Curacao.nu | Centrale bank Curaçao en Sint-Maarten is klaar met reorganisatie

Persbureau Curacao

In samenspraak met de medewerkers zijn middels deze herijking bestaande afdelingen gehandhaafd of geclusterd en onderverdeeld | Persbureau Curacao

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten is klaar met een reorganisatie-/herijkingstraject dat begon in 2018. De Bank wil daarmee de efficiëntie van de organisatie bevorderen.

Ook moest het afrekenen met een bedrijfscultuur waar één man het jaren voor het zeggen had. Nu voormalig bankdirecteur Emsley Tromp weg is, kwam er ruimte voor reorganisatie.

In samenspraak met de medewerkers zijn middels deze herijking bestaande afdelingen gehandhaafd of geclusterd en onderverdeeld in de nieuwe kerntaakdivisies en ondersteunende divisies en afdelingen.

Hiermee is de organisatiestructuur horizontaler gemaakt, wat de onderlinge samenwerking en uitwisseling van kennis en informatie stimuleert.

Bestuurslagen

Met deze structuur wordt ook het aantal bestuurslagen teruggebracht en het aantal medewerkers voor de uitvoerende taken vergroot.

In het kader van het herijkingstraject, is een nieuw formatieplan opgesteld aan de hand van de gewijzigde taken per afdeling. Binnen dit plan is het personeel geplaatst of herplaatst.

Een kleine groep medewerkers is boventallig geraakt. Voor deze laatste groep is een sociaal protocol opgesteld. De nieuwe organisatiestructuur is officieel per 1 januari 2021 van kracht.

Het nieuwe organisatieschema van de CBCS is te vinden op hun website: https://www.centralbank.cw/about-the-bank/organizational-chart

Bron: Curacao.nu

6 Reacties op “Curacao.nu | Centrale bank Curaçao en Sint-Maarten is klaar met reorganisatie

 1. ….”Eigenlijk had men iedereen naar huis moeten sturen en vers en kundig personeel moeten aannemen.
  Zelfs de koffievrouw en tuinman hadden naar huis moeten gaan”……

  Tuinman “Jardim” en “Lijden in Last” zeker!

 2. Naar verluid wordt de al enige jaren werkloze maar over tientallen miljoenen op de bankrekening (van zijn moeder) in Panama beschikkende Stephen Capella het nieuwe hoofd Toezicht financiele instellingen.

 3. Eigenlijk had men iedereen naar huis moeten sturen en vers en kundig personeel moeten aannemen.
  Zelfs de koffievrouw en tuinman hadden naar huis moeten gaan.

 4. Die “ ene” man gebruikte wel zijn collega’s directeuren en de daaronder liggende managers laag die net zo corrupt waren als die “ ene” man Samen hebben ze waarschijnlijk voor tientallen miljoenen zaken onderling geregeld en zijn ze samen verantwoordelijk voor de debacles van o.m. de Giro bank en de Ennia . En dan nog gebruiken onze politici deze figuren in commissies waar ze weer veel geld voor krijgen.

  Het schoon schip maken moet boven aan de top beginnen in niet onderaan. Zet de interim directie heel vlug aan de kant en “ schop” de Raad van Commissarissen er nog vlugger uit. De mafia kan veel leren van onze voormalige Centrale Bank directie

 5. Een peperdure toezichthouder die waanzinnige salarissen betaalt op alle niveau’s maar die desondanks bij Girobank en Ennia miljarden liet verdwijnen.

 6. Drechi pa bosnan Tur

  Is dit “Horizontaler?” Mijn hemel… Hoe was het vroeger dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *