CuracaoNieuws | Justitie zet 27 Venezolanen uit

Persbureau Curacao

Volgens Human Rights Caribbean worden Venezolanen onder druk gezet en krijgen ze geen juridische bijstand. Minister Quincy Girigorie ontkent dat. | Jeu Olimpio

Justitie heeft afgelopen vrijdag 27 Venezolanen uitgezet, ondanks de gesloten grenzen met Venezuela. De uitzettingen vinden plaats met behulp van het Venezolaanse consulaat.

Volgens Human Rights Caribbean worden Venezolanen onder druk gezet en krijgen ze geen juridische bijstand. Minister Quincy Girigorie ontkent dat.

Bron: CuracaoNieuws

5 Reacties op “CuracaoNieuws | Justitie zet 27 Venezolanen uit

 1. @ericlapas, we wonen in een niet functionerende rechstaat waar mensen die veroordeeld worden of waar bewezen is dat ze schuldig zijn niet de cel ingaan of geen straf krijgen als je van een bepaalde partij bent.

 2. Beste @Brian S, het cynisme druipt van je reactie af maar vergeet niet dat we in een rechtstaat wonen.

 3. Hadden ze toch naar Europa kunnen gaan. Krijgen ze een huis en uitkering en ga je gewoon 10 jaar procederen tegen je uitzetting. Snel wat kinderen krijgen zodat je Europese kinderen hebben en dan is het zielig dat die worden uitgezet. en gewoon 10 jaar liegen. En dan mag je blijven,

 4. Curacao revisited

  hoorde gisteren op extra journaal dat Girigorie beweert dat deze vluchtelingen zelf hebben gevraagd om terug te mogen en dat ze dus “uit eigen wil” de beslissing nemen.
  Ik schat eerder in dat als je een aantal weken/maanden in een belabberde gevangenis hebt gezeten onder mensonterende omstandigheden dat je iedere kans aangrijpt om weg te komen. Voor zo ver de keuze “uit eigen wil”.
  En Girigorie weer een typisch voorbeeld van een YDK neger die afgeeft op kolonialisme maar zelf de mensenrechten met de voeten trapt.

 5. Heel veel juristen hier werken niet met vaste tarieven vaak wordt de hoogte van hun tarief aan de hand van wie ze zich voor hen hebben bepaald.

  Aangezien niemand op dit eiland iets gratis voor een ander doet, krijgen veel van deze vluchtelingen geen juridische bijstand. Rechters moeten ook van hun luie reet opstaan en bepalen dat zolang een procedure loopt iemand niet uitgezet mag worden.

  Daarbij komt dat die flikker van een Girigorie gewoon de mensen rechten schendt, er zijn lokale YDK die garant willen staan voor hun schatje uit Venezuela of zelfs een kindje hebben met een vluchteling en toch wordt deze zonder pardon uitgezet.

  Een vader heeft het recht om zijn kind bij zich te hebben en om een gezin te vormen.

  Kan iemand dit die klootzak van een Girigorie waar niemand op gestemd heeft, aan zijn verstand brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *