28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 12:32

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Rhuggenaath onder het mes

Curacao.nu | Rhuggenaath onder het mes

Persbureau Curacao

De Dienst Voorlichting & Communicatie verwacht de premier dinsdag weer terug op Fòrti | Persbureau Curacao

Premier Rhuggenaath ondergaat vandaag een medische ingreep in het Curaçao Medical Centre. De ingreep stond gepland. Hij moet daar – als alles goed gaat – waarschijnlijk tot maandag blijven.

Gedurende zijn afwezigheid wordt hij als premier vervangen door Hensley Koeiman, minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn.

Zijn taken als minister van Algemene Zaken worden waargenomen door Justitieminister Quincy Girigorie. Ook de portefeuille van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die al enige tijd bij Rhuggenaath lag, is tijdelijk ondergebracht bij Girigorie.

De Dienst Voorlichting & Communicatie verwacht de premier dinsdag weer terug op Fòrti.

Bron: Curacao.nu

15 reacties

 1. Waarom moet de rest wel, peplande operatie of niet, wel op de “wachtlijst”???? All people are equal, but some are more equal then others? Hmmmmmm….

 2. “Geplande” operatie op een zaterdag?? Hoe urgent was deze ingreep dat deze niet 1 week kon worden uitgesteld tot de kwestie met de NL-lening is afgehandeld? Hoe zwaar is de ingreep dat er “vervangingen” moet worden geregeld (dat gebeurt toch ook niet als hij naar de tandarts moet)? Waarom is er geen transparante informatie over de gezondheidstoestand van de regeringsleider? Waarom die geheimzinnigheid?

 3. @Knoek-koe: en het voordeel van een minister post is dat als je het goed speelt (dwz je zit je tijd uit, en doet geen domme dingen zoals Walle) dat je daarna allerlei leuke baantjes en projectjes kan doen. Kijk naar meneer Ys: ENNIA, Insel air en CBCS. Geen van allen een succes, maar je bent in het circuit en die mensen zorgen goed voor elkaar

 4. …..“Een beetje meer respect voor Ruggenaath die een veel beter betaalde baan bij Citco heeft opgezegd om ons eiland te dienen.”…..

  @Marian is dé buurvrouw of andere buurvrouw van Schotte? LoL.

  Misschien verdoent hij minder in brutosalaris, maar het peensioenrecht bouwt hij – corrigeer me als ik ernaast zit – in een heel rap tempo op ( 4 jaar)

  Daarnaast wordt er behoorlijk wat “sponsor” geld ontvangen, en zijn er zeer interessante projecten die lopen, die ook allemaal een aannemer, manager, consultant , jurist en accountant nodig hebben.

  Daarom zaten Martina, Gijsbertha en Suzy zo graag in de politiek, en vele anderen.

  Misschien is Rhuggenaat wat bescheidener, in het uitdelen van posten en prijecten, maar hij doet er verder ook niets tegen, want…ze zijn allemaal een beetje gecompromiteerd.

  Nee, ze gaan echt de politiek in uit liefdadigheid, en ook niet om hun land te dienen, vask is het wel even gauw meegenomen, die stapel pensioenrechten opbouwen, of niet Leeflang, L George Wout, ZUS ….en nog vele anderen

 5. @ Marian,

  Hij heeft een baan opgezegd, of die baan nu meer verdiende dan zijn huidige baan durf ik te betwijfelen. Maar hij heeft zijn baan opgezegd om vooral aan zichzelf en aan zijn vrienden te gaan denken. En dat heeft hij tot op heden goed gedaan.
  De man heeft geen visie, beschikt niet over leiderschapskwaliteiten, beschikt niet over integriteit, niet over een ethisch kompas, niet over normen en waarden, heeft er geen moeite mee om een loopje met de grondwet te nemen, dus lijkt me wel logisch dat ze hem opnemen in het ziekenhuis om eens te kijken wat hij dat WEL heeft. Veel kan het niet wezen.

 6. @Marian:

  “Een beetje meer respect voor Ruggenaath die een veel beter betaalde baan bij Citco heeft opgezegd om ons eiland te dienen.”

  Eiland dienen ? Het eiland kan qua financiële steun rekenen op Naf 718,528,913 ( 718 miljoen ) vanuit Nederland die feitelijk meer geeft om het eiland dient dan Eugene & Friends die laten weten niet over 7 miljoen gulden te beschikken om het ambtenaren apparraat te betalen.

 7. …..”Dus eer u PM gaat verdedigen effe navraag doen naar zijn vermogen”…

  @Rechtsstaat, ik ga met je mee in deze.
  Vermogensmarkering voor aanvang en na aanvang van een publieke post.

  Er zijn volgens mij weinig Ministers en gedeputeerden die dat hebben gedaan,.

  ik kan er op dit moment even geen bedenken.
  Help me met mijn geheugen als ik er naast zit.

  Meeste ministers willen dat niet graag laten zien..$$$$$$$$$$

 8. Die Martina heeft ook een zogenaamde beter betaalde job verlaten om het eiland te dienen, Helaas heeft de realiteit anders bewezen.

  Dus eer u PM gaat verdedigen effe navraag doen naar zijn vermogen.

  Geen gekkie gaat dat doen, en omgekeerd geen gekkie gaat vrijwillig zijn/haar land dienen, terwijl consultants het geld binnenharken.

 9. De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens.
  En al denk ik nog steeds dat hij bij een forensisch onderzoek er zonder kleerscheuren vanaf komt. Is hij wel minimaal een gedoger. En gaat hij, als politicus, niet voorkomen in het rijtje van politici die hij graag citeert.
  Ook voor hem geld monney talks bullshit walks.

 10. Een beetje meer respect voor Ruggenaath die een veel beter betaalde baan bij Citco heeft opgezegd om ons eiland te dienen.

 11. Je bent kapitein van een schip in zware nood en dan ga je het gepland verlaten?
  Er zijn kapiteins die om minder hun kapiteins bevoegdheid kwijt geraakt zijn.
  In de geschiedenis van de vaak ge citeerde voorbeelden door onze pm komt zoiets niet voor.
  Maar by all means. Maar neem gelijk de rest van de graaiers en gedogers ook mee voor onbepaalde tijd.

 12. ….”Naar verluid heeft mevrouw Ruggenaath het hoofd van haar man laten onderzoeken”….

  @Wim, het schijnt dat ze ook even willen kijken naar zijn “cojones”, velen denken dat hij ze niet heeft.

 13. Onderwijs bij de ministerie van Justitie onder te brengen is een goede zet, kinderen nemen tegenwoordig op jonge leeftijd al steek en schietwapens mee naar school.

  Ben benieuwd hoe het met Ruggenaath in het CMC zal gaan, de laatste tijd horen we steeds meer verhalen over fouten die daar worden gemaakt.

 14. Naar verluid heeft mevrouw Ruggenaath het hoofd van haar man laten onderzoeken.

  Nadat hij Stella van Rijn benoemd had tot voorzitster van de Commissie Integriteit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties