ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...

DolfijnFM | Onduidelijkheid over strandbezoek

Er is dit weekend onduidelijkheid gerezen over het strandbezoek. Juristen van CHATA interpreteren artikel 11 over sport en lichaamsbeweging niet als een strandverbod, maar als een sportverbod...

DolfijnFM | Acht nieuwe besmettingen erbij

Dit weekend zijn er acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen op Curaçao. 993 mensen werden getest, zodat de testratio op 0,8 procent uitkwam. Eén patiënt in het CMC overleed...

DolfijnFM | Man ernstig gewond na val van dak

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel. Dat gebeurde bij een schoolgebouw in Ronde Klip. Uit onderzoek is gebleken dat de man...

DolfijnFM | Milicien trapt bestuurder van zijn scooter

De Marechaussee onderzoekt een incident tussen een burger en een milicien van de Curmil van de kazerne van Suffisant. Afgelopen maandag zou de milicien op de kaya...
- Advertisement -spot_img

Asjes wil ontslag ambtenaar

HomeMediaAsjes wil ontslag ambtenaar

Ivar-Asjes-2
Premier Ivar Asjes wil zijn ambtenaar Meindert ‘Menki’ Rojer ontslaan.

PUNDA – Premier Ivar Asjes zou Meindert ‘Menki’ Rojer willen ontslaan. Hij zou hierbij gesteund worden door een meerderheid van de Raad van Ministers. De politieke uitlatingen van de ambtenaar zouden een doorn in het oog zijn van het kabinetshoofd.

Rojer heeft een indrukwekkende loopbaan als ambtenaar. Al ruim drie decennia is hij in overheidsdienst. Hij staat al jaren ook bekend voor zijn scherpe tong en meningen in het openbaar over politieke én maatschappelijke vraagstukken.

Verder presenteert Rojer al jaren samen met Etienne Rosario het programma ‘Tribuna Popular’ van Radio Hoyer, terwijl hij ook regelmatig te horen is bij Radio Fiesta FM in het programma ‘Atardi ku JJ’ van Juni Joseph. Door zijn kennis van zaken en meningen is hij uitgegroeid tot een van de bekendste opinieleiders op Curaçao.

Eerder dit jaar had Rojer kritische kantekeningen geplaatst bij het feit dat de echtgenote van Asjes een baan kreeg bij de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten (CBCS). Hij verwoordde toen zijn kritiek op zowel de radio (Radio MAS) als voor de televisiecamara’s (CBA).

In verband met zijn openlijke kritiek toen, ontving Rojer daags later een brief van de regering met de eis om zijn uitlatingen te rectificeren. Hij weigerde dit te doen en verklaarde zijn mond niet te laten snoeren.

Behalve op de radio en tv, is hij ook actief op Facebook en publiceert vaak zijn meningen over uiteenlopende onderwerpen. Zo stak hij op dit digitale platform en andere traditionele media zijn mening niet onder stoelen en banken over het werk van Openbaar Ministerie en de Recherche Samenwerkings Team (RST) in zowel het Magnus- als Maximus-onderzoek. Hij vindt dat op de manier dat er onderzoek wordt gedaan, de moord op Helmin Wiels eventueel nooit zal worden opgelost.

Deze week is het nieuws gelekt dat premier Asjes persoonlijk het traject zou hebben belopen om Rojer de laan uit te sturen. Hij zou het een en ander hebben voorgelegd aan de rest van de leden van de Raad van Ministers, waarvan de meerderheid zou hebben toegestemd.

Inmiddels lijkt echter dat Asjes niet over de steun van de voltallige coalitie telt om Rojer de laan uit te sturen. Het voornemen van de premier verraste zelfs de fractie van Pueblo Soberano (PS), die vorige week nog tegen zijn Sanctielandsverordening stemde. Hierdoor werd deze met 12 stemmen tegen en 9 stemmen voor afgewezen. De tegen stemmers waren PS (5 stemmen), MFK (5) en MAN (2), terwijl PAIS (4), PAR (2), PNP (1) en de onafhankelijke Statenleden Glenn Sulvaran en Omayra Leeflang voor hadden gestemd.

Inmiddels is ook de informatie gelekt dat Asjes behalve Rojer, ook een beleidsmedewerker weg wil sturen. Het zou gaan om een lid van de MAN.

Eén van de parlementariërs die al haar mening liet horen over het plan van Asjes, is Leeflang. Het onafhankelijk Statenlid schreef op Facebook: “Premier Ivar Asjes wil twee poltiek actieve ambtenaren ontslaan, omdat ze meningen tegen hem hebben.

Maar de ”idool” van Asjes, naar wie Asjes een plein en boulevard heeft genoemd, wijlen Helmin Wiels (ook ambtenaar) heeft jaren dagelijks alle ministers, premiers en een ‘leger’ andere mensen in onze gemeenschap (onder andere president Centrale Bank) voor rotte vis uitgemaakt. Asjes heeft zijn premierschap aan die scheldpartijen over de radio te danken.”

In een tweede FB-post schreef Leeflang dat het ontslag van Menki Rojer ongetwijfeld ingetrokken dient te worden en dat geldt ook voor het ontslag van Miguel Goede. Deze werd eerder door kabinet Schotte -gesteund door de toenmalige coalitiepartijen MFK, PS en MAN- de laan uitgestuurd. Hij was de rector magnificus bij de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) die tegenwoordig University of Curaçao dr Moises da Costa Gomez.

Bron: Tilii

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties