Curacao.nu | Timo B. krijgt drie jaar cel voor ontucht

Persbureau Curacao

Timo B. tijdens een optreden voor zijn recyclingbedrijf | Persbureau Curacao

Timo B. is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar voor het drie jaar lang misbruiken van een minderjarig meisje. Toen het misbruik begon was zij veertien.

Het Openbaar Ministerie had 4,5 jaar geëist met een jaar voorwaardelijk en aftrek van voorarrest.

Greenforce

Timo B. is directeur van het bekende recyclingbedrijf Greenforce. Volgens de rechter heeft hij misbruik gemaakt van de de onzekerheid en de eetproblemen van het meisje om haar vertrouwen en haar genegenheid te winnen.

Uit het psychiatrisch rapport blijkt dat B. een weinig zelfkritische man is met een narcistische persoonlijkheidsproblematiek. Daardoor is hij verminderd in staat om in te zien welk effect zijn handelen op het leven van het meisje heeft gehad. Ondanks dat, vinden psychiater en psycholoog dat de ontucht volledig toe te rekenen is aan hem.

Strafmaat

Bij de strafmaat heeft het Gerecht rekening gehouden met het feit dat B. uiteindelijk toch verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen en het feit dat hij niet eerder met de strafrechter in aanraking is geweest.

Verder houdt het Gerecht rekening met het feit dat Timo B. ook in sociaal en zakelijk opzicht – met zijn bedrijf GreenForce – aanzienlijke negatieve gevolgen van zijn handelen heeft ondervonden.

Dit leidt ertoe volgens de rechter toe, dat de gebruikelijk drie jaar onvoorwaardelijk wordt verminderd met een jaar.

Maar de door de officier van justitie geëiste straf is volgens het Wetboek van Strafrecht niet mogelijk, nu aan een gevangenisstraf voor de duur van vierenhalf jaar geen voorwaardelijk deel kan worden gekoppeld, zoals de officier van justitie wel voorstaat en het Gerecht ook passend acht, om verdere psychologische begeleiding mogelijk te maken.

Boeien

Timo B. werd direct na de uitspraak in de boeien geslagen. De rechter was namelijk van oordeel dat het persoonlijk belang van B. bij zijn vrijheid thans moet wijken voor het strafvorderlijk belang.

Bron: Curacao.nu

10 Reacties op “Curacao.nu | Timo B. krijgt drie jaar cel voor ontucht

 1. @Drechi, Gerrit Schotte klinkt ook best wel Nederlands.

  Maar goed dan komen we terug op de issue. Wat is een YDK?

 2. Curacao revisited

  Echt weer zon typisch voorbeeld van een ydk die zijn handen niet thuis kan houden

 3. Drechi pa bosnan Tur

  @Brian S,
  Brouwer……. Brouwer……… Brouwer klinkt toch wel een beetje als een Nederlandse naam dacht ik zo bij mezelf…….. Timo trouwens ook. Vast een hier geboren kind van een Nederlands echtpaar. Maar enfin, alles wat er ook fout gaat in de samenleving, het is volgens dingetje hier altijd een Curacaoenaar die het heeft gedaan.
  Mag een Nederlander ook eens een keertje de schuld krijgen Meneer Brian? Of is dat teveel gevraagd?

 4. @eric, Timo is een YDK

  Goede straf maar dan snap ik niet dat Nelson DS maar 6 maanden kreeg voor het doden van 3 mensen

 5. Abraham Mossel

  Timo komt zijn zeer vakbekwaam geleerde Jujutsie en nog andere vechtsporten zeker een keer moeten laten zien, zodat hij geen last heeft van etter baken, die graag ff een makamba in het gevang de les willen leren. Timo zijn karakter kenende zal hij er alles aan doen om in NL zijn straf te kunnen zitten.

 6. De Rechtsstaat

  Opsluiten deze viezerik.

  Maar ja, weer zo een oordeel van lik me vessie.

 7. @Erica is niet echt my cup of tea maar ben het met hem eens het recht van dit kind is ernstig geschonden. Verder vind ik het maatschappelijk belang van TB niet relevant de rechter had dit mi ook in zijn oordeel niet moeten laten meewegen. Hij is gewoon een ordinaire pedofiel en de strafmaat is een lacher, want laten we nu wel wezen het misbruikte meisje heeft levenslang! Van kinderen blijf je af, altijd.
  Ik hoop dat de OvJ in beroep gaat.

 8. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

 9. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

 10. Als ik goed tel, hebben we nu twee Nederlanders in Bon Futuro. Het is toch merkwaardig dat Direct TV weer life erbij was want een Nederlander is de fout ingegaan dus even de aandacht weg van onze corrupte bestuurders.

  Het is voor mij onbegrijpelijk als ik verslaggevers zomaar hoort vertellen wat deze viezerik met een minderjarig meisje heeft gedaan.

  Wanneer gaan we aan de rechten van kinderen denken en deze zedenzaken achter gesloten deur houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *