video waarin hij een Nederlandse brievenbus langsbrengt bij U2-zanger Bono, die een ‘brievenbusmaatschappij’ heeft in Amsterdam.

‘Dat doet geen recht aan de inspanningen van de staatssecretaris (Menno Snel van Financiën, red.) en wat we allemaal doen in Nederland. We willen wat doen aan die brievenbusfirma’s, maar we willen natuurlijk ook een goed ondernemersklimaat,’ aldus Hoekstra.

‘Ik vind zo’n stempel niet gelukkig en je doet Nederland er ook geen plezier mee,’ zegt de minister. ‘Je zit er als Europarlementariër neem ik aan ook voor het Nederlandse belang.’

Bron: WNL.tv

4 Reacties op “WNL | Minister Hoekstra niet blij met actie Europarlementariër Paul Tang

 1. Ach ja PdvA.. Een linkse partij in Nederland die niet voor niets is afgestraft door de kiezer. Zelfs hun trukjes zoals thee drinken om zo de allochtone stem te winnen helpt niet meer…
  En Paul Tang.. Beroepspolitieke ambtenaar. Geen enkele ervaring in de private sector.

 2. Johanna Duinker

  Je gaat als vertegenwoordiger van je land nooit de vuile was buiten hangen, die maak je intern schoon. Als je dat bij een bedrijf doet word je ontslagen. En terecht.
  Los het maar met je baas op, lukt dat niet dan neem je ontslag en kun je alsnog openbaar je beklag doen.
  Belachelijk dat ie mag blijven zitten.
  En ja, binnen de EU is nog genoeg op te schonen.

 3. @Henk1, Laat het EP zichzelf maar onderzoeken en dan de corruptie en hoge kosten. Een secretaris die overal faalde wordt gewoon aangenomen zonder procedure (Selmyer)..

 4. Je zit als Europarlementarier ook voor het belang dat NL niet bestempeld wordt als tax haven?
  Waakhond, weet je wel Hoekstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *