CTB steunt het Curaçao North Sea Jazz Festival

CTB erkent belang en impact voor economie
CNSJF krijgt vanaf 2014 jaarlijks 4 ton aan subsidie

Curaçao North Sea Jazz Festival

CTB steunt het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF)

Willemstad – Met ingang van dit jaar geeft de Curaçao Tourist Board (CTB) jaarlijks 400.000 gulden aan subsidie aan Fundashon Bon Intenshon voor de organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF). Dat staat in een brief van de CTB aan de stichting. De brief is in het bezit van het Antilliaans Dagblad. In het schrijven geeft CTB aan het belang en de impact op de economie van het eiland te erkennen.

,,Over de afgelopen vijf jaren heeft Fundashon Bon Intenshon succesvol het Curaçao North Sea Jazz Festival georganiseerd. Wij onderkennen ook de grote investeringen die zijn gedaan om dit evenement te organiseren op het eiland en de positieve economische impact die het evenement heeft voor de toeristische sector in het bijzonder en voor de economie van het eiland in het algemeen”,

aldus het toeristenbureau in de brief aan Fundashon Bon Intenshon (FBI). En:

,,Voortgang van dit festival is van groot belang voor het creëren van hoogwaardige activiteiten die het eiland wereldwijd bekendmaken.”

Sinds de introductie van het CNSJF heeft CTB het festival ondersteund door te investeren in de internationale marketing van het evenement en het brengen van de internationale pers naar het eiland.

,,Dit om zodoende het evenement verder onder de aandacht van de potentiële bezoekers te brengen”, aldus CTB.

Naast de reeds genoemde investeringen zal het Curaçaose toeristenbureau nu ook jaarlijks een groot bedrag aan subsidie op de rekening van Fundashon Bon Intenshon storten ‘om te helpen met het dekken van de hoge kosten verbonden aan dit evenement’.

,,Wij willen daarom aan FBI een jaarlijkse bijdrage geven van 400.000 gulden vanaf dit jaar (2014) en ook gedurende de komende jaren, mocht dit evenement doorgang vinden.”

De eerste bijdrage van CTB voor het CNSJF zal in het eerste kwartaal van 2015 worden overgemaakt op de rekening van FBI. Deze krant meldde gisteren nog dat de verzochte vrijstelling van omzetbelasting op de kaartverkoop van het CNSJF opnieuw is afgewezen.

Eerder liet Percy Pinedo, als woordvoerder van Fundashon Bon Intenshon die het CNSJF eind van de maand voor de vijfde keer organiseert, zijn ongenoegen blijken dat het bij de voorgaande vier edities steeds niet is gelukt de vrijstelling te verwezenlijken, maar nog hoop had op een gunstig besluit voor dit jaar.

Pinedo wees erop dat het hier gaat om een investering van ruim 6 miljoen dollar door één organisatie, die zelf niets overhoudt aan het festival, maar die de Curaçaose economie direct wel 20 miljoen dollar oplevert, om over de indirecte impact maar te zwijgen.

De verzochte vrijstelling van omzetbelasting op de kaartverkoop van CNSJF zou tussen 250.000 en 300.000 gulden bedragen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *