26 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 07:38

ParadiseFM | Hensley Meulens geen nieuwe baan bij MLB

Hensley Meulens gaat tot verrassing van velen dit seizoen niet aan de slag als coach bij een Major League Baseball team. Geen enkel team heeft voor komend...

NTR | Nieuw parlement Curaçao wil vooral eenheid terug brengen

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Er zijn velen die denken dat politiek een synoniem is van elkaar beledigen. Maar de manier waarop u iemand behandeld, zegt meer over...

DH | Mingo’s dismissal was politically motivated, lawyer Bloem argued

PHILIPSBURG--Dismissed Princess Juliana International Airport (PJIA) operating company PJIAE chief executive officer (CEO) Brian Mingo was ultimately let go by PJIA holding company PJIAH for political reasons,...

Ingezonden | De positie van de verpleegkundige beroepsgroep binnen de ziekenhuiszorg in vogelvlucht

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | ‘Urgente aanpak armoede jongeren BES’

Kralendijk - Een ‘urgente integrale aanpak van armoede onder jongeren en de lange behandelingsduur van klachten door het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) aanpakken’ staan bij de Nationale...

AntilliaansDagblad | Herstel hotelbezetting op Aruba zet door

Oranjestad - De hotels waren in april voor ruim de helft bezet. Ook de prijzen lagen een stuk lager dan voor de coronapandemie. Aruba Hotel & Tourism Association...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaTelegraaf | Chaos, rellende demonstranten en traangas op Curaçao

Telegraaf | Chaos, rellende demonstranten en traangas op Curaçao

Het is erg onrustig in de binnenstad. Zo worden er verschillende brandjes gesticht en vernielingen aangericht. Ook is een politiewagen in de brand gestoken.

WILLEMSTAD – Leden van de Curaçaose oproerpolitie hebben woensdagmiddag (lokale tijd) het Fortplein op Curaçao ’schoongeveegd’ door traangas af te vuren op een groep demonstranten die zich had verzameld voor Fort Amsterdam, waar de regering zetelt.

Eerder was de politie al ingezet om te voorkomen dat demonstranten in het gebouw konden binnendringen.

De demonstranten eisen dat minister-president Eugene Rhuggenaath en zijn regering aftreedt. Ze riepen dat Rhuggenaath naar buiten moest komen. De minister-president liet zich echter niet zien. De demonstranten zijn door de politie op grote afstand van Fort Amsterdam gedreven in het centrum van Willemstad. Daarbij is met flessen en stenen gegooid en zijn er winkelruiten en vuilcontainers gesneuveld. De situatie blijft zeer gespannen.

Het protest begon woensdagochtend met een mars van enkele honderden vuilnismannen die boos zijn omdat 12,5 procent zal worden gekort op hun arbeidsvoorwaarden. Die korting voor ambtenaren en werknemers van de overheids-nv’s is onderdeel van de voorwaarden die Nederland heeft gesteld voor leningen die zijn gegeven om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Eerder op de woensdagochtend hield de grootste vakbond van Curaçao, ABVO, een vergadering onder werktijd over dit onderwerp. Tijdens die vergadering stemden werknemers van overheids-nv’s in grote meerderheid tegen de korting.

Het is erg onrustig in de binnenstad. Zo worden er verschillende brandjes gesticht en vernielingen aangericht. Ook is een politiewagen in de brand gestoken.

Bron: Telegraaf

19 reacties

 1. Indien het OM en de rechterlijke macht dit niet doen zijn ook zij mede schuldig aan deze ellende, en wordt het van lieverlee onhoudbaar.

  OM heeft geen interesse om de corruptie aan te pakken…. Dat Schotte zit is dankzij Fas.. die al het bewijs hebben verzameld aan het OM (En nog probeerde ze het te verzieken door bepaalde docs te missen of niet op te sturen)

 2. Alles wordt hier op het eiland weggesluisd door, door de politiek aangestelde zakkenvullers , allemaal mooie baantje gegeven aan deze zakkenvullers , zie de nieuwe MRI van het CMC die al sinds februari stuk is en wij patiënten al 2 maanden wachten op een spoed MRI. Is dit de oude MRI van het SEHOS die al jaren problemen gaf en het geld voor de nieuwe MRI in de zakken van mensen door Suzy aangesteld om bij SONA orde op zaken te stellen? SVB is failliet maar de directeur en vele met hem krijgen kapitalen voor hun bijbaantje het volk kan barsten, vind je het gek dat de kruik barst, het wordt tijd dat het OM eens een keer hun werk gaan doen en deze zaken eens grondig doorligt en weerstand biedt tegen politieke invloeden die hun dat wil belemmeren, Indien het OM en de rechterlijke macht dit niet doen zijn ook zij mede schuldig aan deze ellende, en wordt het van lieverlee onhoudbaar.

 3. @Drechi pa bosnan Tur: waar zijn al die ENNIA jaarrekeningen gebleven drechi? Is dit weer een geval van zakken vullen, en vlak voor het schip gaat zinken, maken dat je wegkomt?!

 4. “De geschiedenis herhaalt zich , wat hebben we geleerd de afgelopen 51 jaar .
  Vreemd ,heel vreemd .
  En wat hebben we bereikt ?”
  inderdaad: Curacao is afgegleden van een relatief welvarend Caribisch eiland, naar een achtergebleven gebied. Waar zijn overigens Bululu en Drechi om onze “leiders” te verdedigen en te zeggen dat alles de schuld van Nederland is?

 5. De geschiedenis herhaalt zich , wat hebben we geleerd de afgelopen 51 jaar .
  Vreemd ,heel vreemd .
  En wat hebben we bereikt ?

 6. Het proletariaat heeft van zich laten horen.

  De volksmenners en stukken vuil van de oppositie liepen voorop, uiteraard slechts uit eigen belang.
  De meerderheid van het volk doorziet dit gelukkig en beseft terdege dat al onze huidige politici schuldig zijn aan het stelselmatig verkwanselen van onze autonomie.

  Het is triest maar waar dat we in opstand moeten komen tegen ons door-en-door verrotte politiek establishment.
  Ze waren reeds gewaarschuwd maar wilden zoals gebruikelijk niet horen…

  Ik hoop oprecht dat het gebruikte geweld en bijkomende plunderingen toch nog iets positiefs in gang gaan zetten:

  Weg met het kabinet van vieze, vuile volksverlakkers.

  NB: de schreeuwers en mislukkelingen van de oppositie dienen ook zsm de politiek vaarwel te zeggen.. Oprotten van het eiand allemaal of het gevang in samen met hun politieke opponenten.

 7. De regering laat weten via de kranten dat de grenzen voor het toerisme weer opengaan (https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/21775-grenzen-definitief-op-1-juli-open). Dezelfde regering heeft bepaald dat dat alleen kan onder voorwaarden die fors kostenverhogend werken voor de toerist. Dezelfde regering maximeert de instroom van toeristen uit specifiek genoemde landen voor 1 maand op 10.000. Deze regering kan niet aan het volk uitleggen wat de economische perspectieven zijn, waardoor onrust ontstaat. Die onrust leest de toerist ook. De enige bron van inkomsten in de komende maanden is het toerisme. Het risico dat de toerist niet komt, is groot en wordt zo groter. Dit is geen slimme unlock.

 8. Een regering die de problemen niet zelf op kan lossen moet de weg vrij maken dat het wel kan.
  En er is maar een weg en dat is vragen of Nederland in het bestuur in wil grijpen een onderzoek starten naar frauduleuze praktijken en het verdwenen geld opsporen en in vorderen en een plan maken voor een nieuwe economie een niet afhankelijk van olie of toerisme. Deze regering en dit parlement zijn daartoe niet in staat. En dus moet alles weg.

  En ik wil de plundering en vernielingen niet goed praten. Dit is schadelijk voor het eiland. Maar begrip kan ik er wel voor opbrengen.
  Dit was geen BLM actie. Het was zelfs niet vakbond georganiseerd. Dit was woede om machteloosheid.
  Maar dat wil niet zeggen dat ik de schade niet betreur.
  En ik ga het ook niet bagatelliseren.

 9. Slaat nergens op Dislect, deze demonstratie is net als elders zo uit hand gelopen dat de er weer geplunderd moest worden. En het is in Nederland niet anders, net als in de US.
  Dit heeft geen moer te maken met een demonstratie tegen het inleveren van 12.5% salaris.
  Dit is rellen om te rellen.
  Wat kan de regering van Curaçao nog doen om de economische malaise op te lossen? Ja, de raffinaderij weer open zien te krijgen. Helaas heeft men dat ruim 30 jaar op zijn beloop gelaten. Klesch? Misschien.
  Ja, het toerisme weer op gang helpen, dat is de enige pijler waar de economie nog op kan rusten. Volgende week kunnen ze weer komen, de toeristen!
  Maar hebben hebben die idioten vandaag in de stad niet door gehad dat die ook het nieuws volgen in Nederland???
  Hoe minder toeristen, hoe meer gesloten hotels en restaurants , hoe minder taxichauffeurs met werk, hoe minder………………… etc. etc.

 10. Ps de menigte was niet alleen selicor en ambtenaren het was gelamelleerd.
  En er waren ook blanken bij. Volgens de betogers ligt het probleem ook bij forti en niet bij Nederland of Nederlanders.
  Sterker nog er waren verzoekken aan nederland om forti naar huis te sturen en ze allemaal te onderzoeken voor fraude.

 11. Ik ga de plunderingen en vernielingen niet goed praten, op het plein van forti was het redelijk rusig met een redelijk gelameleerde menigte. Tot dat ze verjaagd werden met rook en traan gas. Pas daarna ging het fout.
  Maar wat had jij gedaan als je afhankelijk bent van voedsel hulp. Voedselhulp dat niet door de eigen regering wordt geregeld. Jou regering die je negeert en doodzwijgt. Een regering die niet met plannen komt om de crisis aan te pakken.
  Jou regering die zich drukker maakt oven de screningswet dan over honger en uitzichtloosheid. Zou je daar ook aan vragen om jou in de ogen te kijken als ze vertellen waarom ze jou problemen negeren?
  En als je vraagt om te komen en hij doet het niet, zou je dan ook niet boj hem langs gaan?
  En nu het waar ik wel moeite mee heb:
  Maar is het verwonderlijk dat ik boos wordt als ik met traangas en rook bommen weg wordt gejaagd? Mag ik boos worden als, ik die in nood zit en niet door mijn regering en volksvertegenwoordiging geholpen of gehoord wordt als een straathond wordt weggejaagd? Hoe moet mijn boosheid uiten op een manier dat er minimaal naar me geluisterd wordt?
  Ik ben benieuwd of de premier het nog een keer niet doet.

 12. E ambtenaarnan mester baha nan kabes y tuma e sen ku gobiernu ke paga nan. No tin sen mas. Boso tur a vota pa kibra Antiyas Ulandes e trust ku tabata paga tur kos pa tur hende te hasta pa Ulanda ta pesei Ulanda mes no tin niun sen mas. E NV nan tabata paga tur kos pa e ambternaarnan incl. e 50 million dollar package pa kada unu. Boso nunka lo no komprende. Dia 30 di Juni e sen ku gobiernu tabata hanja pa paga e ambtenaarnan y nan demas beneficio ta stop. Nan a te hasta perde nan penshun. Accepta e oferta di gobiernu y traha huntu ku Ruggenaath pa boso por skapa Curacao, paso si no tur hende mester bai kome pan ku diabel a mansa.

 13. Ruggenaath had volledig gelijk om geen gehoor te geven aan het zooitje ongeregeld, de Tilly Pikeriaans luie amtenaren waarvan de tattoos groter waren dan hun IQ.

 14. Er was al bij poort 5 gevraagd om Ruggengraath. Maar er zou wel een behandeling geweest zijn om Suzy te beschermen. En dus had hij geen zin of tijd.
  Als premier moet je prioriteiten stellen.
  Suzy beschermen is uiteraard veel belangrijker dat onvrede bij je bevolking, de noodzaak van buitenlandse voedsel hulp of het plannen voor economische herstel.

  Ergens zou het een keer fout gaan

 15. “De demonstranten eisen dat minister-president Eugene Rhuggenaath en zijn regering aftreedt. Ze riepen dat Rhuggenaath naar buiten moest komen. De minister-president liet zich echter niet zien.”

  A true and capable leader would rise up to the occasion and address the real issues put forward by the people and not coward away as the spineless and clueless creature that he is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties