28 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 10:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Asjes wil ontslag ambtenaar

Ivar-Asjes-2
Premier Ivar Asjes wil zijn ambtenaar Meindert ‘Menki’ Rojer ontslaan.

PUNDA – Premier Ivar Asjes zou Meindert ‘Menki’ Rojer willen ontslaan. Hij zou hierbij gesteund worden door een meerderheid van de Raad van Ministers. De politieke uitlatingen van de ambtenaar zouden een doorn in het oog zijn van het kabinetshoofd.

Rojer heeft een indrukwekkende loopbaan als ambtenaar. Al ruim drie decennia is hij in overheidsdienst. Hij staat al jaren ook bekend voor zijn scherpe tong en meningen in het openbaar over politieke én maatschappelijke vraagstukken.

Verder presenteert Rojer al jaren samen met Etienne Rosario het programma ‘Tribuna Popular’ van Radio Hoyer, terwijl hij ook regelmatig te horen is bij Radio Fiesta FM in het programma ‘Atardi ku JJ’ van Juni Joseph. Door zijn kennis van zaken en meningen is hij uitgegroeid tot een van de bekendste opinieleiders op Curaçao.

Eerder dit jaar had Rojer kritische kantekeningen geplaatst bij het feit dat de echtgenote van Asjes een baan kreeg bij de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten (CBCS). Hij verwoordde toen zijn kritiek op zowel de radio (Radio MAS) als voor de televisiecamara’s (CBA).

- Advertentie -

In verband met zijn openlijke kritiek toen, ontving Rojer daags later een brief van de regering met de eis om zijn uitlatingen te rectificeren. Hij weigerde dit te doen en verklaarde zijn mond niet te laten snoeren.

Behalve op de radio en tv, is hij ook actief op Facebook en publiceert vaak zijn meningen over uiteenlopende onderwerpen. Zo stak hij op dit digitale platform en andere traditionele media zijn mening niet onder stoelen en banken over het werk van Openbaar Ministerie en de Recherche Samenwerkings Team (RST) in zowel het Magnus- als Maximus-onderzoek. Hij vindt dat op de manier dat er onderzoek wordt gedaan, de moord op Helmin Wiels eventueel nooit zal worden opgelost.

Deze week is het nieuws gelekt dat premier Asjes persoonlijk het traject zou hebben belopen om Rojer de laan uit te sturen. Hij zou het een en ander hebben voorgelegd aan de rest van de leden van de Raad van Ministers, waarvan de meerderheid zou hebben toegestemd.

Inmiddels lijkt echter dat Asjes niet over de steun van de voltallige coalitie telt om Rojer de laan uit te sturen. Het voornemen van de premier verraste zelfs de fractie van Pueblo Soberano (PS), die vorige week nog tegen zijn Sanctielandsverordening stemde. Hierdoor werd deze met 12 stemmen tegen en 9 stemmen voor afgewezen. De tegen stemmers waren PS (5 stemmen), MFK (5) en MAN (2), terwijl PAIS (4), PAR (2), PNP (1) en de onafhankelijke Statenleden Glenn Sulvaran en Omayra Leeflang voor hadden gestemd.

- Advertisement -

Inmiddels is ook de informatie gelekt dat Asjes behalve Rojer, ook een beleidsmedewerker weg wil sturen. Het zou gaan om een lid van de MAN.

Eén van de parlementariërs die al haar mening liet horen over het plan van Asjes, is Leeflang. Het onafhankelijk Statenlid schreef op Facebook: “Premier Ivar Asjes wil twee poltiek actieve ambtenaren ontslaan, omdat ze meningen tegen hem hebben.

Maar de ”idool” van Asjes, naar wie Asjes een plein en boulevard heeft genoemd, wijlen Helmin Wiels (ook ambtenaar) heeft jaren dagelijks alle ministers, premiers en een ‘leger’ andere mensen in onze gemeenschap (onder andere president Centrale Bank) voor rotte vis uitgemaakt. Asjes heeft zijn premierschap aan die scheldpartijen over de radio te danken.”

In een tweede FB-post schreef Leeflang dat het ontslag van Menki Rojer ongetwijfeld ingetrokken dient te worden en dat geldt ook voor het ontslag van Miguel Goede. Deze werd eerder door kabinet Schotte -gesteund door de toenmalige coalitiepartijen MFK, PS en MAN- de laan uitgestuurd. Hij was de rector magnificus bij de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) die tegenwoordig University of Curaçao dr Moises da Costa Gomez.

Bron: Tilii

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...

ParadiseFM | Ansary probeerde via regering rechtszaak te staken

met vonnis De advocaten van Hushang Ansary hebben geprobeerd via de overheid de rechtszaak tegen Ansary te staken. De regering heeft daar echter geen gevolg aan gegeven. Dat...

ParadiseFM | Curaçao krijgt nieuwe vliegtuigmaatschappij

Curaçao krijgt er een nieuwe vliegtuigmaatschappij bij met Dutch Caribbean Islandhopper (DCI). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens directeur Steven Chin-A-Kwie gaat het om een unieke luchtvaartbedrijf...

ParadiseFM | Curaçao zesde best bezochte eiland in de regio

Curaçao is het zesde best bezochte eiland in de regio. Dat zegt Chata-directeur Helena Seferina-Rojas naar aanleiding van een vergelijkingsonderzoek met het jaar 2019, het jaar voordat...

Opinie | Jeanne d’Arc di Aruba

Jeanne d’Arc (ca. 1412-1431) is een nationale heldin van Frankrijk. Ze is onlosmakelijk verbonden met de Franse geschiedenis. Haar leven vertelt het opvallende verhaal van een Frans...
- Advertentie -