26 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 07:14

AntilliaansDagblad | Herstel hotelbezetting op Aruba zet door

Oranjestad - De hotels waren in april voor ruim de helft bezet. Ook de prijzen lagen een stuk lager dan voor de coronapandemie. Aruba Hotel & Tourism Association...

AntilliaansDagblad | OM eist cel voor agenten

Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren een gevangenisstraf geëist voor twee politieagenten die zich op 18 januari 2020 schuldig zouden hebben gemaakt aan ernstige mishandeling. Dat...

AntilliaansDagblad | Geld in overheidskas eerder op

Willemstad - Door allerlei extra overheidsuitgaven in verband met de covidpandemie zal het Curaçaose liquiditeitstekort zich al eerder aandienen dan verwacht. Dit schrijft demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR)...

AntilliaansDagblad | Twintig nieuwe Statenleden beëdigd

Willemstad - Twintig Statenleden hebben gisteren ten overstaan van gouverneur Lucille George-Wout de eed afgelegd. Demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) schitterde door afwezigheid. Hij stuurde de avond...

ParadiseFM | Nieuwe Statenleden vanochtend ingezworen

De nieuwe Statenleden zijn vanochtend ingezworen. Zij hebben voor de Gouverneur van Curaçao hun eed afgelegd. De komende vier jaar zullen zij het volk vertegenwoordigen in het...

ParadiseFM | Kettingbotsing op Nieuwe Havenweg

Een vrachtwagen is eind van de ochtend op drie personenauto’s geknald. Dat gebeurde bij de stoplichten van Nieuwe Havenweg bij Coca Cola. Niemand raakte gewond, wel is er...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Manifestatie Selikor en Isla

Curacao.nu | Manifestatie Selikor en Isla

Persbureau Curacao

Inmiddels heeft de riotpolice het Fortiplein schoongeveegd | Persbureau Curacao

Willemstad – Medewerkers van Selikor hebben vanmorgen het werk neergelegd om te protesteren tegen de voorgenomen maatregelen van het bedrijf om medewerkers te ontslaan en enkele diensten niet meer te bieden. Selikor kampt met financiële tekorten omdat de overheid het budget niet aanvult. Ook enkele medewerkers van Isla sloten zich aan.

De medewerkers waren bij post vijf en eisten dat Rhuggenaath kwam. Toen die niet kwam zijn ze naar Forti getogen. De medewerkers zeiden niet weg te gaan van Forti tot zij minister Rhuggenaath hebben gesproken. Ze willen dat de regering Rhuggenaath opstapt en willen nieuwe verkiezingen.

Inmiddels heeft de riotpolice het Fortiplein schoongeveegd. Daarna kwam het tot een confrontatie bij Plaza Nobo. Daarbij werd een politieauto omver gegooid en in brand gestoken en verschillende klikos gingen in vlammen op.

De situatie is nog steeds gespannen, de demonstranten hebben zich net voorbij het Waaigat teruggetrokken. De riotpolitie bewaakt Punda.

Bron: Curacao.nu

10 reacties

 1. Goed zo, zorg dat er geen toerist meer komt, dat het eiland nog meer verpaupert doordat men zijn vuil nog meer gaat dumpen.
  Sla de ruiten van bedrijven kapot, zorg dat de economie totaal kapot gaat en een grote groep straks om komt van de honger.
  Kies een regering, die zijn zakken vult en geef de schuld aan
  Nederland. Maar in Nederland hebben wij het al druk genoeg met al die demonstraties van kick out zwarte piet en nog meer gefrustreerden.
  Werk aan de toekomst in plaats van deze kapot te maken.

 2. En de zgn volksvertegenwoordigers stonden daar en keken ernaar met ‘n nog nooit eerder vertoond tevreden smoelwerk. Natuurlijk altijd rojer cordoba dos santos.

 3. Curacrim kan voor de eerste 15 tot 25 jaar de toeriste sector en cruises schepen wel vergeten, en dat zijn voor 75 % onze inkomsten, nu nog effe de RdK helemaal plat en curacrim is helemaal Failliet, slim gedaan manen en vrouwen actie voerders cq winkel dieven??. En Rutte en Knops keken er naar en moeten zich verantwoorden in de 2e kamer. Deze opstand kan /gaat de crim nog eens een dure grap kosten.

 4. Wat kan je verwachten als regering en parlement het volk totaal negeert. Niet bezig is met herstel plannen maar met openlijke fraude en pogingen om het nog eens legitiem te maken ook.
  Dat terwijl het volk ook al geen handhaving van normale regels kent.
  Vernieling en plunderingen valt niet goed te praten maar was wel te verwachten.
  Ik zag nog wel een lichtpunt in de toen nog vredige demonstratie.
  Er was een redelijke consensus dat Nederland geen schuld had in deze ellende. En dat meerdere demonstranten Nederland om ingrijpen vroegen. Ik sluit me daar graag bij aan.
  Nederland; zet regering en parlement buiten spel en help uw inwoners in de west.

 5. “Zorg voor je klanten (toeristen) en je klanten zorgen voor jou!”

  Aruba was op dat gebied in de regio always the best, petje af. Tenminste zien zij in dat er nieuwe economische bronnen aangeboren moeten worden.

  Heelaas is dat niet het geval op Curacao.

 6. @Bolivar…… geen toeristen = geen inkomen. Geen inkomen is geen belasting betalen. Geen belasting inkomsten is ob verhoging. Ob verhoging van niks is niks. Geen inkomsten overheid is bezuinigen. Bezuinigen is geen geld meer betalen aan aannemers. Aannemers hebben geen werk en moeten arbeiders ontslaan. Ontslagen arbeiders krijgen onderstand. MAAR… overheid krijgt geen belastinginkomsten..
  ..Dus waarvan gaan we dat dan weer van betalen? Zorg voor je klanten (toeristen) en je klanten zorgen voor jou! Simpel ondernemerschap. Helaas weten vele niet wat dat is. Wel hoe je je hand moet ophouden.

 7. @Fred :

  “Met de vernielingen in Punda, de brandstichtingen en de plunderingen in Salina zal het toeristenseizoen op Curacao voor altijd wel geëindigd zijn.”

  Je bent ervan bewust dat ook in de toeristiche, horeca en prive sector er sprake is van massa ontslag ?

  Er is geen sprake van verschil tussen ambtenaren, Isla werknemers, Selikor werknemers, toeristische industrie werknemers, horeca werknemers, prive sector werknemers.

  Allemaal hebben te kampen met de economische crisis terwijl Eugene & Friends financial funds that should lead to solve this crisis in hun eigen portefeuille verdwijnen.

 8. Met de vernielingen in Punda, de brandstichtingen en de plunderingen in Salina zal het toeristenseizoen op Curacao voor altijd wel geëindigd zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties