28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | 31 Venezolanen onderschept bij Fuikbaai

HomeMediaCuracao.nu | 31 Venezolanen onderschept bij Fuikbaai

Persbureau Curacao

  31Venezolaanse bootvluchtelingen bij Fuikbaai | Kustwacht

Donderdagnacht heeft de Kustwacht bij Fuikbaai opnieuw een boot onderschept met gevluchte Venezolanen aan boord. Dat gebeurde bij Fuikbaai.

Er zaten 31 personen aan boord, waarvan twintig mannen en elf vrouwen. Onder hen ook een meisje van zes.

Volgens Human Rights Defence zitten de barakken van de SDKK weer vol, nu met ongeveer zestig Venezolanen. Doorgaans worden zij binnen een dag uitgezet met de hulp van het Venezolaanse consulaat.

Venezolaans Consulaat

Human Rights Defence protesteert al enige tijd tegen de bemoeienis van het consulaat met de aanhoudingen en verwijdering. Ook de zeer korte tijd waarin tientallen Venezolanen worden gehoord en een verwijderingsbeschikking krijgen, wordt gehekeld.

Vreemdelingenadvocaten, die niet altijd toegang krijgen bij hun cliënten, zeggen dat deze gevolgde procedure leidt tot collectieve uitzettingen, wat een schending van mensenrechten oplevert.

In tegenstelling tot aanlandingen heeft de Kustwacht geen ruchtbaarheid aan deze onderschepping op zee gegeven.

Bron: Curacao.nu

1 reactie

  1. Helaas zal deze groep ook zonder pardon en juridische bijstand uitgezet worden en als het aan die nicht van een Girigorie ligt, met dezelfde boot.

    Wij kunnen allemaal een steentje bijdragen maar wij zijn hufters die aan onszelf denken. Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons hebben het redelijk goed dus het kost niets om een dienstmeisje bij te nemen.

    Mijn vrouw en ik hebben een trago meisje uit de handen van mensenhandelaren gered en als ik zie hoe dat meisje opbloeit, dat alleen al geeft me de voldoening dat mijn bestaan op deze wereld ergens goed voor is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties