31 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

Asjes wil ontslag ambtenaar

HomeMediaAsjes wil ontslag ambtenaar
Ivar-Asjes-2
Premier Ivar Asjes wil zijn ambtenaar Meindert ‘Menki’ Rojer ontslaan.

PUNDA – Premier Ivar Asjes zou Meindert ‘Menki’ Rojer willen ontslaan. Hij zou hierbij gesteund worden door een meerderheid van de Raad van Ministers. De politieke uitlatingen van de ambtenaar zouden een doorn in het oog zijn van het kabinetshoofd.

Rojer heeft een indrukwekkende loopbaan als ambtenaar. Al ruim drie decennia is hij in overheidsdienst. Hij staat al jaren ook bekend voor zijn scherpe tong en meningen in het openbaar over politieke én maatschappelijke vraagstukken.

Verder presenteert Rojer al jaren samen met Etienne Rosario het programma ‘Tribuna Popular’ van Radio Hoyer, terwijl hij ook regelmatig te horen is bij Radio Fiesta FM in het programma ‘Atardi ku JJ’ van Juni Joseph. Door zijn kennis van zaken en meningen is hij uitgegroeid tot een van de bekendste opinieleiders op Curaçao.

Eerder dit jaar had Rojer kritische kantekeningen geplaatst bij het feit dat de echtgenote van Asjes een baan kreeg bij de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten (CBCS). Hij verwoordde toen zijn kritiek op zowel de radio (Radio MAS) als voor de televisiecamara’s (CBA).

In verband met zijn openlijke kritiek toen, ontving Rojer daags later een brief van de regering met de eis om zijn uitlatingen te rectificeren. Hij weigerde dit te doen en verklaarde zijn mond niet te laten snoeren.

Behalve op de radio en tv, is hij ook actief op Facebook en publiceert vaak zijn meningen over uiteenlopende onderwerpen. Zo stak hij op dit digitale platform en andere traditionele media zijn mening niet onder stoelen en banken over het werk van Openbaar Ministerie en de Recherche Samenwerkings Team (RST) in zowel het Magnus- als Maximus-onderzoek. Hij vindt dat op de manier dat er onderzoek wordt gedaan, de moord op Helmin Wiels eventueel nooit zal worden opgelost.

Deze week is het nieuws gelekt dat premier Asjes persoonlijk het traject zou hebben belopen om Rojer de laan uit te sturen. Hij zou het een en ander hebben voorgelegd aan de rest van de leden van de Raad van Ministers, waarvan de meerderheid zou hebben toegestemd.

Inmiddels lijkt echter dat Asjes niet over de steun van de voltallige coalitie telt om Rojer de laan uit te sturen. Het voornemen van de premier verraste zelfs de fractie van Pueblo Soberano (PS), die vorige week nog tegen zijn Sanctielandsverordening stemde. Hierdoor werd deze met 12 stemmen tegen en 9 stemmen voor afgewezen. De tegen stemmers waren PS (5 stemmen), MFK (5) en MAN (2), terwijl PAIS (4), PAR (2), PNP (1) en de onafhankelijke Statenleden Glenn Sulvaran en Omayra Leeflang voor hadden gestemd.

Inmiddels is ook de informatie gelekt dat Asjes behalve Rojer, ook een beleidsmedewerker weg wil sturen. Het zou gaan om een lid van de MAN.

Eén van de parlementariërs die al haar mening liet horen over het plan van Asjes, is Leeflang. Het onafhankelijk Statenlid schreef op Facebook: “Premier Ivar Asjes wil twee poltiek actieve ambtenaren ontslaan, omdat ze meningen tegen hem hebben.

Maar de ”idool” van Asjes, naar wie Asjes een plein en boulevard heeft genoemd, wijlen Helmin Wiels (ook ambtenaar) heeft jaren dagelijks alle ministers, premiers en een ‘leger’ andere mensen in onze gemeenschap (onder andere president Centrale Bank) voor rotte vis uitgemaakt. Asjes heeft zijn premierschap aan die scheldpartijen over de radio te danken.”

In een tweede FB-post schreef Leeflang dat het ontslag van Menki Rojer ongetwijfeld ingetrokken dient te worden en dat geldt ook voor het ontslag van Miguel Goede. Deze werd eerder door kabinet Schotte -gesteund door de toenmalige coalitiepartijen MFK, PS en MAN- de laan uitgestuurd. Hij was de rector magnificus bij de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) die tegenwoordig University of Curaçao dr Moises da Costa Gomez.

Bron: Tilii

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties