Twee politie-undercovers wisten een intieme vriendschap aan te knopen met cocaïne-verdachte Dennis van den B. (44) en zijn vriendin Angelique (foto). In De Telegraaf vertelt Angelique hoe dat in zijn werk ging. Van den B. zit inmiddels in het huis van bewaring.
Klein Curaçao
“Ronnie” en “Daphne” orchestreerden een ontmoeting met Van den B. en zijn vriendin op 12 augustus 2014 op een toeristenbootje dat naar Klein Curaçao aan het varen was. Dennis van den B. (44) was verdachte in een omvangrijk drugsonderzoek. Hij was ook het doelwit geweest van liquidatie op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs.
Tuin
Ronnie en Daphne zijn van de Unit Werken Onder Dekmantel, van de politieafdeling Afgeschermde Operaties. Hun echte namen zijn geheim.
De vriendschap zette zich in Rotterdam voort, het infiltratietraject duurde tot 2 juli dit jaar, elf maanden lang. Ronnie deed zich voor als drugshandelaar. Hij stucte een plafonnetje bij Dennis thuis, sproeide zijn tuin, zat zoenend met zijn politiecollega op de bank bij hem thuis. De twee stuurden bloemen na een verhuizing.
Rommel
Daphne hielp met het opruimen van de rommel na de inval door de politie in juni dit jaar. Ze vouwde de kleding die de recherche uit de kledingkast had gesmeten. Daarnaast schreef ze een proces-verbaal over de dure kleding van Angelique.
De twee brachten, volgens Angelique de gesprekken steeds over dure dingen, zoals horloges en bolides. Ze drongen zich nogal op, kwamen bijvoorbeeld op onverwachte momenten langs en stuurden opvallend veel whatsappjes. Hun optreden blijkt strak te zijn geregisseerd door de teamleiding.
Levensstijl
Het optreden van de infiltranten heeft volgens advocaat Sanne Schuurman geen bewijs opgeleverd. Alleen enkele aanwijzingen voor strafbare feiten. Zo kwam het gesprek op wapens die Van den B. ergens zou hebben verstopt, maar die werden niet aangetroffen. Er is wel veel informatie verzameld over de luxe levensstijl van de verdachten.
Wat de inzet van de het infiltratieteam heeft gekost meldt de De Telegraaf niet.
Bron: Crimesite