‘Ontslag Rojer niet alleen vanwege uitlatingen’

Schermafbeelding 2014-08-21 om 23.49.56

Volgens Asjes: ‘Ontslag Rojer niet alleen vanwege uitlatingen’

Willemstad – Het ontslag van Meendert ‘Menki’ Rojer, stafmedewerker human resources bij het ministerie van Algemene Zaken en ook actief op de radio, is niet alleen – zoals sommige mensen beweren – gebaseerd op uitlatingen die hij heeft gedaan. Dat laat de regering in een officiële verklaring weten.

Afgelopen week werd bekend dat Rojer, die al 27 jaar bij de overheid op Curaçao werkzaam is, werd ontslagen. Zijn ontslag werd vorige week door de Raad van Ministers geaccordeerd.

Volgens velen zou Rojer zijn ontslagen vanwege zijn uitlatingen en commentaar op politiek gebied. Zo heeft hij enkele maanden geleden naar voren gebracht dat minister-president Ivar Asjes volgens hem zijn excuses moet aanbieden aan de directeur van de Centrale Bank, Emsley Tromp.

Wijlen Helmin Wiels had in het verleden geen woord over voor Tromp, maar inmiddels is de vrouw van Asjes wel in dienst van de Centrale Bank, aldus Rojer, die vindt dat de premier daarom zijn excuses moet aanbieden aan de directeur van de CBCS.

Volgens Rojer heeft Asjes hem schriftelijk laten weten niet gediend te zijn van zijn uitspraken. Eerstgenoemde bleef zijn mening over de politiek echter kenbaar maken via de pers.

In een persbericht heeft de regering gisteren laten weten dat het proces voor het ontslag van Rojer conform de Landsverordening materieel ambtenarenrecht is verlopen.

,,In dit kader wil de regering benadrukken dat de beslissing, op basis van adviezen die zijn ingewonnen, is genomen. De beslissing is dus gebaseerd op uitgebreide documentatie die door een gebrekkige prestatie op de werkvloer is verzameld.”

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “‘Ontslag Rojer niet alleen vanwege uitlatingen’

 1. @Tuna, Hij heeft nooit voldaan…

 2. En dat is nu Statenlid.. triest triest

 3. Huh, artikel uit 2014? Nieuws uit de oude doos?

 4. Natuurlijk voldoet dit monster niet, na 27 jaar nog steeds niet, maar dsantos, crimineel, duldt alleen criminelen in z’n partij.o

 5. Abraham Mossel

  Grotte ? vraag wie staat erop als lieder met een lange ij na de uitspraak, moord H,W.

 6. Abraham Mossel

  @ Sander wij wachten alleen nog op de koningkluuukuuue in huilde ging m van dit loeser paar en baaaarrrrrr

 7. Asjes is dictator geworden (was hij al).
  hij duld geen tegenspraak!!!
  samen met Marveleintje op de troon!!

 8. Na 27 jaar voldoet de man “ineens” niet meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *