27 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 00:15

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracaoNieuws | Directeuren overheidsnv’s doen aangifte

CuracaoNieuws | Directeuren overheidsnv’s doen aangifte

Persbureau Curacao

,Toen ik werd aangesteld, kreeg ik een salaris dat was vastgesteld. Ik heb daar nooit over onderhandeld”, aldus de BTP-directeur die in 2015 werd aangenomen door ex-VVRP minister Suzy Camelia Romer | Antilliaans Dagblad

De vier directeuren van overheids-nv’s gaan aangifte doen. Hun salarisstroken gingen rond op sociale media dit weekend. Het gaat om Paul de Geus van UTS, Yamil Lasten van Curoil, Philip Martis van de SVB en Franklin Sluis van Bureau Telecommunicatie en Post.

Tegen het Antilliaans Dagblad zegt Sluis nooit te hebben onderhandeld over zijn hoge salarisvergoeding. Of de gelekte documenten authentiek zijn is niet bekend.

Bron: CuracaoNieuws

Naschrift KKC

Paul de Geus (UTS en CETX/Dataplanet) nafls 1.144,274 (2019)
Philip Martis (SVB) nafls 1.125.666 (2015)
Yamil Lasten (Curoil) nafls 827.704 (2019)
Franklin Sluis (Bureau Telecommunicatie en Post) nafls 747,306 (2015)

UTS overheids-nv directeur Paul de Geus werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld het meest vorstelijk beloond met nafls 1.144.247 gulden per jaar. Dat is bijna 100.000 gulden bruto per maand: “geen commentaar” | Extra

SVB overheids-nv directeur Philip Martis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld eveneens vorstelijk beloond met nafls 1.125.666 gulden per jaar. Dat is iets minder dan 100.000 gulden bruto per maand: publiekmaking “ongehoord” | Foto Extra

BPT overheidsdirecteur Franklin Sluis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 747.306 per jaar. Dat is iets meer dan 60.000 gulden bruto per maand: “Toen ik werd aangesteld, kreeg ik een salaris dat was vastgesteld. Ik heb daar nooit over onderhandeld”

Curoil overheidsdirecteur Yamil Lasten werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 827.704 per jaar. Dat is iets minder dan 70.000 gulden bruto per maand: “ik ga niet in op persoonlijke details”

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) 20190420 nafls 1.144,274 | balkjes

 

salaris loonstrook Philip Martis (SVB) 2015 nafls 1.125.666 | balkje

salaris loonstrook Yamil Lasten (Curoil) 20190502 nafls 827.704 | balkjes

salaris loonstrook Franklin Sluis (BTP) 2015 nafls 747,306 | balkjes

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) Franklin Sluis (BTP) Philip Martis (SVB) en Yamil Lasten (Curoil) | b… by Black Lion on Scribd

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. …..”De vier directeuren van overheids-nv’s gaan aangifte doen. Hun salarisstroken gingen rond op sociale media dit weekend. Het gaat om Paul de Geus van UTS, Yamil Lasten van Curoil, Philip Martis van de SVB en Franklin Sluis van Bureau Telecommunicatie en Post”…..

  Ongelovelijk, de omgekeerde wereld.

  De 4 directeuren die al jaren, soms decennia een megasalaris uit de staatskas roven, willen aangifte doen.

  Omdat de bittere waarheid van hun roofsalarissen aan het licht is gekomen.

  Er zou aangifte moeten worden gedaan tegen de bad governance van deze heren en de kompinchis die deze heten aan deze salarissen geholpen hebben.

 2. Norbert George regering vanaf regering mfk grote rommel. En het is te mooi om waar te zijn regering die we allemaal willen. Maar geld is de wortel van al het kwaad, dus mission impossible.

 3. @Kaat. Helemaal mee eens., maar net als wat Henk1 zegt het zal uiterst moeilijk worden.
  Mogelijk dat een zakenkabinet, dat niet gebonden is aan politieke partijen soelaas kan bieden.
  Maar het eerste dat moet gebeuren is het wegbonjouren van de oude hap en de macht van de vakbonden inperken. Van de gekke dat er op zo’n bevolking van 150000 inwoners minimaal 26 vakbonden zijn.
  Ik denk wel dat er op de achtergrond tussen Nederland en Curacao meer speelt dan wij te horen krijgen en dat er langzamerhand verbeteringen komen. Rhuggenaath mag af en toe protest in dienen met toestemming van Nerderland, zodat Nederland de vrijwillig de kwaaie genius is.

 4. @Kaat
  Reikhalzend uitzien naar betrouwbare mensen die de bevolking niet voor de gek houdt lijkt mij uiterst moeilijk en onwaarschijnlijk.
  Zolang er steeds dezelfde subjecten opduiken die van partij naar partij hobbelen zie ik het niet echt rooskleurig in voor Curacao. Jammer, dat wel.

 5. @Kaat, naar welke regering zie je dan wel uit? Eentje met de PAR, MAN en PIN? Is het niet deze laatstgenoemde regering waaronder al dit soort ongeregeldheden plaatsvinden en/of zijn “onderhandeld”?

 6. “Tegen het Antilliaans Dagblad zegt Sluis nooit te hebben onderhandeld over zijn hoge salarisvergoeding”.

  Denkt ie echt dat alleen de Jurgen Arvelo’s en Gonzalo Cuales’en deze site gadeslaan?

 7. We zien reikhalzend uit naar ‘n regering met onbesproken gedrag. Naar directeuren met winst ipv tekorten en ontslagen binnen de bedrijven. We zien geenszins uit naar ‘n regering mfk kdnt.

 8. Ach, ach, ach……..als hij had moeten onderhandelen dan was het salaris waarschijnlijk nog marktconformer geworden en dus richting dat van de SVB directeur opgeschoven.
  Uitermate triest deze actie, Chief Corruption Romer heeft hem benoemd hoe kan het ook anders! Hoeveel PIN medewerkers staan inmiddels op de loonlijst bij BTP???!! MinPres Rhuggenaath, met je transparantie, kom maar op!!!
  Jeetje en nu maar zand in de ogen strooien van iedereen, het Antilliaans Dagblad meteen op de proppen met fabeltjes!! Het zou niet echt zijn, natuurlijk Fabeltjeskrant, dat zou ik ook schrijven als m’n kostbare advertentie inkomsten op de wind staan.
  Hopelijk komt die kiezer aldaar nu eindelijk in het geweer! Het zou de bevolking sieren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties