26 C
Willemstad
• maandag 8 augustus 2022

Laatste reacties

Curacao.nu | 22 jaar of TBS in Baya Beach-moord

Persbureau Curacao

Het misdrijf deed vermoeden dat de man gestraft is voor seksueel misbruik

Het Openbaar Ministerie heeft 22 jaar celstraf of TBS geëist in de Baya Beach moordzaak. 29 januari van dit jaar zou Geraldino Martina de 61-jarige Alwin Bremer hebben neergestoken op het schiereiland van Caracasbaai en hem ernstig verminkt.

De 53-jarige Martina ontkent alle betrokkenheid bij de moord.

Die dag was hij afgezet door het slachtoffer in zijn huurauto, zelf had hij de bus gepakt naar Sta. Cruz om te gaan zwemmen.

Tijdens onderzoek is echter gebleken dat er sporen van zijn DNA onder de nagels van het slachtoffer is gevonden en ook bloedsporen van hem aan de binnenkant van Bremer’s broek.

Eerdere moord

Martina is volgens de Officier van Justitie vanaf 2005 tot 2017 onder psychiatrische begeleiding van het Pieter Baan Centrum in Nederland.

Dat was het directe gevolg van de moord die hij pleegde in 2002, toen Martina een echtpaar vermoordde en waarvoor hij in 2003 veroordeeld werd tot zeven jaar celstraf onder TBS-regiem.

Curaçao

Op 17 januari van dit jaar kwam Martina aan op Curaçao en bleef bij Bremer. Hij gaf toe samen met het slachtoffer drugs en alcohol te hebben gebruikt.

De rechter doet over drie weken uitspraak.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

8 reacties

 1. Inmiddels is er uitspraak en krijgt dat stuk vreten nog eens een jaar of 8 gevangenisstraf opgelegd met uiteraard weer TBS. Inmiddels heeft de verdediging ook aangevraagd of hij deze TBS in Nederland mag uitzitten. Laat dat stuk vreten astublieft waar hij nu is. Daar kun je hem makkelijker een steen om de nek binden en in de oceaan dumpen dan hier. TBS heeft bij deze psychopaat kennelijk niet geholpen en dat gaat het deze keer ook niet doen. Over een jaar of 10 is iedereen hem vergeten en doet ‘ie het gewoon weer.

 2. Helaas kunnen we die D66 rechters niet naar huis sturen terwijl dat wel hard nodig is want zeven jaar voor een dubbele moord is van de gekke. Rechters aanklagen voor dit soort misdadige opgelegde straffen is nog niet mogelijk maar als nabestaande zou ik dat wel overwegen.

  Resultaat is dat men over zal gaan tot Street Justice. We willen dat niet maar dat is wel het gevolg van deze Groen Links Rechters.

 3. @john Bash, Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken!

  Laat ze dit tuig maar in Groen Links gebieden los lopen aangezien GL niets liever wil dat moordenaars en verkrachters een taakstrafje krijgen!

 4. Helaas kunnen we die D66 rechters niet naar huis sturen terwijl dat wel hard nodig is want zeven jaar voor een dubbele moord is van de gekke. Rechters aanklagen voor dit soort misdadige opgelegde straffen is nog niet mogelijk maar als nabestaande zou ik dat wel overwegen.

 5. Dat was het directe gevolg van de moord die hij pleegde in 2002, toen Martina een echtpaar vermoordde en waarvoor hij in 2003 veroordeeld werd tot zeven jaar celstraf onder TBS-regiem.

  What the funk.
  De rechters die hem hadden veroordeeld moeten ook naar het gevang.
  Maar direct. Dit kan echt niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...