Curacao.nu | Curaçaoënaar doodgeschoten in Dordrecht

Persbureau Curacao

Johnny Henriques

Het dodelijke slachtoffer van een van de twee schietincidenten in Dordrecht in de nacht van zaterdag op zondag is de 43-jarige Curaçaoënaar Johnny Henriques, inwoner van de stad.

Volgens de website Bovennieuws.pro werd hij zwaargewond aangetroffen in de Jacob van Heemskerckstraat, naast zijn woning. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Getuigen hoorden rond middernacht meerdere schoten en zagen zeker één persoon, de vermoedelijke schutter, wegrennen.

Bij een tweede schietincident elders in de stad raakte een 22-jarige man uit Dordrecht gewond aan een been. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend. Vooralsnog lijkt er volgens de politie geen relatie te bestaan tussen de twee schietpartijen.

Onrustig

Volgens Boevennieuws.pro zou het al langer onrustig zijn geweest in de buurt, al is er nog weinig bekend over de toedracht. Het kan een ruzie zijn geweest, maar ook een afrekening.

Buurtbewoners zeggen tegen de site dat Henriques een “relaxte man”  en een liefhebbende vader was. Hij reed in een dure Mercedes, maar waar hij precies de kost mee verdiende is niet helemaal duidelijk.

Volgens een kennis van het slachtoffer schetsen de foto’s op de facebookpagina van Henriques een vertekend beeld. “Het ziet er allemaal heel gangsterachtig uit, maar hij was een rustige jongen.”

Bron: Curacao.nu

20 Reacties op “Curacao.nu | Curaçaoënaar doodgeschoten in Dordrecht

 1. Bizar, hoe mensen toch altijd nog een vooroordeel hebben. Alsof het iets uitmaakt wat hij deed, goed of slecht. Bemoei je met je eigen leven! (redu!)
  Behoorlijk respectloos hoe er hier wordt gesproken en dat deze opmerkingen niet worden verwijderd.

 2. Deze jongeman is een hardewerker want ik ken hem hij werk in 5 ploegendienst bij een koffiebranderij in dordrecht en die Mercedes heeft hij kado gekregen van zijn neef die is profvoetballer bij Everton in Liverpool en zijn achternaam is Markelo zoek het op en stop met over mensen te schrijven die jullie niet kennen.Awor ta basta.

 3. Niet oordelen over iemands situatie.
  En hoe dat is gekomen of gevormd.
  Want dan kan plotseling iedereen op curacao ook schuldig zijn.
  Sorry voor wat wy gezamelijk fout hebben gedaan.
  Als een kind van ons verloren raakt.

 4. Sssss, maddy wijst toch de goede weg, hoe ‘t ook kan.

 5. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 6. @maddy hoe durf jij zo te praten over iemands dood? Walgelijk, mensen zoals jij. Je bent het perfecte voorbeeld van iemand die oordeelt over iets waar haar/zijn ogen EN mond niet zijn geweest PLUS nog over iemand die is overleden, die zichzelf op dit moment niet kan verdedigen op de bullshit wat uit jouw puin mond komt. En dat geldt voor meerdere reacties hier. Judgemental people go straight to hell!!

  Rest in peace Johnny en sterkte aan familie en vrienden

 7. Zeker een racistische moord? Hebben we Sylvana Simons al gehoord?

 8. Mercedes, merkkleding , merkschoenen ,heel veel om aan iedereen te laten zien wat voor een goed leven je zogenaamd heb, uiteindelijk eindig je in een urn of graf en je laat heel veel leed en verdriet achter. Wordt het niet eens tijd dat deze mensen zich gaan realiseren dat een eenvoudig leventje met je geliefden veel fijner is dan een leven waarvan je altijd achter je rug moet kijken.

 9. Abraham Mossel

  @ Anoniem, uit welk ei ben jij gekropen, @ A zegt hij was 22 en Nederlander, zal je ff uit je droom helpen @ A.In de krant staat geschreven de Curacrimse was 43 jaar. Had ook kunnen staan was Curacrimse met een NL paspoort, spreek vaak met de mensen hier op de crim en altijd spreken zij over ik ben een YDK .

 10. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 11. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 12. De 22 jarige is Nederlander, of wat?
  Sensatiemakers

 13. Ik weet echt niet in wat voor “business” hij zit. Maar bij het oefenen van een bepaald “business”, gaan drie deuren wagenwijd voor je open: 1: het ziekenhuis, 2: de gevangenis, en 3: het kerkhof…………………………the choice is yours. Tja, soms kun je zelf kiezen, maar meestal wordt de keus voor je gedaan………………..o yeah.

 14. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 15. Zie foto:
  https://www.misdaadjournalist.nl/2020/04/dordrecht-twee-schietpartijen-een-dode-johnny-henriques/

  Vaste klant bij Tattoo Bob en dezelfde smaak in sieraden als Franklin Fraud Sluis.

 16. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 17. Abraham Mossel

  Hij Reed in een dure Mercedes, wat hij voor de kost deed weten wij nog niet ??. Ik denk dat ik wel weet wat hij voor de kost deed, en dat kan bijna niet anders zijn dan suiker lollys voor kinderen op de markt in A Dam verkopen, hij had een goed lopend bedrijf vandaar die dure Mercedes 500 sport met open dak!

 18. Er zijn nog te veel crooks op Curacao over, dat die zijn voorbeeld volgen en naar Macamba land gaan Daar weten ze kennelijk raad wat te doen met dit type landgenoten.

 19. Roy Rogers

  Gecondeleer aan de fam. en pas na su alma.
  Ik werk keihard om te overleven en toch kan ik met veel moeite mijn goedkope lelijk eendje onderhouden, laat staan een goedkope Mercedes en niet te denken aan een duurdere.
  Trouwens het is al de 2de Cura die in een week tijd op geweldadige manier uit het leven is gestapt. Misschien kan Gibi Doran ze terughalen naar Curacao.

 20. Als deze man geen crimineel was zwem ik naar Bonaire en terug.

  Met Amparo dos Santos op mijn rug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *