Curacao.nu | KLM herstart vluchten naar de eilanden

Persbureau Curacao

Hiermee wil de KLM de vluchten, onder voorbehoud van wijzigingen, tussen Nederland en de Antillen weer opstarten. | Persbureau Curacao

In de komende periode tot en met 5 juli zal KLM op de route tussen Amsterdam en Aruba, Bonaire, Curaçao en St. Maarten een groter aantal vluchten uitvoeren.

Hiermee wil de KLM de vluchten, onder voorbehoud van wijzigingen, tussen Nederland en de Antillen weer opstarten.

Passagiers moeten zich wel houden aan de protocollen en maatregelen opgesteld door de overheid, luchtvaart maatschappij en luchthavens.

De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A330-200 met 262 stoelen (16 World Business Class, 246 Economy Class).

2 x per week Amsterdam – Curacao

Op woensdag en zaterdag vliegt KLM van Amsterdam naar Curaçao met de KL733. Vertrek uit Amsterdam is 12:30 en aankomst op Curaçao is om 16:40 dezelfde dag.

Om een crewwisseling te voorkomen gaan de vluchten terug van Curaçao naar Amsterdam op donderdag en zondag. Vluchtnummer is KL734 en vertrek uit Curaçao is om 15:40. De aankomst in Amsterdam is de volgende dag om 07:15.

1 x per week Amsterdam – Aruba met tussenstop op Curaçao

Aruba naar Amsterdam en retour via Curaçao naar Amsterdam is op de zaterdag. Vertrek uit Amsterdam met de KL783 om 12:30 met aankomst op Aruba om 16:30. Dezelfde dag vertrek uit Aruba om 17:35 met aankomst op Curaçao om 18:15.

Vertrek uit Curaçao met de KL783 om 19:40 met aankomst de volgende dag in Amsterdam om 11:20. Passagiers kunnen op Aruba en Curaçao instappen met de eindbestemming Amsterdam. Gedurende de stop op Curaçao zal de crew change en catering up lift plaatsvinden.

1 x per week Amsterdam –Bonaire met tussenstop op Curaçao

Bonaire naar Amsterdam en retour via Curaçao naar Amsterdam is op de donderdag. Vertrek uit Amsterdam met de KL785 om 10:55 met aankomst op Bonaire om 14:55. Dezelfde dag vertrek uit Bonaire om 16:00 met aankomst op Curaçao om 16:40. Vertrek uit Curaçao met de KL785 om 18:10 met aankomst de volgende dag in Amsterdam om 09:50. Passagiers kunnen op Bonaire en Curaçao instappen met de eindbestemming Amsterdam. Gedurende de stop op Curaçao zal de crew change en catering up lift plaatsvinden.

1 x per week Amsterdam – St. Maarten met tussenstop op Curaçao

Sint-Maarten naar Amsterdam en retour via Curaçao naar Amsterdam op de vrijdag. Vertrek uit Amsterdam met de KL789 om 10:55 met aankomst op Sint-Maarten om 13:55. Dezelfde dag vertrek uit Philipsburg om 14:55 met aankomst op Curaçao om 16:35.

Vertrek uit Curaçao met de KL789 om 18:10 met aankomst de volgende dag in Amsterdam om 09:50. Passagiers kunnen op Sint-Maarten en Curaçao instappen met de eindbestemming Amsterdam. Gedurende de stop op Curaçao zal de crew change en catering up lift plaatsvinden.

Bron: Curacao.nu

9 Reacties op “Curacao.nu | KLM herstart vluchten naar de eilanden

 1. Ambulant

  Ja dat is het probleem van de testen.
  Valse positieven. Testen reageren ook op Antistoffen van eerdere Corona versies.
  Dus als ze daar nog een paar keer testen dan kan ‘t ook weer negatief zijn.
  Maar a symptome personen zijn nauwelijks een gevaar.
  Niks dramatisch.

 2. Reminder

  Besmettingsgeval aan boord van Lufthansa-vlucht naar China https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/besmettingsgeval-aan-boord-van-lufthansa-vlucht-naar-china~a8053ac1/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  Bij één van de ongeveer 200 passagiers van een Lufthansa-vlucht van Frankfurt naar China is het coronavirus vastgesteld. Dat gebeurde gisteren na aankomst in de havenstad Tianjin. Het gaat om een 34-jarige ingenieur die geen symptomen van Covid-19 vertoonde, melden Duitse media. 

  Alle passagiers werden vóór vertrek van vlucht LH342 naar China, vrijdagavond, getest op het virus. Iedereen testte negatief. Na aankomst in Tianjin testte de 34-jarige man positief. De meeste medepassagiers zijn overgebracht naar een hotel in de stad waar ze twee weken in quarantaine blijven. Enkelen konden hun reis vervolgen, afhankelijk van hun eindbestemming in gebieden waar de coronamaatregelen zijn versoepeld.

 3. Ambulant

  Trui…
  ha ha ha ja hopi bon…

  En de enige dode was ook iemand uit nederland.

 4. Daan Banaan

  Er is niemand die gaat reizen met die verplichte quarantaine op eigen kosten. Gedoemd om te falen.

 5. Denk dat de kans groter is dat je in Nederland om het leven komt door een door Curacao geexporteerde Curacaose crimineel, dan op Curacao door een door Curacao geimporteerde Nederlandse tourist.

 6. Ambulant

  Als de KLM heen en “terug” vliegt….. dan is Nederland niet gesloten voor vluchten van en naar de Nederlandse en koninkrijk eilanden…

  Die 150 – 200 mensen per vlucht is niet zo veel.

  Ja de 2 weken verplichtte detentie moet weg.

  Waarom moet je hier 2 weken wachten als je negatief bent getest bij aankomst. Zijn de testen dan zo slecht ?
  Dat opsluiten is het grootste risico.

  En dan nog.
  We hebben een hele grote groepen uit Nederland losgelaten en wat is er gebeurt….
  Helemaal niks.

  Maar er gaan wel veel mensen dood omdat behandelingen werden stop gezet en een ziekenhuis van een miljard vrijwel was gesloten en mensen bang zijn om naar de dokter te gaan.
  Ondervoeding… en angst…
  Triest.

 7. Trieste waarheid is dat inbound passengers op zo goed als nihil gaat liggen door het absurd feit dat toeristen 2 weken lang in quarantaine moeten vertoeven op eigen kosten.

  The majority of passengers will be inhabitants leaving the island. Maar er is een addertje onder het gras : “Nederland heeft het inreisverbod voor mensen van buiten de Europese Unie verlengd tot en met 15 juni.”

 8. Was ik nog maar minister, denkt Alcala Walle nu.

  Maar sluit niet uit dat ze voor de consultantsjob die Ruggenaath haar toeschoof vind dat ze toch minimaal 1 keer per maand naar Nederland moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *