Curacao.nu | Knops haalt streep door Groeiakkoord Curaçao

Persbureau Curacao

21 januari 2019: premier Rhuggenaath met premier Rutte in Willemstad

Den Haag – De Nederlandse regering wil een streep halen door het ‘Groeiakkoord Curaçao’ dat vorig jaar na lange en moeizame onderhandelingen met het kabinet Rhuggenaath werd gesloten.

Staatssecretaris Knops blijkt, zo meldt hij in een brief aan de Tweede Kamer, de Curaçaose premier te hebben voorgesteld het akkoord te beëindigen en op te nemen in het pakket aan voorwaarden dat Nederland wil verbinden aan een volgende (derde) tranche leningen om de gevolgen van de coronacrisis te verlichten.

,,In mijn brief van 19 mei 2020 heb ik aangegeven dat aanvullende leningen vanaf juli afhankelijk worden gesteld van een pakket aan maatregelen gericht op structurele hervormingen. Deze hervormingen zullen deels overlappen met wat nu ook al in het Groeiakkoord staat. Ik heb daarom aan minister-president Rhuggenaath voorgesteld om het Groeiakkoord als zodanig te beëindigen en op te laten gaan in de afspraken die gemaakt worden in het kader van de aanvullende liquiditeitssteun”, aldus Knops.

De bewindsman belooft de Kamer ‘nader te berichten na de besluitvorming daarover.’

Over het al dan niet verstrekken van nieuwe leningen en de daaraan te verbinden voorwaarden wordt op 3 juli in de Rijksministerraad besloten.

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | Knops haalt streep door Groeiakkoord Curaçao

 1. LS. Naar mijn inzicht stelt het evenwicht in de economie zich in volgens de Wet van de grote getallen. Relatief kleine mutaties in de economie brengen verschuivingen met zich mee. Als regel wordt een verdeelsteultel van 20%, 80% waargenomen bij het tot stand komen van het evenwicht. Vrij vertaald betekent dit dat ongeveer 20% van de ondernemingen de besteedbare inkomsten leveren voor de bestuurders van het land. Mijn indruk is dat Curacao gerekend moet worden tot de 80% van landen die i9 grote mate afhankelijk is van de resultaten die 20% van de landen die economisch sterk staan, boeken als het evenwicht bezig zich in te stellen. De koopkrachtige personen van die landen gaan reizen. Het toerisme komt op gang. Zolang er geen bruikbaar vaccin gevonden is, zullen de besuurders van Aruba, Bonaire en Curacao geteisterd worden met grote sociale problemen. Het investeren, – met geleend geld-, -van de opslagcapaciteit voor olie op Bullenbaai, -na verwijderen van het verroeste materiaal-, kan voor de komende 50 jaar wat werkgelenheid verschaffen zolang olieproducten van betekenis blijven.De bestuurders van ondernemingen in Brazilie hebben ervaring met opgraven van olie op 5000 meter in zee. Op zakelijke gronden wordt er door een leverancier van buizen crediet aan de bestuurders van Curacao verstrekt als de lening op korte termijn terug kan worden betaald. Gonzalo

 2. Tros op Curaçao

  Dwingelandij..

 3. ja slim he… de sukkels hier.
  alles verbruikt geld.. maar ze maken niks.
  Denken niet verder dan hun pik lang is.
  Veel herrie.
  knutselkrant eilandjes ter grootte van texel.

 4. Dit is toch wel heel erg vernederende gang van zaken. Maar goed, Curacao heeft dat in de afgelopen tien jaren geheel over zichzelf afgeroepen. it is what it is. Een absoluut dieptepunt. En nu als zieke aan het handje van NL weer proberen wat pasjes te zetten. En dat terwijl de oppositie je pootje probeert te lichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *