Curacao.nu | 34 mensen vast in Venezuela die op Curaçao verblijfsvergunning hebben

Persbureau Curacao

Gedupeerden vragen om actie van de regering Rhuggenaath | Persbureau Curacao

Willemstad – In Venezuela zitten nog steeds 34 mensen uit Curaçao vast. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Het gaat om bewoners van ons eiland die geen Nederlands paspoort hebben, maar wel een verblijfs- of werkvergunning. In dit geval vooral Venezolanen die legaal in Curaçao verblijven.

Er is één repatriëringsvlucht tussen Caracas en Willemstad, maar daar mochten alleen mensen op met een Nederlands paspoort. Slechts 18 mensen mochten toen instappen van de 56.

Gedupeerden vragen om actie van de regering Rhuggenaath.
Bron: Curacao.nu

Een Reactie op “Curacao.nu | 34 mensen vast in Venezuela die op Curaçao verblijfsvergunning hebben

  1. Ach kom nou. Men kan als “bewoner” van een Continent of een (ei)land let op; zonder paspoort in de lengte en breedte doorkruisen tot de grenzen aan toe. Maar als men één stap buiten de grens(zen) aandoet zónder paspoort maar wel met bijv. 100 verblijfs/werkvergunningen, trekken zij zich niets van aan en wordt men betiteld als “persona non grata”. Men kan zich in het buitenland vestigen, om er te werken of er zijn vrije tijd door te brengen, zonder wettelijke formaliteiten te hoeven vervullen, maar één stap terug op vaderlandse bodem……aiaiai. That’s Venezuela men. En met Maduro aan het roer, is het cookie. T ‘is maar te hopen dat zij niet in de Miracielos gevangenis of de Isla de Burros terecht komen. Dan wordt het Papillon style. (Steve Mc. Queen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *