Curacao.nu | Snelrecht voor plunderaars

Persbureau Curacao

Wie geen gehoor geeft kan zijn gezicht binnenkort op sociale media en televisie zien. Verdachten worden via zogeheten  snelrechtzittingen berecht.

Willemstad – De politie heeft de afgelopen twee dagen 55 mensen aangehouden voor vernielingen, brandstichting en diefstal.

De plunderingen zijn gefilmd/opgenomen door onder andere straatcamera’s of door burgers die deze video’s later op sociale media hebben gedeeld. Ook de gezichten van de plunderaars zijn duidelijk op beeld te herkennen.

De politie doet een dringende oproep aan deze personen die zich schuldig hebben gemaakt aan de vernielingen en plunderingen om zich vrijwillig te melden bij de politie en de door hun weggenomen spullen mee te nemen.

Wie daaraan geen gehoor geeft kan zijn gezicht binnenkort op sociale media en televisie zien. Verdachten worden via zogeheten  snelrechtzittingen berecht.

Bron: Curacao.nu

11 Reacties op “Curacao.nu | Snelrecht voor plunderaars

 1. @Dislect en Tico: helemaal eens, het lastige is alleen dat het rellen en vernielen zichtbare criminaliteit is en het directe gevoelens van onrust/angst oproept. Dat de samenleving door de elite echt wordt ontwricht was minder zichtbaar. Daar was COVID voor nodig. Het is niet zo heel moeilijk allemaal. Verklein de kloof tussen de ‘have’s’ en de have’s not’ en je samenleving zal verbeteren. De roep om snelrecht en zware straffen klinkt stoer, maar zal op de lange termijn contra productief werken.

 2. De bovenlaag van de samenleving denkt dat het boven elke norm verheven is vernield de samenleving met hun zelf verrijking. En komt er mee weg
  De onderlaag van de samenleving denkt dat de normen niet meer voor hen gelden en ontwricht de samenleving met vernieling en brandstichting. En kan rekenen op snelrecht.
  Beide zouden vervolgt moeten worden. Beide zouden veroordeeld moeten worden tot het verplicht herstellen van de door hun, toegebrachte schade. De schade die de boven laag heeft aangericht is veel groter en veel moeilijker te herstellen.
  Snelrecht voor de brandstichters, prima.
  Maar de elite ook graag voor het gerecht.

 3. Knoek-koe

  Gewoon de schade betalen die is aangericht.
  Een een jaar lang elke zaterdag 4 uur stad schoonmaken.

 4. Tico Martina

  Ja hoor de commentaren zijn weer niet van de lucht. Niet het kabinet Billenaath dient met pek en veren naar de Noordkant worden gedragen. Neen het protesterende werkende deel moet ontslagen worden en het snelrecht dient te gelden. Onderwijl graait het kabinet lekker door en een ieder vind het wel goed zo. Met een rammelende maag staat men te klappen voor de keizer zonder kleren. Terwijl het kleine jongetje die de opmerking durft te maken dat de keizer naakt is, de mond wordt gesnoerd.

 5. Ja dood aan de herrie schopers maar niks aan de veroorzakers.
  En waarom dit alles.
  Oh ja corna angst.. maar in nl zeggen ze nu eigenlijk valt t wel mee met 2000 doden minder dan 2018 griep.
  lolo angst.

  Waar is onze griep statistiek dan.
  Van 2018..
  Gerstenbluth,
  Waar is onze griep statistiek die dit alles fundeerde.
  En die nu puinhoop maakt.
  ik was gek toch.. en idioot.
  nou ik dacht t niet.
  ik denk dat ik dit eilandje beter kan ledien dan de hele idiote boel bij elkaar.

 6. Deze hersenlozen horen zwaar gestraft te worden.

 7. Curacao revisited

  snelrecht voor dit soort klein grut, terwijl onze “toppers’ zoals Steven Martina, Alcala Walle een extreem lange rechtszitting hebben waarna alles weer in de doofpot gaat

 8. Dit moet stoppen. Nu.
  Keihard optreden tegen rellende figuren die alleen erop uit zijn de samenleving te ontwrichten.
  Idd in bedrijfsleiding gestoken demonstranten aanpakken!

 9. Snelrecht, hard aanpakken dit tuig dat tracht de samenleving verder te ontwrichten. Zuiver gericht op eigen belang. Vroeger zetten ze dit soort types aan de schandpaal op het marktplein, nu is het sociale media.

 10. Rellend selikor tuig op staande voet ontslag. Genoeg werklozen die graag hun baan overnemen. Selikor medewerkers die nog wel werken kom aub de kliko ledigen, jullie zijn alweer een dag te laat. Er zijn afspraken gemaakt en betalingen gedaan.

  Rellende isla medewerkers die nog niet ontslagen zijn ook ontslaan, schade inhouden op hun inkomen

 11. Fred Schiedam

  En voor al het SELIKOR-personeel dat in bedrijfskleding daar aan heeft meegedaan: ontslag op staande voet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *