26 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

PB | Trustkantoren verenigen zich en doen dringende oproep aan Silvania en Gaming Control Board

WILLEMSTAD (23 maart 2023) - Tijdens een bijeenkomst afgelopen maandag hebben trustkantoren die actief zijn in de online gaming sector het voornemen uitgesproken om zich te verenigen....

HOF | Frederieke Damme brengt beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte

WILLEMSTAD - Op 21 maart jl. bracht mw. mr. Frederieke Damme een beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte. Mevrouw Damme werd vergezeld door de mevrouw mr. Monique...

Democracy now! | Thursday, March 23, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 23 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçao neemt deel aan VN-conferentie over waterproblematiek

Persbureau Curacao NEW YORK – Curaçao neemt deel aan de Wereld Water Conferentie van de Verenigde Naties. Deze worden van 22 tot en met 24 maart 2023 gehouden...

PBC | Politie roept publiek op om te helpen bij onderzoek diefstal voertuigen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie is op zoek naar hulp van het publiek bij het onderzoek naar de diefstal van voertuigen op Curaçao. Het rechercheteam dat verantwoordelijk...

PBC | Overleden gedetineerde in Krimpen aan den IJssel is Nigel Hill

Persbureau Curacao De 24-jarige man die vorige week woensdag in zijn cel dood werd gevonden in PI Krimpen aan den IJssel is de uit Aruba afkomstige Nigel Hill....
- Advertentie -

Curacao.nu | DUO biedt online contact aan voor de eilanden

Persbureau Curacao

DUO publiceert in november twee webinars om een antwoord te geven op de belangrijkste vragen die spelen.

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) biedt vanaf eind november tot 1 februari extra online contactmogelijkheden aan voor de eilanden.

Reden is corona. Normaal bezoekt DUO geregeld de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk om voorlichting te geven aan toekomstige studenten en om in gesprek te gaan met oud-studenten die vragen hebben over hun studieschuld. Helaas is dit door Corona nu niet mogelijk.

Webinars

DUO publiceert in november twee webinars om een antwoord te geven op de belangrijkste vragen die spelen.

Oud-studenten die hun studieschuld moeten terugbetalen, krijgen vanaf woensdag 18 november onder andere inzicht in de mogelijkheden van lokaal terugbetalen en het aanvragen van de draagkrachtmeting.

Voor aankomende studenten is er vanaf 25 november een webinar beschikbaar over het aanvragen van studiefinanciering. Aanmelden voor de webinars is mogelijk via duo.nl/webinar.

Chat en videobellen

Als oud-studenten of aankomende studenten na het bekijken van de webinars meer informatie willen, kunnen ze vanaf 19 november tot 1 februari volgend jaar ook iedere donderdag, via een speciaal ingericht chatkanaal op duo.nl/antillen, vragen stellen aan DUO.

Daarnaast is er vanaf eind november op dinsdagen en vrijdagen de mogelijkheid om op afspraak via een videogesprek persoonlijk contact te hebben met een medewerker van het Caribisch team van DUO.

Maatwerk

Een eerder gepland bezoek van DUO in maart, ging door Corona op het laatste moment niet door. Oud-studenten met een betalingsachterstand, die toen in gesprek zouden gaan met DUO, hebben nu een persoonlijke uitnodiging gekregen voor een videogesprek.

Zij krijgen alsnog de kans om samen met een medewerker van DUO tot een oplossing te komen. Hierbij wordt gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van de oud-student en waar mogelijk maatwerk toegepast.

DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit, op het gebied van bekostiging van onderwijsinstellingen, het verstrekken van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten, het innen van studieschulden en het beheer alsook de uitwisseling van gegevens gekoppeld aan het onderwijsnummer.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -