Curacao.nu | 31 Venezolanen onderschept bij Fuikbaai

Persbureau Curacao

  31Venezolaanse bootvluchtelingen bij Fuikbaai | Kustwacht

Donderdagnacht heeft de Kustwacht bij Fuikbaai opnieuw een boot onderschept met gevluchte Venezolanen aan boord. Dat gebeurde bij Fuikbaai.

Er zaten 31 personen aan boord, waarvan twintig mannen en elf vrouwen. Onder hen ook een meisje van zes.

Volgens Human Rights Defence zitten de barakken van de SDKK weer vol, nu met ongeveer zestig Venezolanen. Doorgaans worden zij binnen een dag uitgezet met de hulp van het Venezolaanse consulaat.

Venezolaans Consulaat

Human Rights Defence protesteert al enige tijd tegen de bemoeienis van het consulaat met de aanhoudingen en verwijdering. Ook de zeer korte tijd waarin tientallen Venezolanen worden gehoord en een verwijderingsbeschikking krijgen, wordt gehekeld.

Vreemdelingenadvocaten, die niet altijd toegang krijgen bij hun cliënten, zeggen dat deze gevolgde procedure leidt tot collectieve uitzettingen, wat een schending van mensenrechten oplevert.

In tegenstelling tot aanlandingen heeft de Kustwacht geen ruchtbaarheid aan deze onderschepping op zee gegeven.

Bron: Curacao.nu

Een Reactie op “Curacao.nu | 31 Venezolanen onderschept bij Fuikbaai

  1. Helaas zal deze groep ook zonder pardon en juridische bijstand uitgezet worden en als het aan die nicht van een Girigorie ligt, met dezelfde boot.

    Wij kunnen allemaal een steentje bijdragen maar wij zijn hufters die aan onszelf denken. Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons hebben het redelijk goed dus het kost niets om een dienstmeisje bij te nemen.

    Mijn vrouw en ik hebben een trago meisje uit de handen van mensenhandelaren gered en als ik zie hoe dat meisje opbloeit, dat alleen al geeft me de voldoening dat mijn bestaan op deze wereld ergens goed voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *